Geroosterde bloemkool met amandelen

recept

Ik ben me steeds meer aan het verdiepen in het eten volgens de seizoenen. Deze maand is bijvoorbeeld dé maand voor bloemkool. Tijd dus voor weer een lekker en snel bloemkool gerecht. Door de bloemkool te roosteren blijft het lekker knapperig. De Oosterse marinade maakt het weer eens wat anders. Wij...

recept

Indiaas eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Deze kip korma bijvoorbeeld is makkelijk zelf te maken! Wil je nog meer Indiase gerechten ontdekken? Probeer eens de kip tandoori of de kip tikka!...

recept

Een tortillataart ziet er heel erg feestelijk uit! En toch is het eigenlijk heel makkelijk en  niet meer werk dan dat je normaal wraps zou maken. Een tortillataart bestaat uit verschillende lagen met daartussen een lekkere vulling. In dit geval heb ik gekozen voor een gehaktvulling, crème fraîche...

recept

Wat ben ik blij dat de zon zich weer lekker laat zien. Het betekent dat de dagen weer wat langer worden, de temperaturen wat aangenamer en dat we weer wat lichter gaan eten. Wat één van mijn favoriete makkelijk lente- en zomerrecepten is: pastasalade. Perfect voor zo ongeveer elk moment! Deze 'sal...

recept

Jeeej, de eerste lentedagen hebben hun intrede gedaan! Hebben jullie er ook zo van genoten? Als het eenmaal lente is, heb ik vaak zin in wat lichtere gerechten. Zoals bijvoorbeeld deze kabeljauw, avocadosalsa en gepofte zoete aardappel. Vaak wordt als topping sour cream gebruikt, maar ik gebruik als...

recept

Toen ik net begon met koken, was dit één van mijn klassiekers uit mijn repertoire. Het is echt niet moeilijk om de perfecte risotto te maken. Je moet er alleen even geduld voor hebben. Je moet namelijk goed elke keer het water laten verdampen voor je er weer water bij doet. Oja, en laat hem op het...

recept

Een "open" lasagne had ik nog niet gemaakt, maar eigenlijk is het een heel goed idee. Je bent veel sneller klaar dan bij een traditionele lasagne, bovendien komen voor mij de smaken zo veel beter tot zijn recht. De zelfgemaakte pesto is echt de finishing touch. En houd je niet zo van zalm? Geen prob...

recept

Een van mijn favoriete soepen is toch zeker wel de pompoensoep. Toen ik net mijn blog had, heb ik al een pompoensoep recept geplaatst, maar ja, die was wel erg basic zag ik ;-). Tijd dus voor een nieuw recept! Lekker pittig en net weer wat anders dan anders doordat er romige gehaktballetjes (met kok...

recept

Toen ik de plaattaart van Nombelina zag, werd ik op een goed idee gebracht: waarom geen 'flammkuchen' maken van bladerdeeg? Een 'flammkucken' is heerlijk, maar ja, daar zit wel eventjes wat werk in. Met deze 'cheat's versie' met bladerdeeg ben je wel erg snel klaar. De zurige smaak van de crème fra...

recept

Jullie hadden vast al gemerkt dat ik dol ben op chocoladecake. Of nouja, sowieso, alles met chocolade. Onder meer een Oreo en Baileys chocoladetaart en een frambozen chocoladetaart passeerden al de revue. Dit exemplaar met Amarula en witte chocolade wil ik jullie ook niet onthouden! Amarula is een d...

recept

Al wekenlang droomde ik van heerlijk zachte pannenkoekjes met eend, een Chinese klassieker. Nu was het eindelijk zover, bij de biologische slagerij haalden we 2 mooie stukjes eendenborst en gingen we aan de slag met dit feestmaaltje. Want dat is het zeker. Dit is echt een gerecht waarmee je indruk k...

recept

Linzen zijn helemaal hot! En dat is niet verwonderlijk, want ze zijn supergezond en voedzaam. Ik vind ze vooral lekker om lauwwarm te eten als een soort van salade. In deze salade deed ik stoofvlees, wat heel goed samengaat met de linzen. Gebruik mijn eerdere recept voor stoofvlees voor het vlees. O...

recept

Hoe maak je nou lekkere krabkoekjes? heel simpel: als basis neem je krab uit blik, daar doe je ei en paneermeel bij en kruiden die je lekker vindt. Ik vind het het lekkerste als het pit heeft en doe dit door gember, rode peper en platte peterselie te gebruiken. Bij voorkeur gebruik ik verse gember, ...

recept

Jerome noemt het altijd steevast "zo'n dessert in een glaasje". Een trifle is bij ons een geliefd dessert; het is supermakkelijk te maken, ziet er leuk uit en je kunt er eindeloos mee variëren. Deze variant, met mango, bitterkoekjes, munt en witte chocolade is een blijvertje. Fris en toch zoet. Het...

recept

Soms gooien we gewoon wat bij elkaar en ... hé, het blijkt reuze lekker! Zo ook deze keer. Jerome ging koken met restjes die we hadden. Zo hadden we nog twee visfilets in de vriezer liggen, een courgette en een rode peper. Het werd deze maaltijd met een beetje rijst. Want tja, dat hebben we ook alt...

recept

Ondanks de naam zou vermoeden is dit niet een traditioneel Italiaans gerecht. Het is wel gebaseerd op de klassieke Parmigiana di melanzane (aubergine gelaagd met Parmezaanse kaas), maar dit lekkere gerecht vind je voornamelijk in Amerika, Canada en Australië. De Chicken Parmigiana is een ovengerech...

recept

Dit recept maakte ik omdat ik een overschot had aan diepvriesdoperwten. In het kader van besparen was het ook nog eens een keer een topper, want je hebt er bar weinig voor nodig! De witte wijn maakt de soep net wat frisser. Je kunt hier gewoon een restje droge witte wijn voor gebruiken. Ik heb stand...

recept

Misschien wisten jullie het nog niet, maar ik was niet altijd een "keukenprinses". Toen ik studeerde kookte ik weleens, maar vaak genoeg kocht ik een magnetronmaaltijd of haalde ik af. Lucky me, ik woonde vrijwel naast de Taco Mundo, dus ik at er dan ook regelmatig. Die dagen heb ik afgezworen, gelu...

recept

Ik kan eigenlijk geen genoeg krijgen van de keuken van Ottolenghi. Hij weet me telkens weer te verrassen met zijn heerlijke Midden-Oosterse getinte recepten. Dit keer een recept voor pompoen, geïnspireerd op zijn recept. Ik heb zijn recept iets vereenvoudigd zonder daarbij aan smaak te hoeven inlev...

recept

Peren zijn een van mijn favoriete fruitsoorten, ze zijn gewoon zo veelzijdig! Ze zijn lekker in een (havermout)ontbijtje, lekker als tussendoortje, in een salade, in een cake en in een taart. Peren en noten zijn een beproefde combinatie. Zo maakte ik al eerder een amandel-perencake, nog steeds een v...

recept

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik op de meest random momenten geïnspireerd raak. Laatst was ik bij de Salad Company in Utrecht waar ik een lekkere salade at met vers gegrilde tonijn. Dit inspireerde me om thuis zelf aan de slag te gaan met een salade met verse tonijn. Wat ik leuk vind aan deze...

recept

Op Facebook liet ik jullie een selectie zien van recepten die ik het afgelopen jaar heb gemaakt, maar niet publiceerde. Ik vroeg jullie welke van de gerechten jullie toch graag terug zouden willen zien op het blog. Het antwoord luidde: alles. Ok, ik ben de beroerdste niet ;-). We starten vandaag met...

recept

Deze gevulde tomaatjes zijn zoo ongelofelijk makkelijk te maken: in minder dan 10 minuten staan ze op je tafel. Lekker als voorgerechtje of als bijgerecht. De bleekselderij geven het net wat extra frisheid.

recept

Is bij jullie ook altijd het hoogtepunt van een IKEA-bezoekje de Foodmarkt op het einde :-)? Ik was altijd al geïntrigeerd door de Zweedse gehaktballetjes: want hoe komen ze zo zacht en romig? Ze zijn namelijk, vind ik, wezenlijk anders dan een 'standaard' gehaktbal. Goed nieuws, je kunt deze balle...

recept

Deze maaltijd aten we voor een Crossfit workout (ja, we zijn aan het Crossfitten geslagen!). Ideaal, want ik heb op die dagen nooit veel tijd om iets te maken en we willen ook niet iets eten dat heel zwaar op de maag ligt. Deze taco's maak je snel, zijn superlekker en gezond. Door de avocado's en he...

recept

Wist je dat zoete aardappels heel erg gezond zijn? Ze bevatten onder meer veel vitamine C, B6, A en zitten vol vezels en caroteen (dáár danken ze hun mooie oranje kleurtje aan). Afgezien van dat het gezond is, vind ik zoete aardappels ook gewoon erg lekker: gepoft, gebakken of in een lekkere salad...

recept

Eigenlijk wilde ik kabeljauw kopen, maar toen ik deze mooie (Belgische!) forellen bij de supermarkt zag liggen, moest ik ze wel meenemen. Een leuke uitdaging, want meestal eet ik forel gerookt. Een verse forel klaargemaakt had ik al helemaal nooit. En, het bleek echt heel makkelijk om deze vis perfe...

recept

Het zal jullie niet zijn ontgaan, dat wij als gezin nogal van lekker eten houden. Mw. Foodblog a.k.a. Judith is daar het levend bewijs van. Net zoals in alle gezinnen, heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren. Als er iemand jarig is, mogen ze bij mij hun menu voor een verzoek-diner indienen (ja,...

recept

Kip tikka is een romig Indiaas gerecht met tomaat. Normaliter gebruikt men voor de saus room, maar om het wat gezonder te houden, gebruikte ik Griekse yoghurt. Dit gerecht smaakt heerlijk met rijst of op een naanbroodje, samen met de komkommersalade.

recept

Freekeh is groene, onrijpe tarwe die licht gerookt wordt: de bundels tarwe worden in de fik gestoken en daarna worden de zwartgeblakerde korrels los en schoon gewreven. Het leent zich zowel voor warme gerechten als voor koude gerechten zoals in een salade. Freekeh heeft een hoge voedingswaarde in ve...

recept

Vorige week kreeg ik een box thuisgestuurd van het Duitse foodboxconcept Marley Spoon. Het idee is dat je alles krijgt wat je nodig hebt om een gerecht voor 2 personen te maken. Voor 2 personen was dit echt te veel, ik had leftovers die ik de volgende dag lekker op werk kon eten. Per week kun je uit...

recept

Dit dessert klinkt heel fancy, maar is eigenlijk kinderlijk eenvoudig te maken. Je pocheert de peer in een mengsel van witte wijn, water, suiker en vanille en giet er daarna warme chocoladesaus overheen. Serveren met een bolletje vanilleroomijs en... smullen maar!

recept

Een lekker alternatief voor de klassieke wraps: deze Koreaanse wraps, gemaakt van slabladeren. Dit betekent dat het gerecht glutenvrij én koolhydraatarm is. Bovenal is het hartstikke lekker, de kip zit boordevol smaak en de ingelegde groenten geven het net dat beetje extra. Normaal wordt de klassie...

recept

Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om minder eten te verspillen en dat betekent vaker restjes mee naar werk én vaker koken met restjes. Deze frittata is ideaal om restjes groenten en kruiden op te maken. Ik gebruikte prei, spinazie en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed...

recept

'Taquitos' zijn letterlijk vertaald 'kleine' taco's' en bestaan uit tortillawraps die worden gevuld, opgerold en gebakken. Je kunt van alles als vulling nemen, populair is bijvoorbeeld gehakt. Deze taquitos zijn heerlijk licht en fris door het gebruik van zoete aardappel en limoen. Bovendien past de...