Pepernoten cheesecake
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 4 personen
Wat een cliché, maar zo waar: wat is het jaar weer snel gegaan! Het is bijna het einde van het jaar en dat betekent dat het bijna weer tijd is voor Sinterklaas. Sinterklaas vind ik ondanks het gedoe er rond omheen de laatste jaren nog altijd één van de gezelligste feesten van het jaar. Niet in de minste plaats vanwege alle lekkernijen die er rondom Sinterklaas kunnen worden gegeten. Wat dacht je van taai taai poppen, marsepein, pepernoten, gevulde speculaas of Sinterklaastaart? Alsof dat alles nog niet genoeg is, introduceer ik vandaag weer een nieuwe Sint lekkernij: de pepernoten cheesecake!
Pepernoten cheesecake
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram pepernoten
- 3 el gesmolten roomboter
- 200 ml slagroom
- 200 gram roomkaas
- 1 el vanille-extract
- 4 el poedersuiker
- 40 gram pure chocolade
Benodigdheden
- keukenmachine (hakmolen + garde / klopper)
- 4 schaaltjes of ramequins
Instructies
- Verkruimel 3/4 van de pepernoten met behulp van je keukenmachine of met een deegroller. Het lekkerste is als ze nog een beetje grof zijn!
- Meng de gesmolten boter er doorheen en verdeel dit mengsel over de 4 schaaltjes. Zet de schaaltjes in de koelkast.
- Sla de slagroom stijf met behulp van een garde of handmixer.
- Klop de roomkaas los en meng de suiker en vanille-extract er doorheen. Vouw voorzichtig de slagroom hier doorheen.
- Haal de schaaltjes uit de koelkast en verdeel het roomkaasmengsel over de pepernoten bodem.
- Verwarm de chocolade au-bain marie of in de magnetron en verdeel in 4 porties. Laat in het midden van je cheesecake een druppel chocolade vallen en met een satéprikker of vork maak je vervolgens 'swirls'.
- Laat de cheesecakes 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de overgebleven pepernoten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 435 | Calorieën uit vetten 292 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 33g, Waarvan | 51% | |
Verzadigde vetzuren 19g | 94% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wow it looks so delicious ! :)
Thank you :)
Je zou er zo induiken :) Ziet er heerlijk uit!
Staat in de koelkast, ben benieuwd! ziet er nu al heerlijk uit
Hij was heerlijk, goed gelukt! :)