De lekkerste vegan desserts om zelf te maken

My Food Blog
De lekkerste vegan desserts om zelf te maken

Ben jij veganistisch en eet je daarom geen dierlijke producten? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om een lekker én plantaardig toetje te vinden. Vind je niet? Want tja, de chocolademousse uit de supermarkt is heerlijk, maar bevat helaas toch echt dierlijke ingrediënten zoals melk en room. Gelukkig hoeft het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om zelf een vegan dessert te maken. En daarbij hoeft het ook zeker niet minder lekker te worden. Op My Foodblog hebben we tal van veganistische recepten en zo ook voor desserts. Ik ben op zoek gegaan en heb de lekkerste vegan desserts voor je op een rijtje gezet. Eetsmakelijk alvast ;-)

Vegan ijs

Pindakaas-chocolade ijs – Lekker romig, boordevol smaak en zelf makkelijk te maken. Je zult echt blij verrast zijn als je dit chocolade-pindakaasijs maakt. 

Mint chocolate chip ijs – Dit mint chocolate chip ijs maak je met maar een paar ingrediënten, een blender of staafmixer, wat ruimte in je vriezer en een klein beetje geduld. Omdat het ijs zo lekker romig van textuur is, kun je het meteen in mooie bollen scheppen. Het geheime ingrediënt? Avocado!

IJsschotsen met kokos en blauwe bessen – Aan dit heerlijk zoete ijs is geen suiker toegevoegd. De bessen geven het een zoete smaak. Daarnaast haalt het vanille-extract dit verder op. Een heerlijk verantwoord ‘ijsje’ dus.

Kokos chocolade ijs – Dit ijs is verbazingwekkend lekker! De kokosmelk zorgt ervoor dat het ijs super romig is én het zorgt voor een lekkere kokos ondertoon. Een heerlijk ijsje, zonder massa’s suiker.

Chia pudding

Gezonde chia pudding met mango en kiwi – Door de chiazaad te ‘weken’ in plantaardige melk wordt het een soort gelei. Een pudding-achtige substantie dus. Vervolgens voeg je plantaardige yoghurt toe voor extra smeuïgheid. Als enige toegevoegd suiker, is een drupje ahornsiroop voldoende. Verder krijgt het voldoende zoete smaak van het fruit.

Chia pudding met fruit en granola – Chia pudding met rood fruit, een ware delicatesse.

Chocolade chia pudding – De cacaopoeder maakt deze chia pudding een must-try voor de chocoladelovers onder ons.

Rijstdesserts

Italiaanse rijsttoetjes in een glaasje – Dit rijstdessert is gebaseerd op een klassieke Italiaanse taart met een amandel-chocoladebodem en een romige rijstlaag. Een soort Italiaanse rijstvlaai, zeg maar. De combinatie amandel en chocolade is heerlijk, dus dat leek me een prima basis voor ons rijstdessertje.

Kheer (Indiase rijstdessert met saffraan en kardemom) – Zoek je een lekker en vooral makkelijk Indiaas nagerecht om je maaltijd mee af te sluiten? Dan kan ik je deze kheer zeker aanraden! Ja maakt hem in een paar minuten en is zowel koud als warm lekker. 

Mango sticky rice (Aziastisch rijstdessert) – Wie weleens in Azië is geweest heeft vast weleens de Mango Sticky Rice als dessert gegeten. Kleefrijst met op smaak gebrachte kokosmelk en blokjes mango. Traditioneel is het een Thais recept, maar ook in andere landen in de regio vind je het regelmatig op het menu. Het is een niet te zoet toetje wat ook nog eens lekkere verkoelt als je pittig hebt gegeten of als het buiten warm is!

Desserts met chocolade

Aardbeien tiramisu – Tiramisu, wie houdt er niet van? Dit recept is één van mijn favoriete vegan desserts. Voor een zomerse twist zijn er aardbeien toegevoegd. Zo lekker fris! Daarnaast is de espresso door plantaardige chocolademelk vervangen, want chocolade en aardbeien zijn natuurlijk een goeden combinatie. 

Superluchtige vegan chocolademousse – Misschien dat ik deze vegan chocolademousse nog wel lekkerder vind dan de ‘originele’ variant. Deze mousse is zoooo heerlijk luchtig. Van die belletjes die in je mond ‘ontploffen’. En dat voor een mousse die dus zonder slagroom en zonder (rauwe) eieren wordt gemaakt. Hoe ‘ie dan zo luchtig wordt? Aquafaba!

Suikervrije vegan chocoladepudding – Deze gezonde chocoladepudding is gezoet met stevia in plaats van suiker. De kokosmelk maakt de pudding heerlijk romig.

Oreo toetje met chocolade en framboos – Dit dessert is supermakkelijk om zelf te maken. Het bestaat uit 2 verschillende smaken pudding, Oreo koekjes en frambozen. Serveer in leuke glaasjes en je hebt een super leuk en lekker dessert in een handomdraai gemaakt!

Overig

Vegan Malabi met rozenwater (Midden-Oosters dessert) – Malabi wordt o.a. in Israel gegeten en is een melktoetje met rozenwater en pistachenoten. In deze vegan variant gebruiken we kokosmelk die lekker op smaak wordt gebracht met vanille en kardemom.

Vegan cheesecake met passievrucht – Passievruchten hebben een heerlijke, topische smaak! Je kunt zelf kiezen of je de pitjes zeeft zodat de vegan cheesecake helemaal glad is, of dat je juist gaat voor een beetje bite. Voor de plantaardige variatie gebruikte we een combinatie van plantaardige yoghurt en plantaardige kwark. Lekker fris en precies de juiste structuur. 

Vegan tiramisu met espresso – Houd jij van tiramisu, maar past dit niet in jouw veganistische dieet? Probeer dit heerlijke recept eens en je probleem is opgelost!

Dit waren de lekkerste recepten voor vegan desserts van My Foodblog. Heb jij nog leuke tips? Laat het vooral weten in de reacties.

Hi, ik ben Esmee. Ik ben student Voeding & Diëtetiek en ik houd van gezond eten, koken, bakken, sporten, creatief bezig zijn en reizen. De komende tijd zullen er interessante artikelen over voedingsgerelateerde onderwerpen verschijnen op de blog. Ook zal ik gaan helpen met receptonwikkeling en bereken ik alle voedingswaardes van de recepten op de blog. Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *