Vegetarische pastasalade met mozzarella

  • voor 2 personen
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pastasalade, ik ben fan. Makkelijk en snel. Pastasalade is los te eten als hoofdgerecht bij diner of lunch. Maar ook lekker als bijgerecht bij een barbecue. Pastasalade met vlees of vis. Of zoals deze originele variant: helemaal vega met heerlijke zachte mozzarella, zilte olijven en knapperige bleekselderij. En extra bonus: deze pastasalade staat binnen 15 minuten op tafel! Hoe tof is dat? Houd je extra veel tijd over om lekker van de zon te genieten! Of om burgers te flippens op de barbecue ;-).

En heb je restjes over? Dan kun je die prima de volgende dag eten voor lunch of diner. De salade is toch al koud ;-).

Liefde voor buffelmozzarella

Ik gebruikte volkoren pasta, omdat ik de bite lekker vind én omdat het gezonder is dan witte pasta. En buffelmozzarella in plaats van de andere variant, omdat het zooo veel lekkerder is dan de 'gewone' mozzarella. Overigens wordt echte mozzarella van oudsher van buffelmelk gemaakt, maar tegenwoordig zijn de goedkope varianten van koemelk. Je proeft zo goed het verschil! Ik vond mozzarella nooit lekker, totdat ik de échte proefde. Heb je het nog nooit geprobeerd? Probeer het dan eens een keertje. Ik beloof je dat je niet weet wat je proeft ;-). Ga je deze makkelijke vegetarische pastasalade ook eens op je lijstje zetten? Je zult niet teleurgesteld zijn!

Zo maak je de vegetarische pastasalade met mozzarella:

Vegetarische pastasalade met mozzarella

Vegetarische pastasalade met mozzarella

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram (volkoren) penne
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 bosui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 6 zwarte olijven
  • 1/2 komkommer
  • 1 el balsamicoazijn

Benodigdheden

  • kookpan
  • grote kom

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd intussen de komkommer in blokjes en de olijven in plakjes.
  3. Snijd van de bleekselderij ringetjes, evenals van de bosui.
  4. De mozzarella snijd of scheur je in stukjes.
  5. Giet de pasta af en spoel af met koud water.
  6. Meng de olijven, bleekselderij, bosui, komkommer en mozzarella door de pasta en maak af met een beetje balsamicoazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *