Beef Shanghai zonder pakjes
- Door Judith Pagrach
- Chinees
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Beef Shanghai is een lekker gerecht bestaande uit rundvleesballetjes, groenten en een lekkere, smakelijke saus. Dit wil je proberen!
Zonder pakjes en zakjes
Beef Shanghai is een gerecht wat je misschien wel kent van de bekende pakjes en zakjes, maar wist je dat je dit gerecht ook gewoon zelf kunt maken. Zonder pakjes en zakjes? Ik nam een kijkje op de achterkant en sloeg zelf aan het experimenteren. Volgens mij heb ik een Beef Shanghai gecreëerd die lijkt op die uit de doos, maar dan gezonder, want minder suiker en zout en enkel verse ingrediënten. Koop je weleens iets uit een pakje, maar wil je ze zelf eens helemaal van 0 maken? Ik heb ook het recept voor bobotie, sesam kip, foeyonghai, Argentijnse chimichurri, risotto, bami, paella en kip Siam voor je!
Beef Shanghai zonder pakjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram mie
- 1 prei (in dunne ringen gesneden)
- 150 gram taugé
- voor de gehaktballetjes:
- 300 gram rundergehakt
- 1 witte ui (fijngesneden)
- 1 rode peper (fijngesneden)
- 1 tl paprikapoeder
- voor de saus:
- 5 el sojasaus
- 3 tl bruine suiker
- 1 tl sesamzaad
- 1 tl sesamolie
- 1/2 tl vissaus
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 el verse koriander (fijngesneden)
Benodigdheden
- wok
- kookpan om de mie in te koken
Instructies
- Was de taugé en de prei goed en snijd de prei in dunne ringen.
- Meng het gehakt met de ui, peper en paprikapoeder en rol er circa 16 balletjes van.
- Meng de ingrediënten voor de saus en zet dit even apart.
- Zet de wok op hoog vuur en giet hier wat olie in. Bak de gehaktballen rondom bruin.
- Kook de mie volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg de taugé en prei toe aan de gehaktballen. Bak 1 minuut mee en voeg dan de saus toe. Kook gedurende nog eens 2 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 705 | Calorieën uit vetten 127 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 22% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Was wel lekker. Volgende x doe ik minder of geen ui in de gehakt. Had chilipoeder gebruikt ipv peper. Want heb 2 kleine kinderen. En de saus had wel wat meer saus kunnen zijn.
Was heerlijk, ga het vaker op deze manuer klaarmaken. Zwarte peper gebruikt i.p.v. verse peper, 4 tl vissaus i.p.v halve tl volgende keer 8 tl. 250 g mie was voor 4 personen. De vissaus zat in een fles van 0,75 l: genoeg voor de rest van mijn leven, ga rest invriezen in de vorm van ijsblokjes.