recept

Een typisch winterse groente: rode kool. Met zijn dieprode kleur is het een prachtige groentesoort. Wist je dat rode kool ook nog eens hartstikke gezond is? Alle soorte kool zijn sowieso heel gezond, maar de stoffen die rode kool rood maken hebben enkele bijzondere eigenschappen: ze kunnen werk...

recept

'Bread and butter pudding' of 'broodpudding' is ooit bedacht om de restjes oud brood (en melk en eieren) op te maken.  Tegenwoordig is het nog steeds een populair dessert, niet alleen om de restjes op te maken. De broodpudding bestaat normaliter uit sneetjes wit brood, een mengsel van ei, melk en r...

Verzoeknummers: hapjes tijdens Oud en Nieuw

recept

Afgelopen week vroeg ik jullie op het blog en op Facebook of jullie nog verzoeken hadden. Kortom, wat zou jij willen zien op myfoodblog? Van Merlijn en Dimitra kreeg ik de vraag of ik tips had voor makkelijke, lekkere en snelle hapjes tijdens Oud en Nieuw. Hieronder enkele tips. Ook de andere reacti...

Superfood Sunday: aardbei kerstmannen – de gezonde snack deze kerst

recept

Vandaag staat de Superfood Sunday in het teken van kerst, met vandaag de wat bewustere kerstsnack: mozzarella en aardbei kerstmannetjes. De aardbeien met slagroom kerstmannen heb je misschien al eens voorbij zien komen. Mijn kerstmannen zijn hierop geïnspireerd, maar hebben mozzarella in plaats van...

Winterse salade met forel, peer en zoete aardappel

recept

Salades hoeven niet alleen zomers te zijn! Deze salade met forel, peer en zoete aardappel doet het ook goed in de winter en is bovendien, door de zoete aardappel, voedzaam. Je kunt deze winterse salade ook in kleine glaasjes gelaagd serveren als voorgerecht tijdens het kerstdiner!...

recept

Het kerstdiner is belangrijk, maar laten we ook de kerstbrunch niet vergeten. Heerlijk: uitslapen met kerst en dan een feestelijke kerstbrunch. Wat kun je allemaal bij de kerstbrunch serveren? Natuurlijk kerstbrood, maar ook wentelteefjes, kaneelbroodjes, muffins, mini-quiches, verse sappen (tip: aa...

Lamsrack met een pistache kruidenkorst (kerst hoofdgerecht)

recept

Het hoofdgerecht deze kerst is lamsrack met een heerlijk krokant pistache- en kruidenkorstje. De combinatie van het zachte vlees met het krokante, kruidige laagje en het pittig/zure van de mosterd complementeren elkaar prachtig. De inspiratie hiervoor komt van dit recept van Anthony Worall Thompson....

Superfood Sunday: gezonde muffins met frambozen en witte chocolade

recept

Deze muffin is écht gezonder dan andere muffins door het gebruik van havermout, speltmeel, yoghurt en kokosbloesemsuiker. Dit betekent dat er géén tarwebloem inzit, geen boter en gezondere suikers.Wil je de muffin echt gezond maken? Maak dan de gezonde muffins met frambozen, maar zonder witte cho...

Hartig taartje met stoofperen en geitenkaas

recept

Deze hartige taartjes zijn een perfect voorgerecht voor tijdens het kerstmenu. Stoofpeertjes zijn lekker winters en kerstig en in combinatie met geitenkaas zijn ze niet te versmaden. Je kunt dit gerecht ook goed van tevoren voorbereiden door de peertjes al te koken en op de dag zelf het taartje in e...

recept

Als je iets nieuws hebt wil je het het liefste meteen aantrekken of meteen uitproberen. Zo ook mijn handmixer. Een van de eerste dingen die ik ermee wilde maken waren merengues, oftewel schuimpjes. Nog nooit eerder had ik ze gemaakt, vooral eigenlijk door het ontbreken van een mixer. Geïnspireerd d...

Chocoladetaart van de Sint, voor de échte chocoladeliefhebber

recept

Ik wilde graag nog één Sinterklaasrecept met jullie delen. Deze is te lekker om voor mezelf te houden! De taart kun je makkelijk ook nog donderdagavond maken, want het is weinig werk. Een makkelijk recept met een groots resultaat. De taart is namelijk superchocoladerig en zacht. Met een speculaasb...

Foodblogswap: Koekjes met amandel en chocolade

recept

Net als vorige maand, deed ik ook in november weer mee met de Foodblogswap. Dit keer kreeg ik Tastyhealthycooking van Marlous toebedeeld. Ik wilde graag iets zoets maken en koos in eerste instantie voor de mango clafoutis. Dat ging niet helemaal goed, dus werden het bij poging twee koekjes met amand...

Quick & easy: romige broccolisoep

recept

Met dit gure herfstweer gaat een lekker soepje er wel in. Wat dacht je van deze romige broccolisoep? Makkelijk, lekker én gezond. Eet er stokbrood bij, of nóg lekkerder: stokbrood met een plakje cheddarkaas, 2 minuten in de grillstand van de oven zetten en je hebt heerlijke 'cheese toast'. Verder ...

recept

Deze winterse stoofpot bevat onder meer kruidkoek, rundvlees, speculaaskruiden en port. Zo op het eerste oog misschien een vreemde combinatie, maar het zorgt voor een lichtzoete en toch kruidige smaak. Ideaal voor een koude winteravond! De kruidkoek zorgt naast smaak ook voor een dikke, stroperige s...

recept

De basis voor dit recept kreeg ik laatst van een vriend, Devon. Devon is kok, dus al snel hadden we het over eten, én over deze cake. Een hele makkelijke, maar lekkere cake, zo verzekerde hij. Ik heb een paar kleine aanpassingen gemaakt, maar deze cake is erg lekker. En inderdaad, erg makkelijk. Du...

recept

Dit recept bestaat uit een laagje 'boozy' mandarijn, kokoscustard en slagroom afgemaakt met munt en mandarijn. Ik was aan het bedenken hoe ik dit toetje zou noemen, want het doet een beetje tropisch aan, heeft alcohol,  lijkt wat Aziatisch en het is een mooie kleurcombinatie. Alle kanten kon ik du...

recept

Ik houd van Sinterklaas, van speculaas, gevulde speculaas, gewone pepernoten, chocoladepepernoten en truffelpepernoten. Dit jaar wilde ik de ultieme Sinterklaastaart maken om het recept te kunnen delen op mijn blog. En dat is gelukt! Een bodem van speculaas, een laagje spijs, frisse goudreinetten en...

recept

Suiker of stroop, de meest gewone toppings voor je pannekoek. Als je in Frankrijk bent geweest ken je vast ook de crêpe met Nutella. Maar wist je dat je er veel meer combinaties op kunt smeren? Wat denk je van ijs, chocoladesaus en Cointreau? Go on, endulge yourself!

recept

Dé foodhype van deze zomer waren toch wel de 'overnight oats', havermout die de avond van tevoren in de koelkast wordt gezet met melk, water of yoghurt en de volgende ochtend klaar om te eten is. Maar, waarom zijn haver en havermout zo gezond? Allereerst het verschil tussen haver en havermout: have...

recept

Vrij zelden kook ik iets echt Nederlands, maar soms, als het echt een druilerige herfstavond is, heb ik zin in de Hollandse pot; comfort food. Maandag was zo'n avond en maakte ik een ovenschotel om lekker bij op te warmen. De inspiratie voor dit recept komt van de AH-site. Wil je cheaten? Gebruik da...

recept

De superfood van deze week is..... quinoa! Je zult het niet geloven, maar quinoa [kien-wa] is familie van de spinazie en dus geen graansoort zoals vaak wordt gedacht. Dit betekent ook dat het in een gluten-vrij dieet past. Pas in de jaren '80 kwam quinoa naar de Westerse wereld en zelfs toen duurde ...

recept

Elke zondag is het Superfood Sunday en neem ik een superfood als ingrediënt. Deze zondag 'french toast' (oftewel wentelteefjes, maar dat vind ik zo'n gekke naam!) met blauwe bessen. De blauwe bes mag zich met recht een superfood noemen. Deze kleine blauwe jongens zitten boordevol antioxidanten, ...

recept

Het lastigste werkje van dit recept is het schillen van de pompoen. Wat ik altijd doe om het toch iets simpeler te maken is: wat gaten in de pompoen prikken en het dan 1,5 à 2 minuten in de magnetron zetten. Als het schillen eenmaal achter de rug is, is de rest van het recept een fluitje van een ce...