De 12 lekkerste koude zomerdrankjes (zonder alcohol)

My Food Blog
De 12 lekkerste koude zomerdrankjes (zonder alcohol)

De zomer is zo goed als begonnen en dat is te merken. De afgelopen dagen zijn we verwend met een aantal heerlijke zomerdagen. En volgens het weerbericht zijn we voorlopig nog niet van deze hogere temperaturen af. Temperaturen boven de 20 graden betekent voor mij lekker buiten zitten, of dit nu thuis in de tuin is of op een terras. Zelf maak ik graag heerlijke koude drankjes met dit warme weer. En nee dit blijft niet bij een normaal ‘frisje’. Het liefst pak ik goed uit en maak ik een goede mocktail (een alcoholvrije cocktail) of smoothie. Jij ook? Ik heb mijn favoriete recepten voor de lekkerste koude zomerdrankjes verzameld en die ga ik vandaag met jullie delen.

Mocktails en alcoholvrije sangria

Bloedsinaasappel mocktail – Kun jij wel lekkere alcoholvrije cocktail inspiratie gebruiken! Of misschien ben je op zoek naar een lekker drankje zonder alcohol, gewoon zomaar. Dan is deze mocktail perfect. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: een alcoholvrije variatie op gin, tonic en bloedsinaasappels.

Alcoholvrije sangria – Sangria is een typisch Spaanse drank van o.a. (rode) wijn, citrusfruit, vruchtensap en eventueel water en zoetstof. Het is een verfrissende zomerdrank, die je misschien wel kent van vakantie. Zelf maken is hartstikke makkelijk en lekker! In die recept laat ik je een non-alcoholische variant zien. Daar kan het hele gezin van genieten.

Guilty pleasure

Chocolade freakshake (extravagante chocolade milkshake) – Deze freakshake ziet er leuk uit én is lekker. Dat is immers het allerbelangrijkste. Met de toppings kun je variëren. Top hem bijvoorbeeld met wat vers fruit, een stukje suikerspin, brownies, koekjes of wat je maar wil. Dit is niet het meeste gezonde drankje, maar cheaten mag af en toe toch? ;)

De lekkerste ijskoffie

Zelf de allerlekkerste ijskoffie maken – IJskoffie is een van mijn favoriete drankjes. Zeker in de zomer vind ik het heerlijk om af te koelen met een koude koffie. Een simpele variant met alleen koffie, ijsklontjes en (plantaardige) melk of juist een wat luxere variant. Voor elk moment is wel de juiste te vinden. In dit recept laat ik je zien hoe je zelf de  allerlekkerste ijskoffie kan maken. Verfrissend en bomvol smaak!

Ijskoffie met een vleugje chocolade – Deze iced coffee is ook nog eens helemaal plantaardig! Ik gebruik daarvoor de Alpro Creamy Almond, gemaakt van gekarameliseerde amandelen. Om het een beetje extra smaak te geven, voegde ik chocolade toe. Helemaal perfect voor deze ijskoffie! Een deel smolt ik voor op de bodem. Het andere deel raspen we er op het einde overheen. Smullen geblazen!

Verkoelende ijsthee

Groene ijsthee maken – Er zijn mensen die van koffie houden en je hebt mensen die van thee houden. Zit jij in team koffie of in team thee? In de winkels zie je steeds vaker groene ijsthee uit een pak, maar zelf maken is veel leuker, lekkerder en gezonder. Ik laat je vandaag zien hoe je heel eenvoudig zelf lekkere groene ijsthee maakt met een vleugje aardbei en limoen. De thee is door de stukjes aardbei van nature al wat zoet en daardoor vind ik het zelf niet nodig extra zoetstof toe te voegen aan het drankje. Maar uiteraard kun je naar smaak bijvoorbeeld honing toevoegen.

Matcha dalgona en milkshakes

Matcha dalgona – Liefhebbers van dalgona koffie, matcha latte, ijsthee en ijskoude lekkere drankjes opgelet. Ik heb jouw nieuwe favoriete zomerdrankje! Een glas ijskoude plantaardige melk met daarop een flinke dot fluffy matcha. Superlekker en verfrissend! Het mooie is dat je dit echt in 5 minuten maakt.

Gezonde chocolade milkshake – Wat goed past bij dit warme weer zijn milkshakes. En deze zijn helaas niet altijd even gezond. Daarom bedacht ik de oplossing. Ik maakte een gezonde chocolade milkshake! En geloof me, het smaakt als ‘the real deal’. Alleen is deze versie suikervrij én lactosevrij, dus echt ultiem genieten.

Verfrissende smoothies

Aardbeien smoothie met een vleugje vanille – Ik maakte een aardbeien smoothie met een kleine twist: ik voegde er wat vanille aan toe. Zo creëerde ik een nog lekkerdere, bijzondere smoothie. De friszoete smaak van aardbeien en de volle vanille smaak. Een perfecte combinatie! Deze smoothie is hartstikke verfrissend en ook nog eens gezond.

Gezonde groene smoothie – Begin je dag met een kick, met deze fijne groene smoothie! Ik beloof je dat je de spinazie niet proeft, maar, je hebt wel alle gezondheidsvoordelen van de spinazie. Door het gebruik van ananas en munt, heeft de smoothie een heerlijk frisse smaak. Daarnaast is de smoothie glutenvrij en vegan. Een heerlijk gezond en verfrissend drankje!

Tropische smoothie – Deze heerlijke tropische smoothie met mango en kokosmelk is verrijkt met gerstengraspoeder. Gerstengraspoeder (‘barleygrass powder’) en zou helpen bij het detoxen. Daarnaast verlaagt het naar verluid je cholesterol en je bloeddruk en zou het de kans op hartziekten reduceren. Gezond én lekker!

Chocolade smoothie met chia zaad – Deze lekkere smoothie met chiazaad, banaan en cacao is lekker en supergezond. De smoothie bevat veel vitamine C, vitamine B6, calcium en magnesium. Een echte boost!

Wat zijn jouw lekkerste zomerdrankjes?

Hi, ik ben Esmee. Ik ben student Voeding & Diëtetiek en ik houd van gezond eten, koken, bakken, sporten, creatief bezig zijn en reizen. De komende tijd zullen er interessante artikelen over voedingsgerelateerde onderwerpen verschijnen op de blog. Ook zal ik gaan helpen met receptonwikkeling en bereken ik alle voedingswaardes van de recepten op de blog. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *