Zoetzure Vietnamese kip

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Over het boek Easy Gourmet, van de Canadese foodblogger Stephanie Le vertel ik jullie deze week meer. Ik houd jullie dan ook tot dan in spanning wat ik precies van het boek vind en wat je ervan kunt verwachten ;-). Eén van de recepten uit het boek is deze zoetzure Vietnamese kip. Extra leuk dat het een Vietnamees gerecht is, omdat we op het moment een vakantie voor volgend jaar aan het plannen zijn en Vietnam ook op de shortlist staat. Na de Vietnamese tofu, dus nog een Vietnamees gerecht. En ik moet zeggen dat die geweldige Vietnamese gerechten ons nu wel erg gunstig stemmen tegenover Vietnam ;-)! Het gerecht zelf is verrassend fris en staat bol van de smaak, een aanrader dus.

Zoetzure Vietnamese kip

Zoetzure Vietnamese kip

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 350 gram kippendijfilet
  • 3 el olie (arachideolie of kokosolie bijvoorbeeld)
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml water
  • 2 el (kokosbloesem)suiker
  • 2 el vissaus
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 2 el fijngesneden munt
  • 1 el fijngesneden verse koriander
  • 1 bosui (fijngesneden)

Benodigdheden

wok of koekepan

Instructies

  1. Snijd de kip in blokjes van zo'n 2 x 2 cm.
  2. Plaats de pan op hoog vuur. Wanneer deze heet is, giet je de olie erbij en bak je de kip gaar en bruin. Pers de knoflook uit en bak deze mee.
  3. Intussen maak je de saus in een kom door de suiker, water, limoensap, vissaus en peper te mengen.
  4. Wanneer de kip gaar is voeg je de saus toe en houd je het vuur hoog zodat de saus indikt.
  5. Als de saus is ingedikt (na een minuut of 5), is het gerecht klaar.
  6. Serveer met gekookte witte rijst en garneer met de munt, koriander en bosui.vietnamese kip van Stephanie Le

2 reacties op “Zoetzure Vietnamese kip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *