recept

Ineens had ik zin in empanadas. Empanada is Spaans voor pasteitje en kan met van alles gevuld zijn. Deze empanada de atún wordt erg veel gegeten in Spanje en bevat naast tonijn, onder meer ei, ui en tomaat. Ik heb in al mijn tijd in Spanje heel wat empanadas naar binnen gewerkt, vooral die met toni...

Samosa’s uit de oven

recept

Eindelijk begin ik de Indiase keuken te ontdekken. Best grappig, als je bedenkt dat ik Indiase roots heb. Tot nu toe vind ik het vaak te zwaar, maar tegenwoordig geef ik er mijn eigen twist aan. Zo worden wel de smaken grotendeels behouden, maar beperk ik het room en botergebruik of vind ik er verva...

recept

Een van de eerste recepten op mijn blog is van de Spaanse aardappelomelet: tortilla Española. Nog steeds is het een gerecht dat ik graag maak. Zoals laatst toen ik een tapasavondje had met vrienden. We leverden alledrie een contributie, van patatas bravas tot aan gebakken champignons en van brood m...

recept

Deze gevulde tomaatjes zijn zoo ongelofelijk makkelijk te maken: in minder dan 10 minuten staan ze op je tafel. Lekker als voorgerechtje of als bijgerecht. De bleekselderij geven het net wat extra frisheid.

recept

Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan hee...

recept

Ook vandaag zit er weer een licht Canadese twist aan mijn recept. We zijn inmiddels een week terug, maar ik ben nog steeds niet helemaal bekomen van de jetlag. Omdat we allemaal lekkere dingen mee terug hadden genomen (bagels, cheddar kaas etc.), waan ik me af en toe nog in Canada. Normaal probeer i...

recept

In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt...

recept

Als, zoals dit jaar, de WK-wedstrijden beginnen om 6 uur op doordeweekse dagen zul je wat moeten improviseren met het eten. Gelukkig kwam ik op 'eten maken', het blog van multiculturele foodie Sophie, een goed recept tegen voor snelle pizza broodjes. Geloof me, deze broodjes zijn snel. En lekker. En...

recept

Even voorstellen, ik ben Maaike de Jong-van Leeuwen, getrouwd, moeder van twee dochters en werkzaam als creatief DTP-er voor een groot advocatenkantoor. Daarnaast ben ik net de blog ‘Vier je seizoen’ begonnen. Meer over mij lees je in de rechterbovenhoek van dit artikel! Vandaag was het mij...

recept

Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je gluten...

recept

Deze kipnuggets zijn glutenvrij en ook nog eens gezonder dan de gemiddelde kipnugget. Door het gebruik van kokos in plaats van bloem en andere ingrediënten ontstaan gezondere kipnuggets die ook nog eens glutenvrij zijn. Daarnaast zijn ze heerlijk tropisch. Vooral als je ze serveert met de mango dip...

recept

Op zoek naar makkelijke viskoekjes die je in de oven kunt bereiden? Je hoeft niet langer te zoeken ;-)! Deze viskoekjes zijn gemaakt van zalm en zijn hartstikke makkelijk om te maken. Serveer ze als borrelhapje of als voorafje met wat zoetzure chilisaus.

recept

Update 2017: Oh jongens, dit is weer zo'n lekker recept waarbij de foto afschuwelijk was. Het was een van de allereerste recepten op de site en helaas kenden we toen de fijne kneepjes van fotograferen bij kunstlicht nog niet. Ik werd weer herinnerd aan het recept toen ik mijn broertje vertelde dat h...

recept

Ik had voor de feestdagen bij AH een blikje kastanjepuree gekocht. Uiteraard lag deze na de feestdagen nog steeds in de kast en ik wist als ik er nu niet iets mee zou maken, het blik er volgend jaar na de feestdagen er nog zou staan. Een chocolade-kastanjetaart leek me heerlijk, maar te voor de hand...

Verzoeknummers: hapjes tijdens Oud en Nieuw

recept

Afgelopen week vroeg ik jullie op het blog en op Facebook of jullie nog verzoeken hadden. Kortom, wat zou jij willen zien op myfoodblog? Van Merlijn en Dimitra kreeg ik de vraag of ik tips had voor makkelijke, lekkere en snelle hapjes tijdens Oud en Nieuw. Hieronder enkele tips. Ook de andere reacti...

recept

Na onze succesvolle kookmiddag een paar weken geleden, gingen Janice en ik weer aan de slag in de keuken. Dit keer kozen we voor een Aziatisch thema met bapao's en loempia's. Oja, en een chocoladetaart, maar die was niet erg Aziatisch ;-). Het recept voor de bapao's zal ik deze week ook met jullie d...

recept

Deze quiches zien er gezellig uit en zijn makkelijk om te maken! Eigenlijk is het hetzelfde als een 'gewone' quiche, maar dan zonder de korst en in mini-formaat. Met de vulling kun je natuurlijk variëren. Probeer bijvoorbeeld eens geblancheerde broccoliroosjes of paddestoelen. Ook lekker is om net...

recept

Heerlijk als voorafje of als borrelhapje, deze bruschetta met tomaat en basilicum. Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Deze variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees ...