De vegetarische BBQ – lekkerste recepten voor op de BBQ

My Food Blog
De vegetarische BBQ – lekkerste recepten voor op de BBQ

Heerlijk weer staat synoniem aan barbecuen. Al eerder maakte ik een BBQ-gids, maar wat nou als je vegetarisch wil eten of vega gasten krijgt? Een vegetarische barbecue is geen enkel punt, hartstikke lekker zelfs. Om het je makkelijker te maken heb ik een hele lijst van recepten voor je verzameld die lekker op de BBQ te maken zijn, speciaal als je aan de slag gaat met een BBQ zonder vlees of vis.

Kruiden zijn key bij de vegetarische BBQ

Eigenlijk legden wij ook toen we nog wel vlees aten al veel groenten en vaag hapjes op de barbecue. Verder zijn kazen als halloumi en feta lekker om te verwerken en zijn natuurlijk kruiden je grootste vriend. Alhoewel de barbecue zelf natuurlijk ook al lekker veel smaak af geeft. Zeker als je, net als wij, zo’n kamado grill gebruikt. Love it! Wist je dat je er zelfs pizza’s en dergelijke op kunt bakken! Ik ben benieuwd of jij nog leuke ideeën voor een vega barbecue hebt!

Om het overzichtelijk te houden heb ik de recepten opgedeeld in categorien: groenten, spiesjes, bijgerechten, fruit en overige. Natuurlijk kun je ook al beginnen door minder vlees op de BBQ te leggen en dit te vervangen door wat vega varianten. Ik wed dat je alsnog gaat smullen :-). Ik heb in ieder geval zelf al trek gekregen en ben weer lekker geïnspireerd om de kamado aan te steken!

Groenten van de barbecue

Groenten grillen op de barbecue is simpel en o zo lekker. Denk aan (punt)paprika’s, mais en courgette. Doe ze bij voorkeur in een metalen bakje zodat ze niet in je rooster vallen. Je kunt ook voor meer verrassende groentesoorten gaan. Wist je dat het bijvoorbeeld heel lekker is om kropsla in kwarten te snijden (bijvoorbeeld romaine sla) en kort op de BBQ te leggen? Kruid de groenten in met olie, peper, zout en kruiden naar smaak. Gedroogde tijm en gerookt paprikapoeder bijvoorbeeld. Eventueel giet je er nadat je ze van de barbecue af hebt gehaald nog extra verdien olijfolie en balsamicoazijn overheen.

Nog meer groente van de barbecue

Gepofte (zoete) aardappel

Prik gaatjes in de aardappel, omwikkel met alufolie en leg tussen de kolen (geldt uiteraard niet voor een gas- of elektrische BBQ, dan leg je ze gewoon op de heetste plek). Na ongeveer een uurtje zijn ze klaar. Snijd ze in en vul ze met bijvoorbeeld zure room (haver fraiche indien vegan) en bieslook of guacamole.

Spiesjes

Spiesjes zien er leuk uit en mogen eigenlijk niet ontbreken als je buiten gaat eten, toch? Vlees is zeker niet nodig, want met de heerlijke recepten hieronder is er vast iets wat je wil maken zonder vlees!

Brood & (vega) burgers

Voor erbij (vegetarische BBQ bijgerechten)

Niet perse op de grill gemaakt, maar wel onmisbaar voor erbij. Allemaal makkelijk zelf te maken en voor te bereiden.

Fruit van de BBQ

Lekker als afsluiter van de avond of als bijgerecht!

Overige vegetarische BBQ gerechten

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *