Garnalen saganaki
- Door Judith Pagrach
- Grieks
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten

Saganaki is een typisch Grieks gerecht. Het staat voor gebakken feta, maar er zijn dus ook variaties op. Zo maakte ik zelf een garnalen saganaki. Gebakken garnalen met daaroverheen heerlijk romige feta kaas die nog even de oven in gaat.
Grieks genieten
Houd je van Griek eten of ben je gewoon op zoek naar een lekker, snel en verrassend gerecht met garnalen? Dan moet je zeker deze garnalen saganaki eens maken. Je maakt hem razendsnel en kunt hem lekker voor de lunch eten of als avondmaaltijd. Serveer er een mooi rustiek brood bij en dip die een beetje in de saus. Ultiem genieten!
Met dit gerecht waan je je echt even in Griekenland! Ben je op zoek naar meer lekkere Griekse gerechten? Ik heb een aantal heerlijke toppers voor je!

Garnalen saganaki
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram rauwe reuzengarnalen
- 400 gram tomatenpolpa
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/2 tl gedroogde oregano
- grof zeezout naar smaak
- 1 bosje platte peterselie
- 150 gram feta kaas
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- ovenvaste (gietijzeren) koekenpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Voeg de garnalen en paprikapoeder, tijm en oregano toe gevolgd door de knoflook. Bak enkele minuten, tot de garnalen roze beginnen te verkleuren.
- Voeg de tomatenpolpa toe en laat circa 4 minuten op lage temperatuur garen.
- Breng op smaak met zout (niet te veel, want de feta kaas is ook zout).
- Haal de pan van het vuur en verkruimel de feta boven de pan.
- Zet de pan 3 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de pan uit de oven en maak af met grof gehakte verse platte peterselie.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 362 | Calorieën uit vetten 197 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 22g, Waarvan | 34% | |
Verzadigde vetzuren 12g | 61% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik heb bij de saus nog een scheutje ouzo toegevoegd en mee laten koken.
Wat mij betreft de finishing touch :-)
Haha, dat klinkt als een fijne toevoeging!