De lekkerste kerstbrunch recepten om zelf te maken

My Food Blog
De lekkerste kerstbrunch recepten om zelf te maken

Heb jij zin in een lekkere kerst brunch, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken? Een brunch tijdens kerst is hartstikke leuk om te doen. Vaak kun je al veel vantevoren klaarmaken. Bovendien superlekker, want je combineert ontbijt en lunch gerechten.Wil je weten wat je kunt maken en wat je zeker op tafel moet hebben staan? Lees dan snel verder voor de lekkerste brunch recepten!

Kerstbrunch recepten inspiratie

Vaak wordt er bijvoorbeeld op tweede kerstdag een lekkere kerstbrunch gedaan. Gezellig samen, maar niet te laat naar huis. Dat is vooral ook fijn omdat veel van ons de dag erop gewoon moeten werken (aangezien kerst dit jaar precies in het weekend valt).

Hoeveel eten per persoon?

Dan ligt helemaal aan je gezelschap. Zijn het volwassenen of zitten er ook kinderen bij? Gezien je vaak met een brunch vrij lang aan tafel zit en het 2 gangen in 1 zijn, kun je rekenen op een stuk of 6 gerechtjes per persoon. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoe groot je gerechten zijn. Overigens hoef je echt niet alles zelf te maken. Fruit is bijvoorbeeld ook al een ‘gang’ of gerecht. Maak een lekkere fruitsalade. Of vul je lege plekken op je tafel of planken met fruit zoals mandarijnen en druiven.

Ik raad aan om een klein soepje, 1 stukje hartige taart, 1 kleine portie salade, 1 kleine portie fruit en 2 zoetigheden per persoon in te calculeren. De rest kun je dan ‘opvullen’ met (zelfgemaakt of afbak-)brood en smeersels.

Vulling

Het is handig om wat extra ‘vulling’ achter de hand te hebben. Zo heb ik altijd wat extra afbakbroden. Mocht er dan onverhoopt toch net te weinig zijn, kan ik die nog serveren. Ik heb sowieso tijdens de brunch lekkere smeersels in huis, dus die gaan dan goed samen met het extra brood. Verder serveer je bij een brunch lekkere sapjes, thee en koffie. En wat dacht je van een feestelijke cocktail of mocktail?

Leftovers – restjes van de brunch

Heb je wat over? Geef je gasten een doggiebag mee naar huis. Daar zijn ze vast heel blij mee. Daarnaast plan ik het zelf zo dat ik die avond hooguit een soepje kook en we dus de restjes kunnen opeten. Heb je groenten over? Daar kun je een lekkere frittata mee maken of een salade. Met overgebleven brood, brioche of croissantjes maak je lekkere wentelteefjes of broodpudding.

Kerstbrunch recepten die jij wil maken:

Brood voor bij de kerstbrunch

Soepjes voor bij de brunch

pastinaaksoep maken recept

Een soep is lekker warm, vullend en voedzaam. Perfect bij de kerstbrunch. Vooral als je de soep extra leuk aankleedt met bijvoorbeeld eetbare bloemen, zaden en pitten.

Hartige taart

Lekker en zoet

boekweitpannenkoeken met chocolate chips

Salade

Ik ben benieuwd wat jij met kerst gaat eten en of je wellicht op eerste of tweede kerstdag ook gaat brunchen. Laat het weten in de comments. Laat je dan ook weten wat jouw favoriete brunchgerecht is?

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op Instagram en Facebook?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *