My foodie life #4: hippe bonen & lekkere etentjes

My Food Blog
My foodie life #4: hippe bonen & lekkere etentjes

Zoals elke maand, geef ik jullie weer een kijkje achter de schermen. Hoe zag mijn november maand eruit? Het was een gezellig drukte waarbij er diverse soorten bonen binnen kwamen, ik een diploma binnen tikte en er heel veel buiten de deur werd gegeten!

Zo werd ik uitgenodigd bij Salsa Shop‘s tweede filiaal en at ik voor de tweede keer bij Jamie’s Italian. Dit keer hadden ze wel de pasta nero, dus uiteraard ging ik daarvoor. En ook broertje, met wie ik daar at, ging voor de pasta nero. Het dessert konden we wel van elkaar proeven, want ik ging voor de cheesecake en hij voor de tiramisu. Beiden vonden we overigens de cheesecake beduidend lekkerder! De pasta nero moet ik uiteraard thuis ook maken, dus dat recept volgt snel :-).

Daar zijn we weer ? Dit keer de pasta nero… #yum #pasta #Rotterdam #010 #pastanero #jamiesitalian #lunch

Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op

En aangezien ik toen toch al in Rotterdam was, kon ik het niet laten om de vegan, suikervije en glutenvrije gebakjes van SUE te proberen!

‘Snickers’ en salted caramel van @suefoodrotterdam #feedfeed #saturdaytreat #instafood #instagood #instafit #myfitjourney #yum Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op

Brunch bij Carla’s Conditorie op het Domplein in Utrecht. Samen met Jerome en vriendinnetje Janice aten we bij deze Zweedse hotspot heerlijk tunnbrod met in mijn geval Zweedse gehaktballetjes. En natuurlijk móesten we ook de zoetigheden wel proberen.

Koffiepauze ?! #feedfeed #carlasconditorie #instafood #sweet #030 #Utrecht

Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op

Voor vriendinnetje Hedwig organiseerde haar zusje een kleine surprise party waarbij we Japans aten bij Konnichi Wa in Utrecht. Ze werd namelijk 30, dus dat verdiende zeker een feestje :-). Deze leuke afbeelding kwam ik bij Konnichi Wa tegen.

Hoe rol je sushi? ? Wat te lezen onder het eten ? Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op

Soort van uit eten…. Mijn vader was op zakenreis in Chili, dus ik ging op mijn vrije middag lekker thee drinken en eten bij mijn moeder. Sint Jacobsschelpen in een Aziatische marinade en zwarte rijst stonden op het menu. Genieten :-)! Mijn moeder liet me ook kennis maken met de thee van Puritea, mooie Sri Lankese thee van topkwaliteit. Een deel van de winst wordt in liefdadigheidsprojecten gestopt. De bladeren zijn mooi groot wat duidt op zeer goede kwaliteit, ik ben fan! Vooral de ‘green pomegranate’ is een hit, maar ook ‘ceylon green’ vind ik erg goed.

puritea Nog maar een keer uit eten :-)! Jerôme nam me mee omdat ik was geslaagd voor mijn NIMA B-examen :-). Het werd Badhu, een Midden-Oosters restaurant met een 1001 nacht gevoel. Hier aten we lekkere mezze waarvan ik deze thuis later zelf namaakte. taboule met zalm Uit eten, maar dan thuis. We kregen via ChefPlaza een chef aan huis die voor ons een heerlijk 5-gangen diner bereidde. thuis uit eten met Chefplaza   Ik ging langs bij Stach, die niet 1, niet 2, maar 3 winkels in Utrecht opent dit jaar! Deze maand had ik héél veel vertraging met de trein. Op een hele koude dag waarop ik en uur moest wachten, heb ik mezelf maar getrakteerd op een Chai Latte van Starbuck’s :-).

Bonen waren in november mateloos populair, zo leek het. Ik ontving de gedroogde bonen en peulvruchten van Mahuna en een zakje bonen uit de diepvries + ratatouille pakket van Boon. Beide zijn te koop bij o.a. AH.

Mahuna

Ik was met beide erg blij, want ik ben al wel langer fan van bonen en peulvruchten. Ik neem dan ook regelmatig linzensalade mee naar werk bijvoorbeeld. Truffelolie van Liquido d’Oro kreeg ik ook opgestuurd. Inmiddels hebben we hem al gebruikt op onder andere tosti’s en pasta!

pasta truffel

Nog meer foodpost: Bircher muesli van AH to go. Bircher muesli is ineens net zo hip als dat granola vorig jaar was. Het is een papje uitgevonden door een Zwitserse arts bestaande uit muesli en geraspte appel. De mango-kokos variant vond ik erg lekker als post-workout snack! De aardbeien variant vonden we iets minder.

Het oordeel? De mango-kokos variant variant is iig meer dan goed gekeurd ?. #AHtogo #sample #foodpost #feedfeed #birchermuesli

Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op

De kerstlichtjes gingen alvast aan! Nu dat Sinterklaas vertrokken is hangen de lichtjes trouwens in de kerstboom (die we bij IKEA voor € 1,- scoorde, mocht je er nog één zoeken!).

De kerstlampjes maar vast van stal gehaald ? Een foto die is geplaatst door Judith Pagrach (@myfoodblog_nl) op

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *