Kerstmenu ideeën – 6 heerlijke menu’s inclusief 2 x vegetarisch kerstmenu

My Food Blog
Kerstmenu ideeën – 6 heerlijke menu’s inclusief 2 x vegetarisch kerstmenu

De kerstdagen staan weer voor de deur en voor velen betekent dat lekker en uitgebreid eten. Kerstavond met cadeautjes, eerste kerstdag met familie, misschien tweede kerstdag wel met vrienden en soms zelfs een derde kerstdag met restjes. Of wat dacht je van een gezellige kerstbrunch? Als je even wat inspiratie op wil doen voor lekkere menu’s die je tijdens kerst kunt serveren, heb ik wat leuks voor je!

Ik heb een aantal lekkere kerstmenu’s samengesteld. Van een traditioneel menu tot een vegetarisch menu. En van een lekker snel menu tot een volledig plantaardig viergangenmenu.

Vegetarisch kerstmenu met pompoen

Dit hele menu is vegetarisch (en grotendeels zelfs plantaardig) en heeft als overkoepelend thema ‘pompoen’. Helemaal passend bij de tijd van het jaar! Wij zijn zelf dol op pompoen, dus wat ons betreft geen straf. Wil je van dit menu een vegan menu maken? Gebruik dan in de pithiviers vegan bladerdeeg en vegan ‘kaas’.

snelle pompoentaart - pumpkin pie recept

Vegan kerstmenu

Het kan best een uitdaging lijken om een vegan kerstdiner te serveren. Je kunt dan immers geen melk, room, eieren, vlees, vis etc. gebruiken. Toch blijft er nog genoeg lekkers over. We hebben een lekker vegan driegangen diner voor je plus een lekker aperitiefje om de avond mee te starten!

Kerstmenu voor visliefhebbers

Zijn jouw eters echte visliefhebbers? Dan is dit het menu voor jouw kerstdiner! We serveren o.a. zalm en coquilles. En zelfs het dessert is een beetje in thema!

Snel klaar kerstmenu

Wel een gezellige avond, maar wil je echt niet lang in de keuken staan? Deze gerechten maak je allemaal, stuk voor stuk, razendsnel klaar! Ondanks dat, smaakt het wel fantastisch. Niemand hoeft te weten dat het zo makkelijk was ;-).

Klassiek kerstmenu

Ken je klassiekers! Een menu vol oude bekenden. Voor wie wel van een beetje nostalgie houdt.

Shared dining kerstplank

Met de shared dining plank doe je het even helemaal anders. het shared dining concept zie je tegenwoordig vaak in restaurants voorbij komen en betekent dat je samen met de hele tafel allerlei kleine gerechtjes bestelt. Je kunt daar dus een hele plank mee samenstellen. In plaats van een traditioneel kerstdiner met een voor-, hoofd- en gerecht, kun je ook een plank vol lekkers serveren om lekker te delen. Dit is het lekkerste fingerfood voor op de kersttafel.

Ik hoop dat je met deze 6 heerlijke kerstmenu’s genoeg inspiratie hebt kunnen opdoen! Heb je nog bepaalde verzoeken of mis je iets? Laat het dan vooral weten in de comments. Dan help ik je met jouw lekkerste kerstmenu. En vergeet je ook niet om alvast na te denken over een kerstbrunch en een lekkere kerstborrelplank?

Neem ook eens een kijkje bij alle kerstrecepten. Scroll daarvoor naar onderen. Alvast hele fijne feestdagen!

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *