Zelf poke bowl maken – 12 lekkere recepten

My Food Blog
Zelf poke bowl maken – 12 lekkere recepten

Zelf een poke bowl maken? Leuk en lekker en veel makkelijker dan je misschien zelf denkt! Een poke bowl is een van oorsprong Hawaiiaans gerecht bestaande uit een laagje rijst, groenten en vaak vis. Een poke bowl is op het moment super hip. Het ziet er niet alleen heel leuk uit op tafel, maar het is ook nog eens lekker en best wel gezond. Een poke bowl ideaal als je sushi lekker vindt, maar geen zin hebt in gedoe. De poke bowl bevat dezelfde soorten ingrediënten als sushi. Alleen is het veel sneller klaar dan ‘echte sushi’ en is daarom perfect om eens te proberen als je zin hebt in sushi, maar niet zo veel tijd hebt.

Hoe maak je een poke bowl?

De eerste laag bestaat uit rijst. Dit is de basis van de bowl. Meestal wordt er van die lekkere plakkerige sushi rijst gebruikt. Wil je een gezondere versie maken? Kies dan bijvoorbeeld voor quinoa of zilvervliesrijst.

Vervolgens maken we een laag van gesneden vis of vlees. Meestal zien we zalm, tonijn of kip terug in de poke bowl. Ben je vegetarisch? Dan kan je vlees of vis natuurlijk vervangen voor bijvoorbeeld tofu.

Als laatst maak je de poke bowl af met allerlei toppings die jij zelf lekker vindt. Denk hierbij aan groenten en fruit zoals avocado, broccoli, taugé, lente-ui, boontjes, mango en ga zo maar door. Vaak wordt er ook nog een zout sausje toegevoegd, zoals bijvoorbeeld sojasaus.

Hieronder vind je recepten voor de lekkerste poke bowls.

Poke bowls met vis

Poke bowl met zalm en avocado

Poke bowl met quinoa, zalm en passievruchten

Poke bowl met garnalen en surimi maken

Poke bowl met tonijn en radijs

Poké bowl met avocado en krab

Vegetarische poke bowls

Vegetarische poke bowl met tempeh en broccolini

Vegetarische en vegan poke bowl met kikkererwten, komkommer en avocado

Vegetarische poke bowl met tofu, zeewier, pompoen en zilverliesrijst

Vegetarische poke bowl met gemarineerde mango

Poke bowls met vlees

Poke bowl met gegrilde kip, avocado, mango en wortel

Poke bowl met krokante kip, sugar snaps en radijs

Poke bowl met biefstuk reepjes, peultjes en oestersaus

Wat is jouw favoriete poke bowl recept?

Hi, ik ben Esmee. Ik ben student Voeding & Diëtetiek en ik houd van gezond eten, koken, bakken, sporten, creatief bezig zijn en reizen. De komende tijd zullen er interessante artikelen over voedingsgerelateerde onderwerpen verschijnen op de blog. Ook zal ik gaan helpen met receptonwikkeling en bereken ik alle voedingswaardes van de recepten op de blog. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *