16x bananenbrood recepten net even anders

My Food Blog
16x bananenbrood recepten net even anders

Bananenbrood is vaak voedzaam én gezond

Bananenbrood is op het moment erg populair. En dat is niet zonder reden! Bananenbrood is namelijk niet alleen heel lekker, maar (in de meeste gevallen) ook nog eens hartstikke voedzaam én gezond. Veel mensen eten bananenbrood dan ook voor ontbijt, lunch of als een gemakkelijk tussendoortje voor on the go. Zo heb je normaal bananenbrood, maar daarnaast zijn er ook vele variaties op de normale versie. Er zijn onderhand tal van bananenbrood recepten te vinden in kookboeken en op het internet.

Bananenbrood wordt doorgaans gemaakt van (verschillende soorten) meel en natuurlijk van banaan. Andere belangrijke ingrediënten zijn ei en boter. Om bananenbrood extra smaakvol te maken, worden er bijvoorbeeld vaak extra noten, (gedroogd) fruit, cacao en of kruiden aan het deegmengsel toegevoegd.

Bananenbrood is gezond omdat het veel vezels en verschillende vitamines en minderalen bevat. Dit maak het brood rijk aan belangrijke voedingstoffen en dus erg voedzaam. Natuurlijk worden er bij verschillende recepten ook suiker en andere ongezonde ingrediënten toegevoegd, zoals bijvoorbeeld chocolade. Zo maak je het bananenbrood een stuk minder gezond. Dat maakt niks uit. Het is maar net waar je naar opzoek bent. Wil je het eten als gezond tussendoortje of neerzetten op een verjaardag? Er zijn verschillende gezonde en minder gezonde variaties bananenbrood te maken.

Waarom kan je het beste rijpe bananen gebruiken?

Banaan wordt gebruikt om het bananenbrood een zoete smaak te geven. Het is wel van belang om rijpe bananen te gebruiken. Tijdens de rijping van de banaan wordt het zetmeel in banaan namelijk omgezet in suiker. Vandaar de zoete smaak van een rijpe banaan. Omdat een rijpe banaan zo zoet is, is het perfect als natuurlijk zoetmiddel in baksels te gebruiken.

Versgebakken bananenbrood is het lekkerst

Tegenwoordig is bananenbrood op verschillende plekken te koop. Namelijk in de supermarkt en in de horeca. Maar veel mensen bakken dit heerlijke brood zelf. Dit is niet alleen leuk én makkelijk, maar ook nog eens extra lekker. Want wat is er nou lekkerder dan versgebakken bananenbrood uit eigen oven?

Bananenbrood is gelukkig ook nog eens vrij lang te bewaren en heel makkelijk mee te nemen voor onderweg. Snijd het versgebakken brood in plakken en bewaar het tot maar liefst één week in een luchtdicht bakje. In de vriezer kan je bananenbrood zelfs tot drie maanden bewaren! Ideaal.

Ikzelf ben ook een échte fan van bananenbrood. Wel houd ik echt van afwisseling. Daarom ben ik op zoek gegaan naar recepten voor bananenbrood die nét even anders zijn. Deze heb ik natuurlijk allemaal voor jullie opgeschreven

Recepten voor bananenbrood net even anders

  1. Glutenvrij bananenbrood met blauwe bessen – Dit bananenbrood is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens lactosevrij. De combinatie van blauwe bessen en banaan maakt dit bananenbrood heerlijk zoet!.
  2. Bananenbrood met matcha en chocolade – Een subtiele matcha smaak en msischien een gek kleurtje. Maar hartstikke lekker, zeker in combinatie met de chocolade en noten.
  3. Speculaas bananenbrood met dadels en walnoten – Een heerlijk zachte speculaascake gezoet met dadels en banaan. De walnoten in de speculaascake zorgen voor een lekkere bite.
  4. Bananenbrood muffins – Deze lekkere bananenbrood muffins met een chocolade swirl zijn ideale gezonde ontbijtmuffins. Ze zitten boordevol voedingsstoffen door de bananen, cacao en volkoren speltbloem.
  5. Bananenbrood met aardbeien – Bananenbrood met aardbeien. Daar krijg je toch lentekriebels van?
  6. Kokos bananenbrood met witte chocolade – Deze variatie op normale bananenbrood is misschien iets minder gezond, maar wel super lekker.
  7. Bananenbrood met lekker veel noten – Dit bananenbrood is niet alleen super crunchy, maar ook nog eens heel voedzaam door de toegevoegde havermout, noten en dadels!
  8. Bananenbrood met appel en kaneel – Deze heerlijke variatie laat mij denken aan een appeltaartje. Door havermout, lijnzaad en amandelen toe te voegen is deze variatie rijk aan vezels én aan gezonde vetten.
  9. Pindakaas-pretzel bananenbrood – Pindakaas lovers opgelet! Dit is hét bananenbrood voor jullie!
  10. Vegan fluffy bananenbrood met frambozen en blauwe bessen – Bananenbrood zonder ei? Dit heerlijke bananenbrood is tóch fluffy, ofwel luchtig!
  11. Koffie bananenbrood met chocolade – Dit bananenbrood is voor de koffieverslaafden onder ons. Door een kopje espresso toe te voegen aan het deeg wordt dit bananenbrood echt een feestje.
  12. Carrot cake bananenbrood – Houd jij van carrot cake? Dan is dit recept ideaal. Een bananenbrood en carrot cake in één.
  13. Bananenbrood met peer en kardemom – Wil jij iets aparts proberen? Dan ben je met dit recept aan het juiste adres.
  14. Bananenbrood cheesecake – Wie fan is van cheese cake én banaan zal dit bananenbrood absoluut lekker vinden.
  15. Bananenbrood met gember en walnoten – In dit bananenbrood zonder suiker is gemberpoeder toegevoegd. Verder is er kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en koriander aan toegevoegd. Een heel uniek bananenbrood.
  16. Bananenbrood met tahin, walnoten en cacao nibs – Het recept voor een glutenvrij, zuivelvrij en suikerarm bananenbrood met walnoten, tahin en cacao nibs.

Heb jij nog lekkere variaties op bananenbrood? Laat het weten in de reacties. Ik ben namelijk heel benieuwd!

Hi, ik ben Esmee. Ik ben student Voeding & Diëtetiek en ik houd van gezond eten, koken, bakken, sporten, creatief bezig zijn en reizen. De komende tijd zullen er interessante artikelen over voedingsgerelateerde onderwerpen verschijnen op de blog. Ook zal ik gaan helpen met receptonwikkeling en bereken ik alle voedingswaardes van de recepten op de blog. Veel leesplezier!

2 reacties op “16x bananenbrood recepten net even anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *