Gezonde ontbijtmuffins met blauwe bessen
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Australisch, Brits, Nederlands, Overig
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Sommige mensen houden ervan om te snoozen. Ik niet, ik houd van mijn slaap. Ik slaap liever lekker lang door en ben als mijn wekker gaat super snel en efficiënt. In minder dan 20 minuten ben ik de deur uit. Okay, mijn make-up doe ik in de trein. (En ik kan je vertellen dat dat af en toe gekke gezichten oplevert). Mijn ontbijt prep ik de avond van tevoren en gaat ook mee naar werk en ook mijn kleren leg ik de avond van tevoren klaar. En dáárom ben ik zo blij met dit receptje. Vaak eet ik overnight oats of yoghurt met fruit en in een los zakje granola. Maar nu heb ik eens wat anders: een supergezonde muffin voor ontbijt. Ideaal om mee te nemen. Ik vroor de helft in, vers kun je ze een dag of 4-5 bewaren. Dit ontbijt bevat onder meer veel vezels, eiwitten, kalium en antioxidanten. Het bevat geen gluten en geen geraffineerde suikers.
Gezonde ontbijtmuffins met blauwe bessen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram havermeel (havermeel uit zak of zelf havermout fijnmalen)
- 30 gram amandelmeel
- 30 gram havermout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 95 gram honing
- 1 tl vanille-extract (of merg uit 1 vanillestokje)
- 2 rijpe bananen
- 75 gram vetvrije Griekse yoghurt
- 180 ml melk
- 1 ei
- 150 gram blauwe bessen
- snufje zout
- optioneel: handje grofgehakte pecannoten
Benodigdheden
- muffin bakblik
- 12 papieren muffinvormpjes
- grote kom
- medium kom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Meng het havermeel, de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar in een grote kom.
- In een andere kom prak je de bananen met een vork. Meng het ei, yoghurt, melk, honing en vanille er doorheen.
- Roer het bananenmengsel door de droge ingrediënten en meng totdat je een egaal beslag hebt.
- Roer nu voorzichtig de bessen en eventueel de pecannoten (als je die gebruikt) er doorheen.
- Doe de papieren vormpjes in het bakblik en schep de vormpjes met een lepel tot 1 cm onder de rand vol.
- Bak gedurende 25-30 minuten of totdat de muffins goudbruin beginnen te kleuren.
- Laat de muffins afkoelen en eet ze vers, bewaar ze luchtdicht 4-5 dagen of vries ze tot 3 maanden in.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën | Calorieën uit vetten | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten g, Waarvan | ||
Verzadigde vetzuren g | ||
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hoi hoi. Ze lijken me heerlijk. Hoeveel eet je er dan? Gr Ger
Hi Ger, leuk om te horen :). Ik eet er zelf eentje en dan een snack zoals een appel halverwege de ochtend. Je kunt er, als je het nodig hebt, ook 2 eten.
hoi Judith, ik ga ze zeker een x maken. Laat wel ff horen hoe ik ze vond.
Ze waren heerlijk!
Fijn om te horen Ina! Hier zijn ze inmiddels ook al vaker gemaakt. Laatst met appel en kaneel, ook een aanrader!
Oooh, wat klinkt dit heerlijk zeg!
Liefs Iep
Echt een aanrader. Weer eens wat anders voor ontbijt ;-).
Dit klinkt echt heel lekker!
[…] Ik koop altijd de Euroshopper/ AH Basic havermout. 41 cent voor een zakje van 500 gram. Ik maak er havermout mee, maar vermaal het ook zelf tot meel. En dat is vele malen goedkoper dan het havermeel uit een zak! Met havermeel kun je onder meer pannenkoeken maken, of deze heerlijke ontbijtmuffins. […]
Hoihoi ze zijn echt lekker maar ze bleven wel aan het papieren muffin vormpje plakken. Hoe kan ik dat voorkomen?
Hi Janie, wat je zou kunnen doen is een olie of boter gebruiken om ze in te vetten en vervolgens een beetje bloem. Als alternatief kun je siliconen vormpjes gebruiken. Groetjes, Judith