Vegetarische pastasalade met mozzarella
- Door Judith Pagrach
- Italiaans, Nederlands, Overig
- voor 2 personen
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Pastasalade, ik ben fan. Makkelijk en snel. Pastasalade is los te eten als hoofdgerecht bij diner of lunch. Maar ook lekker als bijgerecht bij een barbecue. Pastasalade met vlees of vis. Of zoals deze originele variant: helemaal vega met heerlijke zachte mozzarella, zilte olijven en knapperige bleekselderij. En extra bonus: deze pastasalade staat binnen 15 minuten op tafel! Hoe tof is dat? Houd je extra veel tijd over om lekker van de zon te genieten! Of om burgers te flippens op de barbecue ;-).
En heb je restjes over? Dan kun je die prima de volgende dag eten voor lunch of diner. De salade is toch al koud ;-).
Liefde voor buffelmozzarella
Ik gebruikte volkoren pasta, omdat ik de bite lekker vind én omdat het gezonder is dan witte pasta. En buffelmozzarella in plaats van de andere variant, omdat het zooo veel lekkerder is dan de 'gewone' mozzarella. Overigens wordt echte mozzarella van oudsher van buffelmelk gemaakt, maar tegenwoordig zijn de goedkope varianten van koemelk. Je proeft zo goed het verschil! Ik vond mozzarella nooit lekker, totdat ik de échte proefde. Heb je het nog nooit geprobeerd? Probeer het dan eens een keertje. Ik beloof je dat je niet weet wat je proeft ;-). Ga je deze makkelijke vegetarische pastasalade ook eens op je lijstje zetten? Je zult niet teleurgesteld zijn!
Zo maak je de vegetarische pastasalade met mozzarella:
Vegetarische pastasalade met mozzarella
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram (volkoren) penne
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 bosui
- 1 stengel bleekselderij
- 6 zwarte olijven
- 1/2 komkommer
- 1 el balsamicoazijn
Benodigdheden
- kookpan
- grote kom
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd intussen de komkommer in blokjes en de olijven in plakjes.
- Snijd van de bleekselderij ringetjes, evenals van de bosui.
- De mozzarella snijd of scheur je in stukjes.
- Giet de pasta af en spoel af met koud water.
- Meng de olijven, bleekselderij, bosui, komkommer en mozzarella door de pasta en maak af met een beetje balsamicoazijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 574 | Calorieën uit vetten 138 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 15g, Waarvan | 23% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 39% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen