recept

Een heerlijk 'feel good recept'. Grote garnalen in een witte wijnsaus met peterselie, citroen en knoflook. Dat klinkt heel simpel. Ja, dat is het recept ook! Eet er bijvoorbeeld een simpele pasta met tomaatjes bij of een ciabatta brood met gepofte tomaat en een groene salade. De beste garnalen om...

recept

Kip teriyaki is een klassieker uit de Japanse keuken. Vandaag geven we hem een moderne twist in een easy peasy bowl die met 20 minuten bij jou op tafel staat! Een heerlijke kom met rijst, taugé, sojabonen (edamame boontjes) en natuurlijk teriyaki kip. Uiteraard zonder pakjes en zakjes! Ik ben de...

recept

Zijn jullie ook niet dol op dit soort, klassieke kip en rijstrecepten boordevol smaak? Ik maakte al eerder een aantal soortgelijke recepten. De Kip Siam bijvoorbeeld of de sesam kip. Toch is dit weer een net wat ander recept: de bekende Kip Cashew. Er zijn tal van variaties te bedenken, want eigenli...

recept

Misschien vroeg je je af waarom het zo rustig was op de blog de afgelopen week. Ik had eventjes vakantie. Vaak werk ik vooruit, maar nu is het er eigenlijk niet van gekomen en had ik er misschien zelfs geen zin in. Dat moet ook kunnen, toch :-)? Ik ben in ieder geval weer helemaal terug en vertel ju...

recept

Lekker frisse venkelsalade met appel. De eerste lekkere dagen van het jaar zijn weer een feit en we hebben meteen weer zin in salades! De vooruitzichten zien er goed uit, dus met een beetje mazzel kunnen we nog even van het lekkere weer genieten. Daarom vandaag de venkelsalade met appel, pecannootje...

recept

Er leek even geen einde te komen aan de winter, maar gelukkig, het zonnetje laat zich weer zien en de temperaturen lopen langzaam aan op. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor lekkere salades. Deze salade op basis van krieltjes is supermakkelijk, maar o zo lekker! De makreel, gegrilde paprika en...

recept

Het lijkt net een brood, maar dat is het niet. Gehaktbrood ziet er uit als een brood, maar dan van gehakt. Sterker nog, je snijdt er ook plakken van. Die plakken eet je warm of koud bij je maaltijd. Wat het lekkerste is, is 's avonds het warm bij de maaltijd eten en de leftovers dan volgende dag als...

recept

Misschien heb je al gelezen over onze vakantie in o.a. New York afgelopen december. Een superleuke reis met uiteraard veel culinaire hotspots. Een paar weken geleden kreeg ik van Jerôme het boek I love New York. Het leuke is, dat het boek gebaseerd is op de ingrediënten die ze van lokale leveranci...

recept

Ik hoor je denken: "TLV?" TLV staat voor Tel Aviv, de hippe hotspot in het Midden-Oosten en tevens de naam van het nieuwe boek van Jigal Krant, culinair journalist. Jigal woont deels in Amsterdam, deels in Tel Aviv. Ik keek al een aantal weken uit naar het verschijnen van dit boek als liefhebber van...

recept

Watergruwel, of zoals het in noord Nederland heet: krentjebrij. Misschien ken je het nog van vroeger, bij opa en oma? Zoals je misschien wel weet, heb ik een rubriek 'oma's recepten', dus ik vond het superleuk om met een klassieker als krentjebrij kennis te maken! Krentjebrij is een dessert of tusse...

recept

Gnocchi, heerlijk zachte aardappelkussentjes. Je kunt gnocchi uit het koelschap kopen, maar ook bij de pasta's vinden. En die gnocchi is super lekker en makkelijk te gebruiken. Je kunt gnocchi in de pan koken, maar vandaag laat ik je een serieus makkelijk (en natuurlijk overheerlijke) variant zien. ...

recept

'Nem cuốn', 'Bánh tráng cuốn', of 'Gỏi cuốn', oftewel spring rolls. Een lekker licht gerecht gemaakt van rijstvellen en gevuld met van alles. Als je de spring rolls bij een Vietnamees restaurant bestelt krijg je vaak een houder met rijstvellen, waar je de vellen ook vochtig in kunt maken e...

recept

Toen ik dit recept in de Allerhande zag staan, was ik meteen verkocht. Ik ben sowieso wel fan van soepen, vooral als het buiten koud is. Mijn favoriete soepen zijn de gepureerde groentesoepen. Bijvoorbeeld pompoensoep, broccolisoep of Chinese tomatensoep. Bij deze bloemkoolsoep ga je eigenlijk ...

recept

Hier op de blog kun je inmiddels bijna 1.000 recepten vinden op allerlei manieren gegroepeerd. Zo is er ook een categorie 'Ierse recepten'. Maar tot nu toe stond daar schrikbarend weinig in. Vandaag breng ik daar verandering in met een Ierse stoofpot. Wat zijn de eerste dingen waar je aan denkt als ...

recept

Ik was even aan het twijfelen of ik deze broccolistamppot vandaag wel moest plaatsen. Niet omdat de stamppot niet lekker is. Integendeel, we hebben ervan gesmuld. Nee, de reden voor mijn twijfel is dat ik eerder deze week ook al een stamppot recept postte. Dat was toen een klassieke boerenkool stamp...

recept

Soms hoeft het echt niet zo ingewikkeld te zijn. En ook ik recycle wel eens recepten. Inmiddels staan er bijna 1.000 recepten op myfoodblog.nl en vragen mensen zich af: hoe verzin je constant wat nieuws? Een van de dingen die ik daarvoor doe, is mijn klassiekers in een geheel nieuw jasje gooien. Mij...

recept

De Instagram volgers hebben deze waarschijnlijk al voorbij zien komen. Het superdeluxe ontbijt voor de echte pindakaasfans. Pindakaaswafels! Getopt met uiteraard pindakaas, maar ook warme frambozen en honing. Een lekker én gezond ontbijt waar je bovendien even op vooruit kunt. Kun je geen geno...

recept

Klassieker Hollandse pot dan dit wordt het waarschijnlijk niet: stamppot boerenkool. Soms als het echt koud is, heb ik zin in stamppot. Aangezien in de supermarkt de boerenkool in de aanbieding was, ging ik voor de boerenkoolstamppot. Ja, en dan heb je ineens 2 zakken boerenkool. Het werd dus deze k...

recept

Het stond al een hele tijd op mijn lijstje om eens zelf kwarkbollen te maken. Tijdens mijn allereerst baan, ging ik in de pauze vaak naar bakkerij Simon Meijssen op de Vijzelstraat in Amsterdam. Daar bestelde ik dan steevast een kwarkbol met kaas. De eerste paar keer keek het personeel ongelovig aan...

recept

'Back to normal'. Dat is zo'n beetje het thema in de maand januari. Na een maand van overdaad in december, gaan we weer op de gezonde tour. En daar past deze salade perfect bij! Boerenkool werd al een aantal jaar geleden aangewezen als superfood toen superfood nog een hippe term was. De superfoods z...

recept

Dhal curry is een Indiase curry gemaakt met splitlinzen. Het is een traditionele curry die al eeuwenlang wordt gegeten. Hij is door de splitlinzen gelig van kleur, volledig vegetarisch en zelfs veganistisch en heel erg voedzaam. Bovendien is het ook nog eens een low budget recept. Eigenlijk dus...

recept

Gisteren gaf ik je al megaveel kerst dessert inspiratie, maar weet je het nog zo net niet? Dan is hier weer een heerlijk, makkelijk te maken kerst dessert wat je heel goed kunt voorbereiden. Het is ook nog eens een kerstdessert met een verhaal! In Denemarken wordt de risalamande traditioneel gege...

recept

Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.

recept

Gisteren trapten we af met de 'Countdown to Christmas'. Daarin gaf ik je 21 tips als je je afvraagt wat je dit jaar met kerst moet doen. Vier jij kerst met een kerstdiner waarbij jij 1 of meer gangen moet maken? Vandaag het eerste kerstgerecht op myfoodblog.nl. Natuurlijk bouwen we het op en beginne...

recept

We begonnen deze week met een Mexicaans gerecht, chili sin carne. Vervolgens daalden we af naar Zuid-Amerika voor een zalm ceviche en vandaag gaan we weer voor een Mexicaanse stijl recept. Tex-Mex is misschien de beste benaming voor dit fusion gerecht met kip, avocado, feta en wraps. It's a wrap W...

recept

Soms heb ik even weinig inspiratie om te koken. Een van de dingen die ik dan nog weleens wil doen, is kijken van welke keukens we nog weinig recepten op het blog hebben staan. De Zuid-Amerikaanse keuken is er zo een. We hebben bijvoorbeeld wel een geweldig lekkere chimichurri, een quinoasalade en ee...

recept

Soms zijn 'recepten' zo makkelijk dat ik ze daarom bijna vergeet te delen. Neem nou de eiersalade van laatst. Een klassieker die ik regelmatig maak, maar nu dus pas heb gedeeld. Hetzelfde geldt voor deze tosti. Nu had ik jarenlang thuis geen tostiapparaat meer doordat de oude was doorgebrand. Tosti...

recept

Vandaag staat er een heerlijk, makkelijk noodle recept voor jullie klaar. Een variant op bami goreng. Supersnel klaar en dit keer gemaakt met kalkoenspekjes van Dindesse. Snelle bami Eerder maakte ik voor Dindesse een lekkere pasta carbonara en een andijvie stamppot. Gelukkig zijn de kalkoenspekje...

recept

Er zijn van die desserts die je doen denken aan vroeger, grootmoeders tijd. Advocaat bijvoorbeeld, lange vingertjespudding misschien of griesmeelpudding. Een ander dessert wat zo'n nostalgisch gevoel heeft, is voor mij de bitterkoekjespudding. Wie heeft dat nou vroeger niet gegeten :-)? Voor mi...

recept

Wat doe je als je veel, heel veel uien hebt? We dachten meteen aan 1 ding: uiensoep! En dan specifiek aan de Franse uiensoep die je vast wel kent. Een lichtzoete smaak van gekarameliseerde uien, zachte uien en bovenop een gegratineerd stukje stokbrood. Zoals het hoort! Deze uiensoep is verrassend...

recept

Het is een beetje 'hate it or love it' met aubergines heb ik altijd het idee. Zelf houd ik ontzettend van aubergines, maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die het helemaal niks vinden. Zit jij nog in 'team #hateit ;-)? Check dan even hier de redenen om toch aubergines te gaan eten. Deze scho...

recept

We <3 courgette! Jij ook? Lucky you! Vandaag maken we een courgette 'lasagne'. Zonder deegvellen, maar met plakjes courgette als lasagnevellen. Hiermee is het koolhydraatarm en bevat het bovendien extra veel groenten. En dat kunnen we in de herfst allemaal wel gebruiken. Slim toch ;-)? Courg...

recept

Sinterklaas is weer in 't land en dat moet gevierd worden! Ik heb snel mijn Sinterklaas favorieten een make-over gegeven, ik bakte een paar weken verse kruidnoten (die natuurlijk al binnen een paar dagen op waren...). En ik maakte afgelopen week voor de verandering eens een hartig Sinterklaas recept...

recept

Een paar weken geleden kreeg ik een bak verse mosselen vergezeld van een kookboek van Bart van Olphen waarin de mossel centraal staat. Ik kon niet wachten en dus stond een paar uur later de pan met mosselen al op ;-)! Het broodje met mosselen en tartaarsaus maakte ik 's middags, maar daarna had i...