Snel baba ganoush recept (Libanese aubergine dip)
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een tijdje geleden aten we bij Libanees restaurant Maz Mez in Amsterdam-West met heerlijke, authentieke Libanese gerechten. Onze liefde voor Midden-Oosters eten werd weer helemaal aangewakkerd. Je zult de komende weken dan ook een aantal lekkere Libanese gerechten tegenkomen op de blog. Om te beginnen met een cheat's versie van de baba ganoush. Baba ganoush is een auberginespread die je maakt door de aubergines te roosteren, de schil eraf te halen en ze vervolgens te mengen met o.a. tahin en knoflook. Ik besloot het dit keer over een andere boeg te gooien.
Mijn authentieke baba ganoush deelde ik al eerder, maar die kost wel wat langer om te maken. Met deze versie ben je binnen 15 minuten klaar! Mocht je dus zin hebben in baba ganoush, maar weinig tijd hebben, dan is dit een goed alternatief. Je eet het met bijvoorbeeld Libanees plat brood.
Baba ganoush als onderdeel van de mezze tafel
Tip: maak een tafel vol mezze, kleine Midden-Oosterse hapjes. Gezellig met z'n tweeën, maar bijvoorbeeld ook leuk en makkelijk met een grotere groep. Andere ideeën voor op je mezze tafel zijn: tabouleh, fattoush, fatteh, ghyar b laban, labneh, kebab, hummus en plat brood.
Snel baba ganoush recept (Libanese aubergine dip)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 teentjes knoflook
- 2 el tahin
- sap van 1 citroen
- zeezout
- zwarte peper naar smaak
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Snijd de aubergines in plakken van circa 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat ze 5 minuten rusten.
- Dep de aubergineschijfjes vervolgens droog met keukenpapier en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie.
- Bak ze gedurende circa 10 minuten.
- Haal ze uit de oven en laat ze eventueel even afkoelen. Pureer de aubergineschijfjes met de tahin, knoflook en citroensap en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 141 | Calorieën uit vetten 55 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 11% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 5% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Vandaag gemaakt (in de koekenpan, we trekken 4 mnd door Marokko zonder oven) het was verrukkelijk. Ook de tahin zelf gemaakt
Wat bijzonder en leuk! Geniet van de rest van de reis!
Ha Judith,
Bedankt voor je snelle en lekkere recept! Waar kan ik de baba ganoush het beste in bewaren? Koelkast of kamertemperatuur? In de koelkast wordt de spread namelijk gelei-achtig/hard.
Liefs!
zeer lekker ,maar iets te zout …
Zal volgende keer aubergines afspoelen,zodat al het zout weg is .
Maar absoluut LEKKER LEKKER!!!
Dankjewel
Liefs
Beatrijs