Eenpansgerecht met witte bonen, snijbonen en zalm
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 3 personen
- Totale benodigde tijd15 minuten
Tja, je kunt er dit jaar echt niet meer omheen. Om de boon. De boon is hot. Hoewel het woord superfood al in 2013 werd verbannen uit eenieders vocabulair geloof ik, is de boon toch eigenlijk echt een superfood. Er zijn veel verschillende soorten bonen, maar bonen zijn bijvoorbeeld een grote bron van eiwitten, langzame koolhydraten en vezels. Ik maakte dan ook al vaker gerechten met bonen. Met kapucijners, kikkererwten, kidneybonen, spliterwten, linzen, reuzebonen en meer. Nog steeds ben ik fan van de boon, dus ik juich 2016 als jaar van de boon (echt, de VN heeft het zelfs gezegd!) alleen maar toe. Met vandaag witte bonen, en oja snijbonen. Samen met wat lekkere kruiden, zalm en een gepocheerd eitje vormen ze een heerlijk gerecht. Voor het eitje heb je een aparte pan nodig, maar het gerecht zelf is een fijn eenpansgerecht en dat betekent snel klaar en weinig afwas. Uiteraard is het ook zonder eitje een heel fijn gerecht. De warmgerookte zalm kun je ook vervangen door 'gewone' gerookte zalm. Eten jullie ook al weleens bonen? En wat is dan je favoriet?
Eenpansgerecht met witte bonen, snijbonen en zalm
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 200 gram snijbonen (gewassen en gesneden)
- 350 gram witte bonen (uit blik of uit het koelschap)
- 250 gram (warm)gerookte zalm
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 cm verse gember (in kleine stukken gesneden)
- 1/2 limoen
- 1 rode peper (in kleine stukken gesneden)
- 1 el sojasaus
- scheutje olijfolie
- Voor de gepocheerde eieren (optioneel)
- 2 eieren
- 1 liter kokend water
- 1 tl azijn
Benodigdheden
- koekenpan
- grote pan (optioneel)
- schuimspaan (optioneel)
Instructies
- Pocheer de eieren als je deze gaat gebruiken. Kijk hier hoe je het beste eieren kunt pocheren.
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet olijfolie in de pan. Voeg hier knoflook aan toe.
- Na 1 minuut kun je de snijbonen toevoegen, samen met de rode peper en gember. Na nog eens 2 minuten doe je de witte bonen, sojasaus en limoen erbij.
- Laat nog zo'n 5 minuten op laag vuur staan en voeg dan de (warm)gerookte zalm toe. Deze is al gaar en hoef je dus alleen op te warmen. Dit doe je door de pan nog eens 3 minuten op een laag vuur te laten staan.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 610 | Calorieën uit vetten 95 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 12% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Geweldig dat dit het jaar van de bonen is! Ik eet ze ook steeds meer, vooral linzen :) Jouw recept ziet er ook echt onwijs lekker uit! Ga ik zeker eens proberen!
Dankjewel Janna :-). Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Voor herhaling vatbaar! Heerlijk en makkelijk!
Super!