Hitte alert! 17 snelle koude zomerrecepten

My Food Blog
Hitte alert! 17 snelle koude zomerrecepten

Het kwik stijgt en dan heb je vast geen zin om lang in de keuken te spenderen. Met deze tropische temperaturen is het of de BBQ aansteken of snelle zomerrecepten klaarmaken.

Snel klaar & koud

Zomerrecepten zijn recepten die lekker zijn bij warm weer. Snel klaar, koud en het liefst met zo min mogelijk gebruik van de keuken. Het zijn recepten die perfect zijn voor thuis, voor staycation of als camping recepten.

Van gazpacho tot koude pastasalade

Je kunt daarbij denken aan koude soepen als gazpacho, maar ook aan een lekkere pastasalade, koude wraps en andere zomerse hapjes. Met de 15 recepten die je op deze pagina vindt, kom jij de hitte wel door. Ik ben heel benieuwd of jouw favoriete recept er tussen staat. Laat je het weten als je het hebt gemaakt?

Favoriete zomerrecepten

zomerse groene smoothiebowl
  • Gazpacho – deze koude Spaanse tomatensoep is heerlijk verkoelend. Lekker voor tussendoor, als lunch of vooraf. Je vindt ook leuke alternatieven als groene gazpacho, gele gazpacho en ‘ajo blanco‘.
  • Spring rolls – oftewel rijstvel loempia’s. Bij deze variant hoef je alleen de rijstvellen kort te weken. Vul met je favo vulling. Lekker veel groenten, rijstnoodles en eventueel rivierkreeftjes. Maak af met munt en koriander.
  • Aziatische salades. Zo is de larb salade uit Thailand ontzettend verfrissend. Of deze spring roll salade.
  • Klassieke koude pastasalade – wat dacht je van deze pastasalade met pesto en mozzarella?
  • Italiaanse broodsalade – panzanella
  • Smoothiebowl – lekker veel groenten en fruit. IJskoud!
  • Borrelplank – lekker veel kleine zomerse hapjes. Een groot feest! Deze mezze plank is onze favoriet!
  • Hot dogs – hoe zomers wil je het hebben? Probeer ook onze vega variant met wortel dog!
  • Nachoschotel – hoeft maar 5 minuutjes in de oven. Geen oven in de buurt? Je kunt hem ook in een alubakje op de BBq op een rekje plaatsen.
  • Banh mi – Vietnamees broodje boordevol smaak!
  • Pissaladiere – waan je even in Frankrijk met deze plaattaart met ui, olijven en ansjovis.
  • Hummus bowl – maak verse hummus en top met lekker frisse toppings. Tip: je kunt als shortcut ook kikkererwten uit blik gebruiken.
  • Poke bowl
vegan hot dog met wortel (knakwortel)
vegan hotdogs

Hitteplan in de keuken

Nog enkele tips om het koel te houden in de keuken:

  1. Kook bij voorkeur aan het begin van de dag en zet het gerecht in de koelkast. ‘s Ochtends is het vaak nog niet zo warm.
  2. Als je meer in een keer maakt, kun je er meerdere keren van eten.
  3. BBQ!
  4. Maak ‘s ochtends een grote karaf met water en eventueel wat fruit en zet in de koelkast.
  5. Zorg voor voldoende ijsblokjes.
  6. Als je echt geen zin hebt, kun je nog altijd afhalen. Vietnamees eten, frietjes of tapas vind ik altijd lekker met deze temperaturen. In Utrecht zijn mijn favorieten voor een maaltijd to go: Kimmade, Susu poke, De Pieper en KAUAI.

Ps. vergeet niet voldoende te drinken en af en toe een ijsje als dessert te nemen. Deze Chunky Monkey is een gezonde topper!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *