26 x de lekkerste venkel recepten

My Food Blog
26 x de lekkerste venkel recepten

Van juni tot en met oktober is venkel in Nederland in het seizoen en dat betekent dat het nu volop venkel tijd is! Venkel is een groentesoort die smaakt naar anijs. Je eet de ‘knol’ van de venkel als groente. De bovenkant kun je gebruiken ter garnering of als kruid.

Wist je dat:

  • Je van venkelzaad ‘thee’ (kruidendrank dus eigenlijk) kunt trekken?
  • Het gebruikt kan worden om borstvoeding te stimuleren?
  • Venkel oorspronkelijk afkomstig is uit Azië en het Middellandse Zeegebied?
  • Italianen wereldkampioen venkel eten zijn? Jaarlijks eten ze zo’n 7 kilo venkel! Nederlanders daarentegen eten maar 100 gram venkel op jaarbasis.

Gerechten met venkel

Tijd om in dat laatste verandering te brengen. Venkel wordt steeds populairder en niet zonder reden. Het is een hartstikke lekkere groente waar je veel mee kan. Ik verzamelde daarom de 26 lekkerste venkel recepten van mijzelf én collega foodies. Wat is jouw favoriet?

venkel uit de oven

Salade met venkel

Salades en venkel gaan heel goed samen. Je kunt de venkel namelijk heel goed rauw eten. Doe hieronder wat lekkere venkelsalade inspiratie op. Wat dacht je bijvoorbeeld van die heerlijke Venkel met geitenkaas en honingnoten van Little Spoon?

Venkelsoep recepten

Ook in soep doet de venkel het goed. Je kunt hem combineren met andere groentes of gebruiken in een bisque.

venkel garnalen bisque

Vis en venkel

Ook al zo’n geslaagde combinatie: venkel en vis

Overige venkel recepten

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *