recept

Zijn er hier andere risotto lovers in the house? Als je mij een beetje kent, weet je dat risotto een van de eerste dingen was die ik leerde koken. Met dank aan Jamie Oliver kon ik op 15-jarige leeftijd al een behoorlijke risotto maken ;-). Een aantal van mijn favoriete risotto's zijn de smeuige pomp...

recept

Pita gyros heb je vast weleens gegeten. Een zacht pita broodje met reepjes gyros, groenten en tzatziki. Nou is gyros vlees traditioneel gezien varkensvlees, alhoewel er tegenwoordig ook weleens andere vleessoorten te verkrijgen zijn (kip gyros bijvoorbeeld). Wat nou als je vegetarische pita gyros wi...

recept

Op zoek naar een lekker recept voor veganistische pasta? Als je deze pasta eet, krijg je het idee dat je een guilty pleasure naar binnen aan het werken bent. Het is bijna niet voor te stellen dat deze pasta Alfredo echt helemaal plantaardig is. Waar het normaal een verre van gezond gerecht is, hebbe...

recept

Nadat ik op Instagram bij Familie over de Kook nasi goreng voorbij zag komen, had ik hier zo en zin in. En wat bleek, er staat dus helemaal nog geen nasi goreng recept op mijn site. Terwijl ik het wel al vaker had gemaakt. Tijd dus om het helemaal te perfectioneren en het recept met jullie te delen....

recept

Zomerkoninkjes oftewel aardbeien. Ze zijn er weer! Een van mijn favoriete fruitsoorten. Zo niet DE favoriete fruitsoort. Ze zijn heerlijk om zo uit het vuistje te eten, op brood, in een salade, in een smoothie of dus in een lekker baksel. Dit keer maakte ik heerlijk vegan bananenbrood met aardbeien....

recept

Misschien dat ik deze vegan chocolademousse nog wel lekkerder vind dan de 'originele' variant. Deze mousse is zoooo heerlijk luchtig. Van die belletjes die in je mond 'ontploffen'. En dat voor een mousse die dus zonder slagroom en zonder (rauwe) eieren wordt gemaakt. Hoe 'ie dan zo luchtig wordt? Aq...

recept

Vada pav is een Indiase 'burger' die met name in Mumbai wordt gegeten. De burger zelf is gemaakt van aardappel en daarmee is 'ie helemaal vegetarisch en zelfs vegan. Lekker op smaak gebracht met smaakmakers als koriander, garam massala en peper en daarna gefrituurd. Erbij zitten verschillende chutne...

recept

Zoals jullie misschien weten, is mijn moeder Caribisch. Een van de typische gerechten die we vroeger ook vaak aten is 'jerk chicken'. Kip in een heerlijk spicy marinade bomvol smaak. De Madam Jeannette ('ball o' fire' in de volksmond) zorgen voor een pittige kick. De andere ingrediënten zorgen voor...