Mini pizza met vijg, mozzarella en ham (of rookvlees)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
Van alle 'junk food' is de pizza misschien wel mijn favoriet! Pizza tover ik dan ook af en toe op tafel, maar dan natuurlijk wel de ambachtelijke zelfgemaakte variant. Inclusief zelfgemaakte bodem. En als je dat eenmaal hebt geproefd wil je nooit meer een kant-en-klare pizza.
Dit keer ging ik voor gezellige mini-pizza's als voorafje bij de avondmaaltijd. De pizza's kunnen ook prima als borrelhapje! De topping: heerlijke verse vijg, romige buffelmozzarella, hartig rookvlees en een druppeltje balsamicoazijn. Makkelijk toch? Wil je een snel recept? Kijk dan eens naar onze razendsnelle pita pizza's of de naan pizza's.
Mini pizza met vijg, mozzarella en ham (of rookvlees)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd12 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur en 15 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram witte tarwebloem
- 7 gram gist (1 zakje)
- 1 tl keukenzout
- 250 ml warm water
- 2 el olijfolie
- zwarte peper
- topping:
- 4 verse vijgen
- 1 bol buffelmozzarella
- 4 plakken runderrookvlees (of ham)
- balsamicoazijn
Benodigdheden
- keukenmachine met deeghaak
- bakplaat of pizzasteen
Instructies
- Meng in een grote kom bloem, gist en zout. Meng in een maatbeker het water met de olie en giet dit bij het droge mengsel.
- Kneed met de keukenmachine (of met de hand) tot een deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het een uur op een tochtvrije plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er rondjes van van circa 1 centimeter dik.
- Leg de deegcirkels op de bakplaat en sprenkel er wat olie overheen gevolgd door zwarte peper.
- Bak de pizzabodems circa 12 minuten.
- Snijd intussen de vijg in kwarten en snijd plakjes van de mozzarella.
- Haal de pizzabodems uit de oven en bedenk met mozzarellaplakken, vijgpartjes, rookvlees (of ham) en maak af met enkele druppels balsamicoazijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 462 | Calorieën uit vetten 124 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen