9 x snelle oud en nieuw hapjes

My Food Blog
9 x snelle oud en nieuw hapjes

Zijn jullie er al over uit hoe je Oud en Nieuw gaat vieren? Ga je voor een groot feest op een extravagante locatie of ga je liever voor een klein, intiem huisfeestje? Mocht je het thuis gaan vieren dan heb je vast nog iets aan dit artikel. In dat artikel vertel ik je alles over hoe je van jouw oud en nieuw feestje thuis een knalfuif maakt wat niemand zal vergeten. Ook niet onbelangrijk zijn de hapjes. Ik kreeg al diverse vragen over lekkere en originele hapjes voor op Oudejaarsavond. Met name snelle hapjes was daarbij de vraag. Logisch, want je wil op 31 december niet de hele dag in de keuken staan. En toch, naast de gebruikelijke oliebollen, wil je vast nog wel iets anders. Maar wat dan?

Tips voor de voorbereiding van oud en nieuw hapjes

  • Ga voor hapjes die makkelijk voor te bereiden zijn de dag van tevoren of ‘s ochtends op 31 december.
  • Het is misschien decadent, maar overweeg om de boodschappen te laten bezorgen. We weten allemaal hoe druk het is op 31 december in de supermarkten (heel eind december for that matter).
  • Overweeg om je gasten allemaal een hapje mee te laten nemen, zo heeft niemand echt veel werk.
  • Vroeger hadden we voor dit soort gelegenheden wegwerpservies, tegenwoordig hebben we speciaal een goedkoop, vaatwasbestendig servies wat we heel gemakkelijk in de vaatwasser kunnen schoonmaken.
  • Maak niet te veel hapjes. Je hebt sowieso oliebollen en misschien appelbeignets. Daarnaast heb je vast toastjes met kaas of salades.
  • Écht weinig werk? Ga gewoon voor een kaasplank en charcuterieplank (plank met vleeswaren en droge worst) met toastjes en lekker brood.

9 snelle oud en nieuw hapjes (+ stiekem nog een aantal extra recepten)

Dit artikel uit 2015 had aanvankelijk 9 ideeën voor oud en nieuw hapjes. Ik besloot in 2017 het bericht te updaten. Yay! Daarom alvast een aantal snack ideeën die er na die tijd bij zijn gekomen. Wat dacht je van de hasselback krieltjes? Deze doen het uitstekend met een lekker glas prosecco!

hasselback krieltjes

En wat dacht je van de patatas bravas? Deze pittige Spaanse aardappelpartjes vallen altijd in de smaak!

patatas bravas

Wat dacht je van kipnuggets? Of misschien toch flammkuchen?

Hieronder nog 9 ideeën voor hapjes die snel, makkelijk en lekker zijn! Voor welke hapjes ga jij deze jaarwisseling?

Gezondere mini-quiches

gezondere mini quiches

Deze mini-quiches bak je in muffinvormpjes. Om het extra feestelijk te maken kun je denken aan goud- of zilverkleurige muffinvormpjes. Daarnaast kun je er elke groente in doen die je maar wilt! Paprika, broccoli, prei, tomaat, erwten en ga zo maar door. Ook kun je er kazen en vlees in verwerken.

Tonijn quesedillas

tonijn quesedillas

Voor deze quesedillas heb je slechts 4 ingrediënten nodig. Snijd ze in kwarten en serveer ze heet en je hebt heerlijke party hapjes.

Limoen koriander hummus

koriander limoen hummus

Hummus is een heerlijke dip gemaakt van kikkererwten. De limoen en koriander maken hem lekker fris. Serveer de hummus met reepjes komkommer of wortel of met kleine schijfjes geroosterd pita brood.

Yakitori spiesjes

yakitori

Kip spiesjes doen het altijd goed. Deze kip spiesjes zijn net even wat bijzonderder door de yakitori saus. En die yakitori saus kun je dus heel goed zelf maken. Veel lekkerder dan kant-en-klaar uiteraard ;-).

Makreelbootjes

gezonde makreelpaté in sla bootjes

Gezond? Check! Snel? Check! Feestelijk? Check!

Bruschetta

bruschetta

Een golden oldie. Ook hier wordt de bruschetta nog regelmatig gemaakt. Het is echt zo’n recept wat iedereen lekker vindt, wat makkelijk is en snel te maken is.

Empanada de atún

empanada de atun

Als je weleens in Spanje bent geweest ken je deze pasteitjes met tonijn en ei misschien wel. Een korstje van bladerdeeg met daarbinnen een lekkere vulling, perfect finger food!

Bieten spread

bieten spread

De kleur alleen al is party proof. Deze mooie roze bieten spread smeer je bijvoorbeeld op een toastje of gebruik je om groente in te dippen. De feta kaas geeft hem wat pit.

Gevulde tomaten

gevulde tomaatjes met tonijn

Gebruik kleine tomaten als je deze als borrelhapje eet. Neem bijvoorbeeld cherrytomaten die je in een keer in je mond kunt doen.

Hele fijne jaarwisseling iedereen! Ik ben benieuwd wat jullie gaan eten. Ga je ook kleine hapjes maken of doe je iets heel anders?

 

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *