Valentijnstaart van witte chocolade en frambozen
- voor 12 personen
- Totale benodigde tijd2 uur en 15 minuten
Wil je jouw Valentijn eens echt verrassen? Maak dan eens deze heerlijke no-bake witte chocoladetaart met frambozen!
Deze Valentijnstaart ziet er niet alleen geweldig uit, hij smaakt ook nog eens verrukkelijk. De taart bestaat uit een bodem van koekkruimels, bestreken met frambozenjam. Daaroverheen gaat een laag kwark, witte chocolade en slagroom om het vervolgens af te toppen met frambozen. En natuurlijk hoef je niet persé een hartvormig bakblik te gebruiken, in een rond bakblik is deze taart niet minder mooi en zeker niet minder lekker. En je hoeft deze taart ook niet persé met je Valentijn te eten, alhoewel ik niet aanraad om hem in je eentje te eten, want hij is heerlijk, maar wel machtig ;-).
Vaak wordt mij gevraagd waar ik inspiratie vandaan haal. Dat zijn boeken, tijdschriften, tv-programma's, internet of een apart ingrediënt in de supermarkt bijvoorbeeld. Het idee voor een witte chocoladekwarktaart kwam van vriendinnetje Merlijn. Om de taart wat beter en sneller te laten opstijven, zette ik hem in de vriezer in plaats van in de koelkast. Het resultaat was een soort 'semifreddo', zoals de naam al zegt. Een semi-bevroren taart. En eigenlijk was dat heel erg lekker!
Nog meer Valentijns dag tips
Wil je jouw Valentijn nog meer verrassen? Kijk eens bij deze tips of ga voor een heerlijk ontbijt op bed, als dat niet romantisch is ;-)....
Valentijnstaart van witte chocolade en frambozen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd2 uur en 15 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram Maria biscuits
- 50 gram gesmolten boter
- 4 el frambozenconfiture of halvajam
- 300 ml verse slagroom
- 250 gram volle kwark
- 300 gram witte chocolade
- 100 gram diepvriesframbozen
Benodigdheden
- siliconenbakvorm (of springvorm met bakpapier bekleed), 20 cm diameter
- handmixer of keukenmachine (optioneel)
Instructies
- Verkruimel de biscuitjes. De makkelijkste manier om dit te doen is om ze in een schone en droge theedoek te leggen, deze dicht te vouwen en er met een deegroller op te slaan. Herhaal dit totdat je fijne kruimels hebt.
- Roer de gesmolten boter door de kruimels verdeel ze over de bodem van je bakvorm. Zorg dat het mengsel egaal verdeeld is en druk de kruimels goed aan. Zet de vorm 20 minuten in de koelkast of totdat de vorm niet meer meegeeft aan de onderkant.
- Klop de slagroom op totdat deze stijf is.
- Ondertussen verwarm je de chocolade au-bain marie of in de magnetron. Als je kiest voor de magnetron, wees er dan zeker van dat je elke minuut de chocolade doorroert met een metalen lepel. Chocolade kan namelijk snel verbranden.
- Meng nu kort de chocolade en de kwark door de slagroom heen. Zorg dat het mengsel helemaal egaal is, maar 'overmix' het niet, want dan sla je alle lucht er weer uit.
- Haal de bakvorm uit de koelkast en smeer over de laag koekbodem een dunne laag jam. Probeer dit zo snel mogelijk te doen, zonder te veel aan de bodem te zitten. Verdeel het witte chocolademengsel over de laag frambozenjam en strijk de bovenkant voorzichtig glad.
- Strooi de frambozen over de bovenkant heen.
- Zet de bakvorm 1,5 à 2 uur in de vriezer en klaar is je ultieme Valentijnstaart.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 307 | Calorieën uit vetten 190 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 21g, Waarvan | 33% | |
Verzadigde vetzuren 13g | 63% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wauw, lijkt me heerlijk Judith! En wat is dit recept vaak bekeken, goed bezig! Dit recept ga ik zeker onthouden.
Dankjewel, Diede :-). Blijkbaar valt ‘ie in de smaak :-D
Jaaaaa…ben blij dat ik je heb kunnen inspireren!! :D Wanneer mag ik het tweede exemplaar komen proeven? :)
Hihi, als het aan mij ligt binnenkort :-)! Wordt dan wel een extra rondje sportschool, maar dat heb ik er wel voor over ;-)
Ik heb net alle ingredienten gehaald, ik ben benieuwd :D
Spannend! Eet smakelijk zo meteen :-)
Ik heb mijn Valentijn hier mee verwend. Hij vond het heerlijk en ik ook! Bedankt voor het lekkere recept.
Bedankt voor je leuke reactie, Esmeralda! Ik ben blij dat jij en je Valentijn het ook een lekker recept vonden :-).
[…] natuurlijk, want je lief gaat vast die taart niet in zijn eentje opeten ;-). Vorig jaar maakte ik dé ultieme Valentijnstaart met witte chocolade en frambozen. Voor dit jaar weet ik het nog niet. Jij […]
Zou dit ook met pure chocolade kunnen ipv witte.?
Dat kan zeker! De smaak wordt uiteraard iets anders, maar frambozen en pure chocolade gaan ook waanzinnig goed samen :-)
[…] ben je helemaal in de Valentijnsstemming gekomen? Bekijk dan eens deze heerlijke Valentijnstaart of de supermakkelijke, maar o zo mooie “rocky […]
Gisteren gemaakt en hij is echt heeeeeerlijk!!! Dank je wel!
Ik heb foto’s geplaatst in de FB groep recepten…kan ik hier helaas niet doen.
Wat leuk om te horen, Rianne! Ook na Valentijnsdag is ‘ie inderdaad nog heerlijk :-).
Kon de groep helaas niet vinden op Facebook, ben natuurlijk wel benieuwd naar de foto :-D.
Lekker! En ook nog heel gemakkelijk glutenvrij te maken :-) Thanks
Jaa, ook nog :-)! Helemaal fijn!
Hallo,
Vraagje: hoe lang moet de taart in de koelkast opstijven?
Ik wil dit recept heel graag dit weekend maken maar heb niet genoeg plek in de vriezer voor de taart.
Alvast bedankt!
Ongeveer 3 uurtjes! :-)