Oreo toetje met chocolade en framboos
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
Dit Oreo toetje ontstond min of meer toevallig. Ik wilde een dessert maken en een van mijn klassiekers is chocoladepudding. Ik zag dat ik ook nog glutenvrije 'oreo koekjes' had liggen (AH eigen merk). En voor de frisse noot, wat frambozen. Chocolade en framboos is een klassieke combinatie.
Het fijn is, dat dit dessert supermakkelijk is om zelf te maken. Het bestaat uit 2 verschillende smaken pudding, Oreo koekjes en frambozen en is lekker om voor jezelf te maken of voor een diner met gasten. Serveer in leuke glaasjes en je hebt een super leuk en lekker dessert in een handomdraai gemaakt! Op zoek naar meer Oreo toetjes om te gaan maken?
Oreo toetje met chocolade en framboos
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd20 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 4 Oreo koekjes (gebruik glutenvrije koekjes of AH eigen merk Double Chocolate indien glutenvrij)
- 400 ml kokosmelk
- 75 gram pure chocolade
- 2 el maizena + 4 el koud water
- 1 el kristalsuiker
- 1 tl vanille-extract
- 200 gram (diepvries)frambozen
Benodigdheden
- steelpan
- 3 glaasjes
Instructies
- Verkruimel met je handen of een hakmolen de koekjes.
- Verdeel de koekjes over 3 glazen. Druk aan met een lepel en zet in de koelkast.
- Doe de helft van de kokosmelk, samen met de helft van het maizena-papje, alle suiker en alle vanille-extract in de steelpan en meng goed door met een garde. Verhit op laag vuur tot je ziet dat het begint in te dikken.
- Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de vanillepuddinglaag over de koekkruimels. Zet de glaasjes weer terug in de koelkast.
- Doe de resterende helft van de kokosmelk, samen met de andere helft van het maizena-papje en alle chocolade in een steelpan. Verhit op laag vuur en blijf roeren tot het begint in te dikken. Haal van het vuur en laat enkele minuten afkoelen. Roer af en toe door met een garde.
- Haal de glaasjes weer uit de koelkast. Verdeel de helft van de frambozen over de vanillelaag (de andere helft gebruik je om te garneren).
- Giet nu de chocoladelaag hier overheen en laat minstens 1 uur in de koelkast opstijven. Maak af met frambozen. Eventueel decoreer je het nog verder met een half Oreo koekje.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 547 | Calorieën uit vetten 359 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 41g, Waarvan | 64% | |
Verzadigde vetzuren 31g | 156% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Was erg lekker!
Wat leuk dat je dit recept gemaakt hebt en dat het een succes was! :-)