Vegetarische ‘boeuf’ bourgignon met een heerlijk krokant korstje

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

'Boeuf bourgignon' is een Frans gerecht van rundvlees ('boeuf') gestoofd in rode wijn met wintergroenten. Een echt typisch herfstgerecht! Zoals je weet houd ik er wel van om een klassieker in een modern jasje te stoppen. Toen ik het idee voor een boeuf bourgignon zag met een krokant korstje erop, een hartige cobbler, was ik meteen geïnspireerd. Ik besloot hem zonder vlees, maar met extra veel paddenstoelen te maken. De combinatie met de wortels, tijm, het krokante korstje en de rode wijn is fantastisch! En.... je weet meteen wat je met al die Sinterklaas wortels kunt doen ;-).

Vegetarische ‘boeuf’ bourgignon met een heerlijk krokant korstje

Vegetarische ‘boeuf’ bourgignon met een heerlijk krokant korstje

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd1 uur
  • Totale benodigde tijd1 uur

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram shiitake
  • 100 gram oesterzwammen
  • 300 gram wortel (in plakjes)
  • 150 ml rode wijn
  • 3 takjes tijm (enkel de blaadjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • zwarte peper naar smaak
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • voor de bovenkant:
  • 185 gram witte tarwebloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 50 gram koude roomboter
  • 150 ml melk
  • snufje zout
  • 1 takje tijm (enkel de blaadjes)

Benodigdheden

  1. ovenvaste pan (bijvoorbeeld een gietijzeren koekenpan)

Instructies

  1. Zet de pan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Fruit de ui en de knoflook.
  2. Voeg de wortel toe en bak deze enkele minuten.
  3. Doe de paddenstoelen, wijn, tijm, peper en zout erbij en laat circa 30 minuten op laag vuur sudderen
  4. Verwarm de oven voor op 180 C.
  5. Maak intussen het deeg door alle ingrediënten hiervoor te kneden tot een deeg. Het deeg is plakkerig, dus maak je daar geen zorgen over!
  6. Verdeel het deeg in circa 10 balletjes. Maak deze balletjes plat en leg ze als een patchwork over de groenten heen. Het is niet erg als je niet alles helemaal hebt afgedicht.
  7. Bak in ca. 25-30 minuten goudbruin.

2 reacties op “Vegetarische ‘boeuf’ bourgignon met een heerlijk krokant korstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *