My foodie life #10: Mijn eerste maand als ondernemer, nieuwe Netflix verslaving en andere guilty pleasures

My Food Blog
My foodie life #10: Mijn eerste maand als ondernemer, nieuwe Netflix verslaving en andere guilty pleasures

In de vorige update die ik gaf, vertelde ik dat ik mijn baan had opgezegd en ik voor mijzelf was begonnen. Afgelopen maand (november 2017) was dus mijn allereerste maand als fulltime ondernemer! Benieuwd hoe dat is bevallen? Neem een kijkje mee achter de schermen!

Nog 2 bedrijven?

Naast myfoodblog.nl ben ik met nog 2 concepten bezig: één is het verhuren van mijzelf als interimmer/ consultant op het gebied van marketing. Ik bedacht een naam en schreef me ook maar meteen in bij de KvK. J! Concepts is de naam geworden. J! omdat dat de eerste letter van mijn naam is, maar ook van Jeeej! Vrolijk, blijdschap, eureka! De website moet nog worden gemaakt, maar we zijn in ieder geval al begonnen met netwerken ;-). Over het andere concept doe ik nog wat geheimzinniger, maar ik hoop jullie er binnenkort meer over te vertellen.

Voor een ondernemers event was ik in De Hallen en daar at ik deze bao. Yum!

bao

G&T avondje

cocktails van Fever Tree mixen
Fever Tree foodpost

Ik spendeerde veel tijd achter mijn computer: blogposts uitwerken, strategieën uitwerken, social media plannen opzetten, onderzoek doen en ga zo maar door. Gelukkig had ik ook af en toe een uitje. Zo gingen we langs bij Juuls Hummus, het eerste hummusrestaurant in Utrecht en Comptoir Libanais, een Libanees restaurant op Utrecht Centraal. Op een zaterdagavond wilden we naar de stad om frites te eten  bij het Frites Atelier en naar de film te gaan. Maar er draaide niks leuks. Dus bakten we thuis oven frites (en dat is nooit lekker knapperig helaas :-( ) en mixten we Gin Tonics met dit pakket wat ik van Fever Tree kreeg. Profi hè ;-)?

Héél veel foodpost!

Verder ging ik naar de opening van de KitKat Chocolatery en kwam er nog meer fijne foodpost. Zo kreeg ik Oot granola die helemaal natuurlijk is en geen geraffineerde suikers bevat. Vooral de Boekweit cacao vond ik erg lekker. Ik kreeg gezond ijs van Oppo. Ik was aanvankelijk sceptisch, want dat zal vast niet als the real deal smaken, maar het resultaat was verrassend! Het was echt heel lekker. Met name de chocolade hazelnoot variant was mega lekker, maar vanille en salted caramel waren ook echt top. Abbot Kinney’s kwam met nieuwe plantaardige variaties op yoghurt, met een fruitsmaak. Lekker zacht. Wel even wennen als je ‘normale yoghurt’ bent gewend, maar voor de verandering wel lekker!

abbot kinneys


Twee nieuwe boeken: Het Mossel Kookboek en het boek van Oh My Pie. Ik kreeg met dat eerste boek ook meteen een verpakking mosselen, dus ik sloeg meteen aan het koken. Heerlijk! Ik moest de mosselen helemaal zelf opeten, want meneer foodblog houdt niet van schelpdieren. Ik vond het niet erg hoor :-)!

Ik maakte o.a. dit broodje mosselen en tartaarsaus:

broodje mosselen en tartaarsaus


Nieuwe pindakaas van Pip & Nut. Of eigenlijk moet ik zeggen: notenpasta’s. Ik heb ook meteen een favoriet! Hoewel ze allemaal erg lekker waren (geen palmolie!), was kokos-amandel favoriet en nu is ‘ie dus op :'(. Bij de Jumbo is ‘ie gespot, dus ik ga binnenkort kijken. Als je bij de Jumbo bent, kun je meteen de kalkoenspekjes testen die ik deze maand veelvuldig testte.

En ik ben helemaal vergeten een goede foto te maken van de wormen die ik kreeg. Ja, je leest het goed! Wormen… De wormen van Jimini’s zijn in de winkel te koop en bevatten smaken als spicy chili. Ik durfde me eraan te wagen en het viel best mee. Ik zou het alleen nou niet direct voor mijn plezier eten. Zou jij wormen eten?

Sinterklaas


Vandaag is het Sinterklaas oftewel pakjesavond. Een paar weken geleden postte ik een foto van mijn brood met speculaas en blijkbaar was dat heel herkenbaar, haha! Het was mijn meest gelikete foto ooit geloof ik. Ik nam trouwens het advies van één van jullie ter harte en probeerde de keer erop een boterham met pindakaas en speculaas. Geen foto van gemaakt, maar HEAVEN! <3

Dunkin Donuts donut

Guilty pleasures!

Dit was toch wel mijn meest guilty guilty pleasure van de afgelopen weken. Sinds een paar weken is er een Dunkin’ Donuts in Utrecht. Elke keer als ik zin had in een donut en ik langsliep was het er mega druk. Totdat we er op een zondagmiddag langsliepen en de rij ineens niet zo lang was. Ik ging voldaan naar huis met 1 donut in mijn tas. Klaar voor een avond Netflixen mét een donut! Ik heb de afgelopen tijd Crazy Ex-grilfriend gebinged. Kijken jullie dat ook toevallig?

New York, New York

naar New York

Binnenkort gaan we naar New York, samen rondstruinen en ter ere van het 60-jarig huwelijk van mijn opa en oma gaan we daarna skiën in Canada. Dat klinkt onwijs decadent, maar ze wonen in Canada, net als de rest van de familie, dus voor ons een goed excuus om meteen New York eraan vast te plakken :-). Ik ben al druk bezig met een to do lijst. Amar wees me op de mogelijkheid om in Google Maps plaatsen toe te voegen die je wil bezoeken. Gouden tip. Zo chill! Ik heb nu dus al een hele kaart van New York bezaaid met ‘pins’. Heb jij nog een New York tip? Laat het me vooral weten! En uiteraard ga ik bij terugkomst mijn favorieten met je delen! (shopping, eating & sightseeing).

Fijne pakjesavond vanavond en de komende weken veel plezier met kerstvoorpret! Vanaf dit weekend staat myfoodblog.nl ook helemaal in het teken van kerst. Laat de sneeuw nu maar komen!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *