recept

Wat eten we vanavond? Wat dacht je van heerlijk fluffy Basmati rijst met tofu teriyaki, sojabonen, avocado en ingelegde bloemkool? Deze rijst bowl zit boordevol smaak en kleur en is makkelijk zelf te maken. Niet alleen vegetarisch, maar helemaal plantaardig én dus perfect voor World Vegan Month (en...

recept

Butter chicken is een heerlijke Indiase curry met, de naam zegt het al, kip in een botersaus. Bij menig Indiaas restaurant staat dit populaire gerecht op de kaart. Vrij machtig door de boter (en room), maar wel heel lekker en boordevol smaak! Butter cauliflower, de vegetarische butter chicken Verd...

recept

Softshell tacos vind ik altijd zo lekker om te eten. Waar je uit de Tex-Mex keuken misschien de harde tacoschelpen kent, kent de Mexicaanse keuken deze zachte taco's. Ze kunnen gemaakt zijn van tarwebloem om maismeel en kun je hier kopen als tortilla wraps. Tacos Op Netflix is een leuke serie te z...

recept

Zin in curry? Je hoeft niet verder te zoeken! Ik heb een heerlijke vegetarische curry voor je met maar een paar ingrediënten! Om het extra lekker te maken heb ik vegetarische balletjes toegevoegd, op smaak gebracht met zwarte bonensaus. In combinatie met de groene curry een ware smaaksensatie! Z...

recept

Vind jij gnocchi ook zo lekker? Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je echt in huis moet hebben. Sommige mensen vinden ze papperig, maar de key is om ze echt kort te koken (of eventueel te bakken!). Dit recept van gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaatjes en vega worst is echt een topper v...

recept

Blondies zijn de BFF's van brownies. Of eigenlijk misschien de zusjes van brownies. De blondies danken zijn naam aan de bleke kleur. Er zijn een heleboel verschillende manieren om zelf blondies te maken. Wij gingen voor een gezondere variant die ook nog eens glutenvrij, plantaardig, koolhydraatarm e...

recept

Wie kan er nog meer geen genoeg krijgen van pompoen? Deze heerlijke groentesoort is zo multi-inzetbaar! Vandaag gebruiken we hem voor een heerlijke herfstrisotto. Net even anders dan je hem gewend bent. In plaats van de pompoen te roosteren, stomen en pureren we hem. Door hem zo door de risotto heen...

recept

Een vega burger met een Mediterrane twist. Burgers kun je op allerlei soorten manieren maken. Laatst deelde ik al een vega burger o.b.v. kikkererwten en wortel. Dit keer heb ik er een gemaakt van vega gehakt. Bij een lekkere burger draait het allemaal om de juiste toppings. Dus, dit keer: gegrilde M...

recept

Zoals jullie hebben kunnen lezen, kreeg ik een flinke zak vol asperges. Het witte goud is namelijk weer volop in het seizoen en ik mocht als een van de eersten proeven. Natuurlijk maakte ik er o.a. een aspergesoep mee, maar ook meer verrassende gerechten. In het bijgeleverde boekje zag ik een recept...