Groene gazpacho
- Door Judith Pagrach
- Spaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Ik maakte al eerder 'echte' gazpacho en een gele variant. Dat is niet alles, want je kunt ook een lekkere groene gazpacho maken. Lekker fris door de komkommers, munt en limoen en toch een betje pit door de jalapeño pepers. Snijd wel de zaadlijsten uit de jalapeño peper weg, anders wordt het wel érg pittig. Padron peper zijn qua smaak vergelijkbaar met paprika's. Kun je deze padrón pepers niet vinden? Gebruik dan als alternatief een halve groene paprika.
De gazpacho eet je bijvoorbeeld bij de barbecue, bij de picknick in het park of als voorgerecht bij een Spaanse maaltijd. Welke Spaanse maaltijd dan? Nou, je vindt hier inspiratie genoeg! Wat dacht je van fideua? Of misschien een stoofpot?
Groene gazpacho
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 2 padrón pepers (deze zijn niet pittig)
- 150 ml koud water
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 jalapeño peper (zonder zaadlijsten)
- 1 rijpe avocado
- sap van 1 limoen
- 3 takjes verse munt
- 5 ijsblokjes
- peper en zout naar smaak
Benodigdheden
- blender
Instructies
- Snijd de groente fijn. Dit helpt om zometeen je gazpacho glad te krijgen.
- Pureer vervolgens met de blender tot een gladde soep.
- Buen provecho!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 142 | Calorieën uit vetten 62 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 8g, Waarvan | 12% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 6% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
lijkt me heerlijk,. Als ik de soep een dag tevoren maak, kleurt die dan bruin omdat er avocado in zit? kan ik room toevoegen?
met vriendelijke groeten, lidia van den eijnde
Hi Lidia, je kunt hem goed van tevoren maken. Hij zal niet verkleuren! Room kan naar eigen smaak worden toegevoegd.