13 x ovenschotel recepten (13 x smullen!)

My Food Blog
13 x ovenschotel recepten (13 x smullen!)

Ik krijg regelmatig vragen over ovenschotels. Bovendien zie ik in de statistieken ook dat de meeste ovenschotels een hit zijn. Jullie zijn niet de enige hoor! Ook ik ben fan van de ovenschotel!

Waarom houden we van de ovenschotel?

Wat is het met ovenschotels dat ze zo aantrekkelijk maakt? Ik weet het wel, er zijn tal van redenen, waarom we hoteldebotel zijn op ovenschotels! Het feit dat je ze goed kunt voorbereiden, dat je er weinig hands-on time aan kwijt bent en dat je er weinig afwas van hebt. Oja, en ze smaken ook nog eens heel erg goed. En niet te vergeten: ideaal als je eters krijgt, want je staat op de avond zelf niet lang in de keuken. En dat betekent meer tijd voor gezelligheid. Als je nog geen fan was, dan ben je het hopelijk door mijn lovende verhaal inmiddels wel, haha!

Mijn 13 favoriete ovenschotels

Wat is jouw favoriete ovenschotel? Ik zette mijn favorieten op een rijtje: van een klassieke Britse Shepherd’s Pie tot aan een kip tikka schotel uit de oven. Van vegetarisch tot vlees en vis. Voor elke wat wils in deze lijst. Laat je me weten als jij ze ook hebt geprobeerd?

Pasta en gehaktballen ovenschotel

Al door velen geprobeerd en goed gekeurd! Een laagje spaghetti met romige saus, groenten én gehaktballen. Zowel voor groot als voor klein een succes. Deze schotel is een echte crowd pleaser.

Zuurkool schotel met ananas en rozijnen

Nu de dagen weer wat kouder worden, doe je mij wel een plezier met zuurkool. Zuurkool gaat perfect samen met de zoete ananas en rozijnen. Nu ken je vast de zuurkoolstamppot wel, maar wist je dat je er ook een heerlijke ovenschotel mee maakt? Zuurkool, ananas en rozijnen onder een laagje aardappel met een krokant dakje.

zuurkoolschotel met rozijnen

Kip tikka en bloemkool uit de oven

De kip tikka uit de oven eet je het beste met (zelfgemaakte) mango chutney. De aromatische geuren en smaken van de garam massala verwarmen je van top tot teen. En de vrolijke kleuren zorgen voor dat zelfde gevoel.

kip tikka ovenschotel

Chicken Parmigiana

Krokante kip met diverse soorten kaas én tomaat. Ik weet zeker dat de kids deze ovenschotel ook geweldig gaan vinden!

chicken parmigiana

Pastitsio

Een Griekse ovenschotel met pasta en gehakt. Een soort Griekse lasagne eigenlijk. Kende jij de pastitsio al?

pastitsio

Lasagne

Misschien wel de bekendste ovenschotel van ze allemaal: lasagne. Deze versie heeft extra veel groente. Yum!

groene lasagne

Aardappel appel schotel

Nog zo’n heerlijke schaal comfort food voor op koude dagen!

ovenschotel met appel

Moussaka

Nog een Griekse klassieker: moussaka. Gehakt, groenten, kruiden en een heerlijke saus, afgemaakt in de oven. Hoe leuk is het om zelf eens een moussaka te maken?

makkelijke moussaka

Shepherd’s Pie

Deze Britse ovenschotel maak je met onder andere aardappelpuree. Mijn variant maak je ook nog eens met lekker veel groente.

shepherd's pie

Pasta tonijn en tomaat uit de oven

Vooruit, nog een keer een pastaatje uit de oven! Dit keer met tonijn en tomaat. Zoals de Italianen dit noemen: pasta al forno.

pasta uit de oven met tonijn

Mexicaanse lasagne

Een variant op de lasagne, zonder lasagnebladen, maar mét wraps. Italië meets Mexicooooo. Klinkt misschien gek, maar is heel lekker!

Mexicaanse lasagne

Zoete aardappel gratin

Want zoete aardappel en prei gaan geweldig samen!

zoete aardappel gratin

Gevulde courgette (met tonijn)

Slechts een paar ingrediënten nodig voor deze geweldig lekkere en gezonde gevulde courgettes.

gevulde courgette tonijn

Zie je er iets bij staan wat je lekker vindt?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

2 reacties op “13 x ovenschotel recepten (13 x smullen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *