Nou nou nou, in de 3 jaar van myfoodblog.nl is het nog nooit zo stil geweest als de afgelopen weken. Zoals je in my foodie life kon lezen heeft het een goede reden, namelijk een verbouwing/verhuizing waar we nog steeds volop in zitten. Ik heb pas dit weekend weer een pc met internet en was eerder al mijn kookspullen kwijt, want tja, in welke van de 80 dozen zouden nou je koksmessen precies liggen? Inmiddels zijn we alweer iets verder en hebben we zelfs de keuken ingewijd met een heus myfoodblog.nl kerstetentje waarbij alle (gast)bloggers een mang maakten. Binnenkort uiteraard het eindresultaat, maar vandaag eerst maar liefst 27 kerstrecepten! Ik besloot het dit jaar iets anders aan te pakken dan andere jaren: niet 1 of 2 kerstmenu’s, maar een ‘mix and match’ menu met maar liefst 5 verschillende keuzes voor het voorgerecht, 5 verschillende keuzes voor het hoofdgerecht en 5 desserts. Als klap op de vuurpijl ook nog 12 recepten die je kunt gebruiken als borrelhapje of aperitief. De recepten die vegetarisch zijn, zijn gemarkeerd met V, de glutenvrije recepten met GV. Voor de overige allergie-informatie kun je klikken op het recept!
Voorgerechten
- Zalm-biet tartaartjes (GV)
- Mosterdsoep (V, GV)
- Romige krabsoep (GV)
- Ricotta en salie ravioli (V)
- Blini met zalm (GV)
Hoofdgerechten
- Kreeft (GV)
- Gevulde portobello (V, GV)
- Stoofpot met bier
- Eendenborstfilet met perencompôte en asperges (GV)
- Vegetarische boeuf bourgignon (V)
Desserts
- Moelleux (V)
- Poire ‘Belle Hélène’ (V, GV)
- Decadente wentelteefjes met leftover brioche (V)
- Chocolade bombe (V)
- Basilicum aardbeien panna cotta (GV)
Borrelhapjes en aperitieven
- Gevulde eieren met avocado
- Spaanse tonijnpasteitjes
- Kipspiesjes
- Mini quiches
- Hummus met pita’s
- Kip yakitori
- Patatas bravas
- Flammkuchen
- Labneh
- Latkes
- Aardappel tortilla
- Bietenspread met groentesticks