Ouderwets lekker hachee recept
- Door Devon Velders
- Nederlands
- voor 6 personen
- Totale benodigde tijd1 uur
De Nederlandse keuken. Wanneer er aan de Nederlandse keuken gedacht wordt, dan is het vaak de standaard GROENTEN, VLEES en AARDAPPELS. Of de welbekende stampotten.
Gebruik van specerijen in de Nederlandse keuken
Waarom zou dat komen? Ondanks dat we vroeger een machtspositie hadden in het handelen van specerijen. Toch kun je ook daar sporen van zien in de Nederlandse keuken; kijk maar naar speculaas en de nootmuskaat dat door het papje van je bloemkool gaat. Maar ook in de kruidkoeken en de kruidnagel die bij je stoofvlees zit. En wanneer we de kans krijgen doen de meeste mensen ergens wel kaneel in.
Vroeger leefde de Nederlanders van wat voor handen was en stelde ze niet veel eisen aan wat ze aten, als het maar voedzaam was. Daar is in de afgelopen eeuw zeker verandering in gekomen.
We zijn steeds meer gevarieerd gaan eten, hoewel we het nog steeds niet met veel poespas doen. Houden we de maaltijd wel eerlijk we blijven bij de smaak van het product en we versterken die maar laten het niet overheersen door gebruikt van specerijen of kruiden.
Waardering
Daardoor vind ik dat de Nederlandse keuken best gewaardeerd mag worden. We hebben gerechten die smaken naar waar ze vandaan komen.
Zelf hachee maken: een van mijn favorieten
Hachee vind ik van de Nederlands gerechten toch wel een van de lekkerste. Lekker gegaard rundvlees met gekookte uien geserveerd met rode kool en aardappelpuree. Zijn jullie benieuwd hoe ik mijn hachee altijd klaarmaak?
Hieronder vind je mijn hachee recept!
Laat je weten wat je ervan vindt?
Ouderwets lekker hachee recept
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd1 uur
voor 6 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 kilo rundvlees in blokjes gesneden
- 2 kilo uien
- enkele laurierblaadjes
- kruidnagel
- zout en peper naar smaak
- 1 pot runder fond
- 3 el paprika poeder
- 1 el mosterd
- 1. tl aardappelzetmeel
Benodigdheden
- stoofpan
Instructies
- Smeer de blokjes rundvlees in met de paprika poeder en de mosterd samen met wat zout en peper.
- Verhit de pan met wat olie en bak de stukjes vlees bruin en blus dan af met de runder fond. Voeg er de laurier en kruidnagel aan toe met een beetje water en laat je vlees gaar stoven. Wanneer het vlees gaar en zacht is bind je het een beetje af met aardappel zetmeel en zorg je voor een stevige saus .
- Snij de uien in grove partjes en kook ze in een aparte pan met een beetje zout. Wanneer de uien bijna gaar zijn giet je ze af en laat ze even uitlekken voordat je ze bij het vlees doet.
- Meng het geheel goed door en serveer er rode kool en aardappel puree bij of wat jullie zelf er lekker bij vinden.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 654 | Calorieën uit vetten 173 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 20g, Waarvan | 30% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 40% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hey Devon
Dit klinkt lekker zeg. Ik ga hem toch een keer maken zoals je hierboven beschreven hebt!
Hey kristel,
Ik zou het zeker een keer proberen ik vind het zelf namelijk op deze mannier het lekkerste je proeft het vlees en de uien .. ik vind het heerlijk
Groetjes Devon
Ik heb van mijn schoonmoeder geleerd heerlijke hachee te koken;
Rundvlees braden, gesneden uien erbij, halve liter bouillonvocht toevoegen, laulierbad meekoken, wanneer het gaar is: aanmaken met azijn, daartegenaan een eetlepel suiker, kruidnagelpoeder, peper, snufje kaneel.
Nét even anders, maar lékker!,
Ik ga het op die manier ook maken.volgens mij is dit wel op ouderwetse manier
Leuk!
Ik ga dit maken als ik thuis ben in Spanje
Super, laat je weten hoe het was?