Gezonde ontbijtmuffins met framboos en chocolade
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 16 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Vorig jaar zomer maakte ik ontbijtmuffins met blauwe bessen. Sinds die tijd maak ik geregeld ontbijtmuffins. Het is namelijk lekker makkelijk als je haast hebt. Je pakt er zo eentje mee uit de vriezer en kunt onderweg of waar je ook bent lekker genieten van je muffin. De muffin wordt gezoet met banaan en een heel klein beetje honing (en oké, de chocolate chips waarbij ik je overigens wel aanraad om voor zo puur mogelijke chocolade te gaan om het gezond te houden). Naast dat ze weinig suikers bevatten, zijn ze glutenvrij, zitten er wel veel eiwitten en vezels in en.... zijn ze gewoon erg lekker. Leuk is dat er tal van varianten mogelijk zijn. De klassieke versie met blauwe bessen maak ik nog weleens en blijft erg lekker, maar ik ga ook weleens voor ontbijtmuffins met cacao en framboos. Of, in de winter, voor eentje met appel en koekkruiden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik ben benieuwd wat jullie van dit muffin recept vinden. En, uiteraard zijn ze niet alleen lekker voor ontbijt, het is ook een prima tussendoortje. Ga jij ze ook maken? Laat het weten in de comments of gebruik op social media de hashtag #myfoodblog.
Gezonde ontbijtmuffins met framboos en chocolade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 16 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 180 gram havermout
- 30 gram cacao
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- 1 vanillestokje
- 2 bananen
- 75 gram Griekse yoghurt (ik gebruik vetvrije Griekse yoghurt)
- 175 ml melk
- 1 ei
- 250 gram frambozen
- 75 gram chocolate chips (of chocoladereep in stukjes gebroken)
- snufje zout
Benodigdheden
- muffintray
- 16 papieren muffinvormpjes
- grote kom
- medium kom
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Meng havermout, cacao, bakpoeder, zout, kaneel en de binnenkant van het vanillestokje in een grote kom,
- In een kleine kom prak je de banaan tot een puree. Daarna voeg je de eieren en yoghurt toe, samen met de melk en de honing.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en meng goed door.
- Roer de frambozen en de chocolate chips door het beslag heen en schep met een lepel de muffinvormpjes vol.
- Ze zullen niet zoveel rijzen, dus je kunt ze redelijk vol scheppen.
- Bak gedurende 25 minuten en laat de muffins afkoelen op een draadrek.
- Bewaar ze tot 5 dagen in een luchtdichte plastic vershouddoos of vries ze in.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 108 | Calorieën uit vetten 25 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 3g, Waarvan | 5% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 7% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wauw die ga ik eens proberen! Super lekker lijken ze me! Alleen mag ik geen melk en ei haha dus daar moet ik nog wat op verzinnen!!
De melk kun je wellicht vervangen door een plantaardige variant (soja, kokos of amandel bijvoorbeeld).
Deze ontbijtmuffins lijken me erg lekker! Het is een keer wat anders om mee te ontbijten! Leuk om mee te variëren inderdaad :)
Ah, dankjewel Desiree :)
Snel te maken en heerlijk!
Ik heb de muffins gemaakt, na 25 minuten bakken en nog 10 minuten extra, zijn de muffins nog zacht/ smeuïg van binnen. Klopt dit? Of heb je een tip hoe dat te voorkomen?
Smeuig horen ze idd wel te zijn. Je kunt ze iets ‘droger’ maken door de frambozen eerst in bloem te wentelen.