Moelleux (smeuïge chocoladecakejes)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd14 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het recept wat jullie nog van me tegoed hadden voor het kerstmenu is natuurlijk het dessert. Oftewel de 'moeulleux'. Moeulleux zijn chocolate lave cakes, ook wel bekend als fondant. Je eet ze warm en de bedoeling is dat ze van buiten een cake structuur hebben en dat van binnen de nog vloeibare chocolade eruit loopt. Als je de instructies goed volgt en ze precies 14 minuten bakt, kan het niet mis gaan. Je kunt ze zo serveren of bijvoorbeeld met een bolletje roomijs en rood fruit. Voor mij zijn moelleux het toppunt van een decadent dessert en ik denk dat het ook in mijn top 3 favo desserts staat (chocolade is sowieso altijd +1 ;-)). Ze stonden dan ook al letterlijk jaren op mijn lijstje om te maken. Nu ik ze eenmaal heb gemaakt, ga ik ze zeker vaker maken! Het leuke is dat ze meteen de eerste keer heel goed zijn gelukt en dat ze dus veel minder moeilijk waren dan ik altijd dacht.

Moelleux (smeuïge chocoladecakejes)

Moelleux (smeuïge chocoladecakejes)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd14 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 75 gram pure chocolade
  • 50 gram roomboter (+ extra om in te vetten)
  • 20 gram witte tarwebloem (+ extra om te bestuiven)
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 2 druppels vanille extract

Benodigdheden

  1. 2 ovenbestendige ramequins, bijvoorbeeld deze

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220C.
  2. Vet de ramquins in met boter en bestuif vervolgens met wat bloem.
  3. Smelt de chocolade en de boter au-bain marie.
  4. Meng de bloem en suiker door het mengsel heen.
  5. Mix het ei + de extra dooier door het beslag, gevolgd door de vanille.
  6. Bak de moelleux 14 minuten zodat ze gaar zijn aan de buitenkant en nog zacht en lopend aan de binnenkant.
  7. Maak met een scherp mes de moelleux los van de zijkanten en stort op een dessertbord.
  8. Serveer met bijvoorbeeld ijs en fruit!
Naar een recept van Paula Deen.

3 reacties op “Moelleux (smeuïge chocoladecakejes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *