De zomervakantie nadert en voor mij betekent dat lange zomerse avonden met lekker eten en koude drankjes. Ik vind het heerlijk om een goede Italiaanse pasta te maken voor mijn gasten. Op My Foodblog staan een aantal van mijn favoriete recepten om zelf pasta te maken. Om het jullie makkelijk te maken heb ik de lekkerste pasta’s voor jullie op een rijtje gezet. Eet smakelijk!
Veganistische pasta’s
Romige groene pasta (vegan green goddess pasta)
Pasta met boerenkoolpesto en geroosterde walnoten
Veganistische pasta Alfredo (met gezonde romige saus)
Vegetarische pasta’s
Zonnige pasta met rucola en een vleugje truffel
Pasta olio e aglio met gepofte tomaatjes
Pasta met cannellini bonen en rozemarijn pesto
Pasta met vlees
Pasta carbonara met kalkoenspekjes
Pappardelle al ragù (Italiaans stoofvlees met pasta)
Pasta’s met kip
Italian cuisine: simpele pasta met gerookte kip
Pasta met krokante kip, groenten en een romige saus
Spaghetti met kipgehaktballen en aubergine
Pasta’s met vis
Pasta met sardientjes (pasta con le sarde)
Pasta met broccoli pesto en garnalenspiesjes
Pasta tonijn en tomaat uit de oven
Reuze pastaschelpen met sardines en tomaat
Spaghetti met tonijn en tomaat
Pasta in avocadosaus met coquilles
Pasta met rode pesto gepofte tomaatjes en garnalen
Tagliatelle met zalm, roomsaus en erwten
Pasta uit de oven met zalm, prei en boerenkool
Heb jij nog tips voor lekkere Italiaanse pasta’s om zelf te maken? Laat het vooral weten in de reacties.