recept

Steeds vaker kiezen mensen er bewust voor om enkele dagen per week vegetarisch te eten. Het is een vraag die ik dan ook regelmatig krijg: wat zijn lekkere vegetarische recepten? Er zijn gelukkig heel veel vegetarische gerechten te vinden! Vandaag deel een lekker makkelijk vega recept voor vegetarisc...

recept

Hou je van shakshuka? Dan hou je gegarandeerd ook van Huevos Rancheros, de Mexicaanse variant. Huevos Rancheros worden traditioneel voor ontbijt gegeten, maar ook als lunch of diner eet je dit lekkere gerecht met ei. Om het wat verder te vullen, kun je er voor kiezen om ook bonen te gebruiken door d...

recept

Lekker, taco's! Eén voor één haal ik de taco's uit de verpakking die ik net in de supermarkt heb gehaald. Eén voor één blijken ze in duizend stukjes te liggen. En wat doe je dan? Ik brak de taco's toen nog maar wat verder. Vullen kon immers niet meer, dus bedacht ik maar een taco salade met de...

recept

Deze Mexicaanse omelet laat zich het beste omschrijven als een Mexicaanse variant op de boerenomelet of de foeyonghai. Het is een lekkere lunch of een lekker licht diner bestaande uit een heerlijk zachte omelet en een vulling van guacamole en Mexicaanse groente....

recept

Ik schreef het al eerder: bowls zijn hip. Van de sushi bowl tot de smoothie bowl en van de pizza bowl tot een rice bowl, alles komt tegenwoordig voorbij in een kommetje. Dit keer een Mexicaanse klassieker in een kom: de burrito. Deze burrito bowl is snel én gezond! Als basis gebruikte ik zilvervlie...

recept

Lekker kan soms zo makkelijk zijn! Kip wordt het 'meest veelzijdige stukje vlees' genoemd en dat is niet zonder reden. Je kunt er heel veel mee! Kip is dan ook een van de populairste vleessoorten. Ook hier in huis staat er regelmatig kip op tafel. Je kunt met kipmarinades zo lekker variëren. Ik gin...

recept

Waarom heb ik deze taco's workout taco's genoemd? Omdat ze door de langzame koolhydraten en eiwitten uit de linzen en de goede vetten uit avocado's prima geschikt zijn als workout maaltijd! Het is snel te maken én vegetarisch.

recept

Joeehoee, het is weer tijd voor een lekkere ovenschotel en wel een Mexicaanse. Zo eentje die perfect is voor een weekend dag. De basis is namelijk: tortilla chips. Chips als je diner? Ja, echt wel! De nacho's (tortilla chips) leg je in de oven met wat geraspte cheddar kaas en gekruide kip eroverheen...

recept

Toen er vandaag (als dit online staat is dat dus gisteren ;-)) vrienden kwamen eten wilde ik iets lekkers klaarmaken wat bijzonder was, maar wat weinig effort kost. Met een drukke dag achter de rug vond ik het wel zo leuk om niet ook nog eens heel lang in de keuken te moeten staan. Deze Mexicaanse '...

recept

Heb jij in het weekend ook meer tijd om in de keuken te staan? Heb je ook zin in wat guilty pleasure? Maak dan deze wraps met smaakvolle, in abdijbier gekookte kippendijen! Koken met bier kan overheerlijk zijn en de Mexicanen laten ons zien hoe het moet. Trek je schort aan en zet je sombrero op, wan...

recept

Zin in quesedillas? Ik maakte al eerder makkelijke tonijn quesedillas, quesedillas met kip en avocado en quesedillas met kip en ananas. Nu is het eens tijd voor wat vega quesedillas, met bonen. Lekker en voedzaam! De quesedillas kun je gewoon zo eten of met guacamole of sour cream....

recept

Als je een razendsnel én lekker gerechtje zoekt, ben je hier aan het goede adres! Deze wraps zijn namelijk supermakkelijk om te maken: je maakt de groentesalsa klaar, bakt een biefstukje, snijdt deze in reepjes en klaas is kees. En wil je zelf wraps maken? Dat is veel makkelijker dan je misschien d...

recept

Ik kan enorm genieten van gerechten die zó lekker zijn, dat je haast niet gelooft dat het nog gezond is ook! Deze Mexicaanse kip tostada's horen in dat lijstje. Nou ja, redelijk gezond. Dit recept is staat bol van de shortcuts, maar maakt het nog geen gerecht om over te slaan. Want eerlijk is eerli...

recept

Lekker, makkelijk en snel. Deze wraps zijn gevuld met een heerlijk frisse tomatensalsa, warme cheddarkaas, sla en natuurlijk de honing mosterd kip. Houd je niet van koriander? Vervang dan de koriander door platte peterselie!

recept

Ik vertelde jullie al eerder dat ik over het algemeen liever taco's koop in de supermarkt dan wraps. Niet dat ik wraps niet lekker vind, integendeel. Maar vaak zit er zo ontzettend veel toegevoegde troep in, dat ik dan toch maar ga voor de taco schelp die gewoon gemaakt is van maismeel en water. De ...

recept

Misschien hebben jullie gisteren wel gelezen over mijn bezoek aan Salsa shop en dat ik daar zo onder de indruk was van de 'barbacoa'. Ik was er eigenlijk zo van onder de indruk dat ik het zelf ook probeerde te maken. 'Barbacoa' is Spaans voor barbecue, maar in Mexico refereert het ook aan langzaam g...

recept

Ik maakte dit gerecht al een paar keer eerder. Maar elke keer zagen de tonijn quesedillas er zo lekker uit, dat we ze op hadden voor we een foto konden maken. Het gerecht is een kruising tussen een 'normale' quesedilla en een tuna melt. Nog één tip: gebruik tonijn op water en geen tonijn op olie. ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 88

Soms bedenk ik pas halverwege een recept wat ik eigenlijk ga maken. Ik wilde een salade maken met maïs, maar besloot dat het vast nog lekkerder zou zijn als ik een laagje tortillachips met bonen in de oven zou grillen met wat kaas erop. Het werd dus een kruising tussen een ovenschotel en een salade...

recept

Ik begin steeds meer van Mexicaans eten te houden. Wraps, een tortillataart, taquitos, taco's, chili con carne, heerlijk! Laatst maakte ik zelfs een mole, een authentieke Mexicaanse saus met chocolade (I know, een hartig gerecht met chocolade, hoe bijzonder is dat?!), Dat gerecht ga ik nog verder pe...

recept

Een tortillataart ziet er heel erg feestelijk uit! En toch is het eigenlijk heel makkelijk en  niet meer werk dan dat je normaal wraps zou maken. Een tortillataart bestaat uit verschillende lagen met daartussen een lekkere vulling. In dit geval heb ik gekozen voor een gehaktvulling, crème fraîche...

recept

Misschien wisten jullie het nog niet, maar ik was niet altijd een "keukenprinses". Toen ik studeerde kookte ik weleens, maar vaak genoeg kocht ik een magnetronmaaltijd of haalde ik af. Lucky me, ik woonde vrijwel naast de Taco Mundo, dus ik at er dan ook regelmatig. Die dagen heb ik afgezworen, gelu...

recept

Deze maaltijd aten we voor een Crossfit workout (ja, we zijn aan het Crossfitten geslagen!). Ideaal, want ik heb op die dagen nooit veel tijd om iets te maken en we willen ook niet iets eten dat heel zwaar op de maag ligt. Deze taco's maak je snel, zijn superlekker en gezond. Door de avocado's en he...

recept

'Taquitos' zijn letterlijk vertaald 'kleine' taco's' en bestaan uit tortillawraps die worden gevuld, opgerold en gebakken. Je kunt van alles als vulling nemen, populair is bijvoorbeeld gehakt. Deze taquitos zijn heerlijk licht en fris door het gebruik van zoete aardappel en limoen. Bovendien past de...

recept

Wat ik leuk vind als ik op vakantie ben, is ook lokale tijdschriften kopen. Vooral tijdschriften met recepten erin. In Canada hebben ze veel tijdschriften, heel veel tijdschriften. Bij de lokale supermarkt hebben ze allen al 3 tijdschriften compleet over glutenvrij eten, een tijdschrift over kerstko...

recept

Voor mij was dit de allereerste keer dat ik chili con carne maakte, maar zeker niet de laatste keer! Wat deze chili con carne bijzonder maakt, zijn de pitabroodjes op de bodem. Het klinkt in eerste instantie heel gek, maar het geeft het gerecht een heerlijke structuur en iets verrassends. Bovendien ...

recept

Toen een collegaatje mij vertelde over slaco's, was ik geïntrigeerd en wilde ik ze zelf eens maken. Ik bedoel, het klinkt al super leuk, dus dan moet het haast ook wel lekker zijn. Slaco's zijn taco's, maar dan in plaats van omhuld door een taco, wordt het gehakt in sla gewikkeld. Het voordeel is, ...

recept

Quesedilla's zijn een soort Mexicaanse wraptosti's. Letterlijk vertaald is een quesedilla een 'kaasdingetje.' Het makkelijkste maak je ze in een tosti-apparaat of grill, maar in een koekepan of grillpan kan ook prima! Deze quesedilla's zijn gevuld met gruyère, kip, spinazie en guacamole....

recept

Deze Mexicaanse fajita's (spreek uit als [fahgitaa] of, als je een Amerikaan bent [fahità]) zijn opgerolde of opgevouwen wraps met een vulling. Soms is dit een gehaktvulling, soms een kipvulling. Vrijwel altijd zit er guacamole bij en is het pittig gekruid. Ik bedacht deze combinatie van een fajita...