recept

De bloemkool pizza stond al een tijdje op het lijstje om te maken. Nu ze de bloemkoolbodems zelfs in de supermarkt verkopen moesten we we toch echt eens een keer aan geloven! Dit keer ging Jerôme weer aan de slag met het recept en maakte hij zijn eigen bloemkool pizza. Voor als je je afvraagt wat e...

recept

Deze schotel maakten mijn vrienden en ik op een avondje Risken voor bij het borrelen, en iedereen was zo lyrisch over de schotel dat het allereerst daarna nog vaker is herhaald, en ten tweede zonde zou zijn om niet met jullie te delen. Dus, hier komt ie. De hoeveelheden zijn een beetje afhankelij...

recept

Frites, wie is er niet gek op? Ik heb vandaag een lekker en gezond alternatief, namelijk pastinaak frites uit de oven. Makkelijk zelf te maken en lekker met bijvoorbeeld ketchup of truffel mayo. Eet er een stukje kip bij en wat rode kool!...

recept

Gesponsord - Heb jij ook altijd tijdgebrek in de keuken? Ik wel! Als er een shortcut is, weet ik hem ook altijd te vinden. Tot vermaak van mijn omgeving. Ik houd er gewoon van om dingen snel te doen en vooral op doordeweekse dagen als ik hongerig thuis kom, wil ik gezond eten, maar ook snel! Gelukki...

recept

Toen ik op een van de fameuze Tasty filmpjes pizza wafels voorbij zag komen, kon ik niet anders dan het ook te proberen. Ik maakte er een geheel eigen variant van met een vulling die mij een beetje deed denken aan een pizzabroodje. Hoe leuk is het om twee klassiekers als een pizza en een wafel te co...

recept

Als je weleens in Spanje bent geweest ken je ze wel: patatas bravas. Ik heb deze als tapa dan ook erg vaak gegeten! Deze knapperige, vaak gefrituurde aardappelpartjes gaan altijd gepaard met de bijbehorende saus, de salsa brava. De saus kenmerkt zich vooral door zijn pit, want dit is echt een pittig...

recept

Joeehoee, het is weer tijd voor een lekkere ovenschotel en wel een Mexicaanse. Zo eentje die perfect is voor een weekend dag. De basis is namelijk: tortilla chips. Chips als je diner? Ja, echt wel! De nacho's (tortilla chips) leg je in de oven met wat geraspte cheddar kaas en gekruide kip eroverheen...

recept

Een tijdje geleden maakte ik springrolls met onder meer kip en garnalen. Deze springrolls (of loempia's) worden gemaakt van rijstvellen en worden rauw gegeten. Lekker, makkelijk én gezond! Vandaag ga ik voor een lekker zomerse variant met mango, bosui en romaine sla én een lekkere pindasaus om de ...

recept

Zoete herinneringen aan Spanje. Ik ben in mijn leven al vaak in Spanje geweest, maar de keer die me het meeste bijbleef was de maand talenschool in Sevilla. Bijzonder hoe je een stad al in een maand eigen maakt, hoe je je ergens zo snel thuis voelt en hoe je in zo'n korte tijd al echte vrienden maak...

recept

'Bowls' zijn hip. Hadden we eerst de sushi bowl, was er daarna de smoothie bowl. En dan nu de volgende 'bowl: de 'pizza bowl'. Wat is het? Een bowl is niets meer dan een kommetje. Dat ziet er leuk uit en is vaak makkelijker te maken. In het geval van de pizza bowl is het een kom (of ronde schaal) di...

recept

Regelmatig krijg ik vragen over snacks. Vandaag daarom een lekkere snack voor bij de borrel: kip met een krokant korstje (van cornflakes!) en een lekker makkelijke dipsaus. Probeer daar maar eens vanaf te blijven....

recept

Ik denk niet dat er iemand in Nederland is die nog nooit gevulde eieren gegeten heeft. Vroeger al op kinderfeestjes kwamen er al regelmatig gevulde eieren voorbij. Nu lijkt dat eigenlijk wat minder, maar met Oud & Nieuw om de hoek vond ik het leuk om toch een recept voor gevulde eieren met je te...

recept

Op Pinterest ben ik zal diverse keren breekbrood tegen gekomen en sinds ik het voor de eerste keer zag, zit het in mijn hoofd. Het ziet er namelijk zo mooi en feestelijk uit. Het is dan ook erg gezellig om het breekbrood te serveren bij een feestelijk diner of gewoon een gezellig diner voor 2. Wij d...

recept

Paddenstoelen en herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf eet ik ze ook regelmatig, door een risotto, in een hartige taart, maar ook gevuld, uit de oven. Je kunt de portobello paddenstoelen (of XXL champignons die o.a. AH verkoopt) met van alles vullen, maar deze combinatie vond ik zelf ...

recept

"Koken doe je met al je zintuigen," zo begon chef Marc de workshop Aziatisch koken bij Keizer Culinair.  Het gezelschap was bont: kookfanaten, vriendinnen, moeder en kind, partners en dus bloggers. In groepjes van 6 a 7 maakten we een compleet 4-gangen diner. Suzie van Food Idee , 5 andere gezellig...

recept

Soms bedenk ik pas halverwege een recept wat ik eigenlijk ga maken. Ik wilde een salade maken met maïs, maar besloot dat het vast nog lekkerder zou zijn als ik een laagje tortillachips met bonen in de oven zou grillen met wat kaas erop. Het werd dus een kruising tussen een ovenschotel en een salade...

recept

Hummus is een Midden-Oosterse dip die wordt gemaakt van kikkererwten, knoflook en tahin (sesampasta). Op de reguliere hummus zijn inmiddels veel varianten. Dit is één van mijn favorieten, lekker fris door het gebruik van koriander en limoen. En uiteraard zitten er kikkererwten in, zonder kikkererw...

recept

Ineens had ik zin in empanadas. Empanada is Spaans voor pasteitje en kan met van alles gevuld zijn. Deze empanada de atún wordt erg veel gegeten in Spanje en bevat naast tonijn, onder meer ei, ui en tomaat. Ik heb in al mijn tijd in Spanje heel wat empanadas naar binnen gewerkt, vooral die met toni...

recept

Eindelijk begin ik de Indiase keuken te ontdekken. Best grappig, als je bedenkt dat ik Indiase roots heb. Tot nu toe vind ik het vaak te zwaar, maar tegenwoordig geef ik er mijn eigen twist aan. Zo worden wel de smaken grotendeels behouden, maar beperk ik het room en botergebruik of vind ik er verva...

recept

Een van de eerste recepten op mijn blog is van de Spaanse aardappelomelet: tortilla Española. Nog steeds is het een gerecht dat ik graag maak. Zoals laatst toen ik een tapasavondje had met vrienden. We leverden alledrie een contributie, van patatas bravas tot aan gebakken champignons en van brood m...

recept

Deze gevulde tomaatjes zijn zoo ongelofelijk makkelijk te maken: in minder dan 10 minuten staan ze op je tafel. Lekker als voorgerechtje of als bijgerecht. De bleekselderij geven het net wat extra frisheid.

recept

Sommige recepten zijn zoo makkelijk, je kunt het bijna geen recept meer noemen. Neem nou deze zachtgegaarde tomaatjes. Je hebt er 5 minuten voorbereidingstijd aan, stopt ze een uur in de oven - ondertussen doe jij lekker je ding - en na een uurtje heb je heerlijk zachte, zoete tomaatjes. Ze gaan hee...

recept

Ook vandaag zit er weer een licht Canadese twist aan mijn recept. We zijn inmiddels een week terug, maar ik ben nog steeds niet helemaal bekomen van de jetlag. Omdat we allemaal lekkere dingen mee terug hadden genomen (bagels, cheddar kaas etc.), waan ik me af en toe nog in Canada. Normaal probeer i...

recept

In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt...

recept

Als, zoals dit jaar, de WK-wedstrijden beginnen om 6 uur op doordeweekse dagen zul je wat moeten improviseren met het eten. Gelukkig kwam ik op 'eten maken', het blog van multiculturele foodie Sophie, een goed recept tegen voor snelle pizza broodjes. Geloof me, deze broodjes zijn snel. En lekker. En...

recept

Even voorstellen, ik ben Maaike de Jong-van Leeuwen, getrouwd, moeder van twee dochters en werkzaam als creatief DTP-er voor een groot advocatenkantoor. Daarnaast ben ik net de blog ‘Vier je seizoen’ begonnen. Meer over mij lees je in de rechterbovenhoek van dit artikel! Vandaag was het mij...

recept

Deze kip gehaktballen zijn net anders dan de klassieke gehaktballen. Dit komt omdat ze gemaakt worden met kipgehakt in plaats van rund- of varkensgehakt en havermout in plaats van broodkruimels. Dit betekent dat ze iets gezonder zijn dan gewone gehaktballen én dat ze glutenvrij zijn (mits je gluten...

recept

Deze kipnuggets zijn glutenvrij en ook nog eens gezonder dan de gemiddelde kipnugget. Door het gebruik van kokos in plaats van bloem en andere ingrediënten ontstaan gezondere kipnuggets die ook nog eens glutenvrij zijn. Daarnaast zijn ze heerlijk tropisch. Vooral als je ze serveert met de mango dip...

recept

Op zoek naar makkelijke viskoekjes die je in de oven kunt bereiden? Je hoeft niet langer te zoeken ;-)! Deze viskoekjes zijn gemaakt van zalm en zijn hartstikke makkelijk om te maken. Serveer ze als borrelhapje of als voorafje met wat zoetzure chilisaus.

recept

Update 2017: Oh jongens, dit is weer zo'n lekker recept waarbij de foto afschuwelijk was. Het was een van de allereerste recepten op de site en helaas kenden we toen de fijne kneepjes van fotograferen bij kunstlicht nog niet. Ik werd weer herinnerd aan het recept toen ik mijn broertje vertelde dat h...

recept

Ik had voor de feestdagen bij AH een blikje kastanjepuree gekocht. Uiteraard lag deze na de feestdagen nog steeds in de kast en ik wist als ik er nu niet iets mee zou maken, het blik er volgend jaar na de feestdagen er nog zou staan. Een chocolade-kastanjetaart leek me heerlijk, maar te voor de hand...