De 10 lekkerste vegetarische salades

My Food Blog
De 10 lekkerste vegetarische salades

Speciaal in het kader van De Week zonder Vlees, zet ik vandaag de vegetarische salades in de schijnwerpers. Ik deel mijn 10 favorieten hieronder met je om jou zo te inspireren om ook eens wat vaker vlees en vis te laten staan. Met deze lekkere salades zul je het in ieder geval helemaal niet missen!

Panzanella - Italiaanse broodsalade
Panzanella

Panzanella is een heerlijke Italiaanse salade op basis van (oud) brood. Makkelijk, lekker op te variëren en fris. Bovendien een goede manier om restjes brood op te maken!

Een klassieker onder de salades: de Griekse salade. Deze salade wordt gemaakt op basis van paprika, komkommer, rode ui, feta en olijven. Jawel, de kleurrijke Griekse keuken op je bord!

Heb je zin in noodles in je salade? Dan is deze Vietnamese noodle salade vast iets voor je. Behalve noodles vind je er heerlijke smaakmakers in zoals koriander, munt en limoen. Bovendien zorgen wortel, taugé, komkommer en bosui voor extra kleur en vitamines!

Boerenkool alleen geschikt voor stamppot? Nee hoor! In de boerenkool salade gaan we niet voor aardappels, noch voor vlees. De boerenkool mengen we met o.a. rozijnen, pita croutons en kaas en dat zorgt voor een pefecte combinatie met bovendien al het goede van ‘superfood’ boerenkool (sorry. dat woord is zóóó 2013 ;-))

Een oldie, but goldie: een salade met warme geitenkaas. Oh my! Om het nóg beter te maken doen we er frambozen en geroosterd amandelschaafsel bij. Dit wil je echt niet missen!

venkelsalade met appel en sinaasappel
Venkel-appel salade met sinaasappel en pecannoten

In een paar minuten klaar, maar dat maakt het zeker niet minder lekker! Door venkel te mengen met appel, sinaasappel en pecannoten, krijg je een fruitige salade met lekker veel crunch. Perfect als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht.

Quinoa, bietjes en gegrilde halloumi. Klinkt goed, toch? Je kunt quinoa prima gebruiken als basis voor je salade. Het geeft een lekkere bite en is bovendien voedzaam.

Alle ingrediënten voor vegetarische springrolls, maar dan in een kom in plaats van in een springroll. Deze springroll bowl bevat lekker veel groente, een pittige pindasaus en crunchy toppings.

Geïnspireerd om de smaken van Marokko: zoete aardappelsalade met olijven, ui en paprika.

Misschien denk je niet snel aan limabonen voor de basis van een salade. Toch is het, zeker voor vegetariërs, een heel goed idee. Ze bevatten lekker veel eiwitten en zijn ook nog eens voedzaam. In de limabonen salade met paprika en platte peterselie zit veel smaak en weinig tijd. Win-win!

Deze klassieker mag niet ontbreken in de lijst: pastasalade met pesto, mozzarella en tomaat!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *