Feestelijke filo pakketjes met zalm en groene asperges
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 10 stuks personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
5 ingrediënten waarvan 2 er peper en olie zijn. Dat is alles wat nodig is om deze leuke hapjes te maken met zalm en asperges. Het is heel simpel: groene aspergetips wikkel je in wat (wilde) gerookte zalm, je vouwt ze in filodeeg. Even bakken en klaar! Een ideaal hapje voor aan de paastafel of voor bij de borrel. Lekker van smaak met de crunchy buitenkant van filodeeg. Yum!
Kleurrijke tafel
Ook voor dit hapje gebruikte ik weer servies van Le Creuset. Op de paasbroodjes van vorige kwamen veel leuke reacties. De broodjes zelf, maar zeker ook de prachtige pan. Toen presenteerde ik een veelkleurige tafel, vandaag houd ik het bij 1 kleur. Superhandig dat ik zo kan variëren, juist ook omdat er zo veel kleuren zijn. Vinden jullie het leuk als ik ook iets meer vertel over de pannen van Le Creuset en hun werking? Waarom gietijzeren pannen bijvoorbeeld interessant zijn en wat je daar zoal in kan maken? Laat het weten in de comments, dan vertel ik jullie er meer over! Gewoon lekker rondneuzen op de website van Le Creuset kan natuurlijk ook!
Feestelijke filo pakketjes met zalm en groene asperges
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 10 stuks personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 10 vellen filo deeg (uit de vriezer - ontdooid)
- 100 gram groene asperge tips
- 80 gram (wilde) gerookte zalm
- olijfolie
- zwarte peper
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- kwastje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C (hetelucht).
- Was de asperges en snijd de onderste centimeter weg.
- Ontvouw de filodeegbladen en haal ze los.
- Pak 1 vel filodeeg en bestrijk het vel met olie, vouw het deeg nu dubbel zodat de olie aan de binnenkant zit. Herhaal dit zodat je je filodeeg nogmaals dubbelvouwt. Bestrijk weer met olie en vouw er nu een driehoekje van. Strooi hier wat zwarte peper overheen. Pak 3 aspergetips en wikkel hier een sliertje zalm omheen. Leg ze neer op het filodriehoekje en vouw dicht.
- Herhaal met de andere bladeren totdat de ingrediënten op zijn. Bestrijk voor ze de oven in gaan nogmaals met olie en bak in circa 17-20 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 75 | Calorieën uit vetten 18 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 2g, Waarvan | 3% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 2% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ziet er heerlijk uit!! Bedankt voor het delen van je creativiteit!
Dankjewel voor je leuke reactie :-)!