Witte bonen stoofpotje met worst, spinazie en tomaat
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Winter en stoofpotjes zijn een match made in heaven! Helemaal als het lekker simpel is, maar toch heel veel smaak heeft. Voor dit heerlijke winterse stoofpotje heb je niet zo veel nodig: Italiaanse witte bonen (cannellini bonen) uit blik, tomatenblokjes uit pak of blik, spinazie, kruiden en worstjes. Je kunt worst gebruiken die je zelf lekker vindt. Runderchipolata worsten, kip worsten, vega worst of varkensworst. De worst zorgt voor wat hartigs in het gerecht en maakt het meteen tot een bakje comfort food. Dat terwijl je meteen ook lekker wat vitamines en eiwitten binnenkrijgt.
Eenpansgerecht
Extra fijn: het is een eenpansgerecht. Simpel in het maken én in de afwas. Wat wil je nog meer ;-)? Als je trouwens nog meer lekkere gerechten met witte bonen zoekt. Dit gerecht met witte bonen, snijbonen, zalm en ei of wat dacht je van deze limabonen salade?
Ps. Dit is weer een fijn gerecht in de budgetchallenge!
Witte bonen stoofpotje met worst, spinazie en tomaat
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 blikken cannellini bonen
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 200 gram spinazie
- 1 pakje (runder)worsten
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/4 tl venkelzaad
- scheutje olie
- peper en zout
Benodigdheden
- diepe koekenpan
Instructies
- Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak de worsten hierin gaar en haal ze uit de pan. Leg ze even apart.
- Voeg de spinazie toe en bak deze totdat de spinazie is geslonken. Voeg de bonen en tomatenblokjes toe, samen met de tijm en venkelzaad. Laat enkele minuten op laag vuur stoven.
- Snijd intussen de worsten in plakjes.
- Roer de plakjes worst door de bonen en breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 785 | Calorieën uit vetten 252 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 41% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen