De bijzonderste gerechten op reis: perfecte carbonara in Italië

My Food Blog
De bijzonderste gerechten op reis: perfecte carbonara in Italië

Het is weer tijd voor een eetherinnering op vakantie. Dit keer nemen we jullie mee naar Verona, Italië. Het land van de pasta’s. Deze aflevering gaat dan ook over een perfecte pasta. Lees je mee met de memorabele avond van Ingrid?

Ingrid: “Ik weet het nog als de dag van gisteren. We waren op vakantie in Italië. Eerst een rondreis van 10 dagen langs de meren in het noorden en daarna nog een paar dagen strand in Venetië. Het is al weer een hele tijd geleden: 2009. We hadden nog geen kinderen, dus heerlijk ons eigen tempo en elke dag uit eten. Genieten, want ik hou van het Italiaanse eten en dan vooral van de verschillende pasta’s.

Romeo & Julia

De pasta die ik het allerlekkerst vond, aten we op een terras in Verona.  Tijdens de rondreis logeerden we een paar dagen in de buurt van Verona. Een stad die we zeker wilde bezoeken. In Verona is zo veel te doen.  We winkelden, liepen over de markt, ontdekten de stad en het huis van Juliet/Julia (van Romeo en Julia red.) en bezochten de Arena aan Piazza Bra. Aan dit plein liggen ook terrassen en daar besloten we een hapje te eten.

Spaghetti carbonara

Hoewel ik absoluut een pasta fan ben, kende ik zeker niet alle Italiaanse pasta’s. In Nederland hou je het toch al gauw bij een spaghetti bolognese. Ik besloot een spaghetti carbonara te nemen. Dit had ik nog nooit geproefd. Je kunt de carbonara saus op verschillende manieren maken maar de basis is toch wel room, ei, spekjes, knoflook en peper. Uiteraard geserveerd met (Parmezaanse) kaas. Deze spaghetti carbonara was echt verrukkelijk! We zaten heerlijk op het terras en keken uit op de Arena waar een concert van Laura Pausini bezig was. We konden meegenieten van de muziek en genoten ondertussen ook van het lekkere eten.

Carbonara fan

Later thuis heb ik uiteraard eens geprobeerd zelf spaghetti carbonara te maken. Deze was best oké, maar kon echt niet tippen aan die in Verona. Ik ben sinds deze vakantie echt een carbonara fan geworden. Ik heb zelfs een tijdje geleden een pizza carbonara gegeten. Maar hoe goed het Italiaans restaurant ook is, ik heb nooit meer zo’n lekkere spaghetti carbonara gegeten.

Vorig jaar waren we weer in Verona. Dit keer met de kinderen. We bezochten met hen veel dezelfde dingen in Verona en dronken wat op een terras aan Piazza Bra. We hebben er niet gegeten. Misschien wel ene beetje bewust. Bang om teleurgesteld te worden dat de spaghetti carbonara niet meer zo lekker zou zijn. En willen vasthouden aan de herinnering van eerder.”

Ingrid volgen? Dat kan via haar blog Blogs by Ingrid, via Instagram en Facebook.

Eerder verschenen in de serie ‘de bijzonderste gerechten op reis’:

Foto header via Pixabay

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *