De lekkerste plaattaart recepten

My Food Blog
De lekkerste plaattaart recepten

Plaattaarten zijn al jaren een hit. Dat is niet gek, want vaak zijn ze makkelijk te maken, erg lekker en zien ze er ook nog eens leuk uit. Van vegetarisch tot aan vlees of vis, er is van alles te bedenken. Ook is een een prima gerecht om restjes op te maken.

Een plaattaart is, zoals de naam al zegt, een platte (hartige) taart bestaande uit bladerdeeg en toppings naar keuze.

Ingrediënten plaattaart

Vers bladerdeeg, rode ui en crème fraîche zijn ingrediënten die je vaak terugvindt in plaattaarten. Maar ook bijvoorbeeld zoete aardappel, courgette of geitenkaas is lekker in je plaattaart. Er zijn hartige plaattaarten die je voor lunch of diner kunt eten. Ook zijn er zoete plaattaarten. Met bijvoorbeeld vers fruit erop. Supermakkelijk om zelf te maken en erg lekker!

Plaattaart recepten voor elk moment

Op mijn eigen site staan tal van lekkere recepten voor deze heerlijke hartige taarten, maar ik wilde echt de ultieme lijst voor jullie samenstellen. En dus vroeg ik collega-bloggers naar hun favorieten. Het resultaat is een lijst met de lekkerste plaattaart recepten om zelf te proberen. Ik heb ze opgedeeld in categorieën om het overzichtelijk te houden. Zo vindt je hier:

  • vlees
  • vis
  • vegetarisch en vegan
  • zoet

Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete bladerdeeg plaattaart recepten! Staat ‘ie er al tussen? Laat het gerust weten als je een van de taarten uit de lijst hebt gemaakt en tag mij op social media. Dat vind ik superleuk om te zien. Alvast eet smakelijk ;-!

Vlees plaattaarten

Vis plaattaarten

plaattaart ei en tonijn voor pasen
Plaattaart met tonijn, ei en peterselie

Plaattaart vegetarisch of vegan

flammkuchen gorgonzola met stoofpeer
Flammkuchen met gorgonzola en stoofpeer

Vegetarische flammkuchen

Plaattaarten ricotta

Plaattaart geitenkaas

Overige vegetarisch

Zoete plaattaart

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *