Paddenstoelensoep

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik ben benieuwd of jullie ook zo van soep houden als ik! Op het blog vind je al allerlei soorten soepen: van pompoensoep tot wontonsoep en van wortelkokossoep tot Marokkaanse maaltijdsoep. Een van de soepen die nog altijd op het lijstje stond om te maken was een paddenstoelensoep. En dan het liefste ééntje die romig van smaak is, zonder dat deze al te veel room bevat. In deze soep zit slechts een eetlepel (soja)room en toch is de soep lekker romig van smaak! Wat het echt afmaakt is wat mij betreft de truffelolie. Dit gaat heerlijk samen met de paddenstoelen. Gebruik wel een goede truffelolie, bijvoorbeeld die van Amesi die ik gebruikte.

Paddenstoelensoep

Paddenstoelensoep

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 100 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 takje verse tijm
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 75 ml witte wijn
  • 1 sjalotje (grofgesneden)
  • 1.5 liter water
  • 1 vegetarisch bouillonblokje
  • 1/2 tl maïzena
  • scheutje olijfolie
  • optioneel: (soja)room
  • ter garnering: truffelolie

Benodigdheden

  1. soeppan
  2. staafmixer

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet hier wat olijfolie in. Fruit het sjalotje en voeg de tijm en rozemarijn toe, gevolgd door de paddenstoelen.
  2. Blus af met de witte wijn en voeg na 1 minuut het bouillonblokje en water toe.
  3. Laat het geheel ca. 15 minuten opstaan en pureer dan met behulp van de staafmixer.
  4. Zet de soep op laag vuur en meng de maïzena er doorheen om het verder te binden.
  5. Haal van het vuur en roer eventueel de sojaroom door de soep heen om het nog romiger te maken.
  6. Garneer met enkele druppels truffelolie.

Een reactie op “Paddenstoelensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *