recept

Verlekkerd zat ik laatst bij Bagels & Beans naar hun dadeltaart met kokos en noten te kijken. Die zag er zo goed uit! Ik heb hem niet genomen, maar hij bleef wel in mijn hoofd zitten en toevallig had ik nog een hele voorraad dadels liggen. Komt dat even mooi uit! Het recept voor hun dadeltaart v...

recept

Ik vind het leuk om mezelf uit te blijven dagen. Eén van de eerste recepten op het blog waren gevulde paprika's. Het leek me leuk om daar niet alleen een vegetarische variant op te maken, maar een compleet veganistische variant. Zonder kaas en andere dierlijke producten dus. Dat was veel makkelijke...

recept

Bij stamppot denk je misschien al snel aan winters weer, maar deze stamppot is ook echt een zomer maaltje! Snijbonen zijn namelijk nu volop in het seizoen welke loopt van juli tot en met oktober. Voor wat extra pit en smaak voegde ik als 'secret ingredient' ketjap toe. Dat maakt het weer net even wa...

recept

Heb je een restje brood over? Dan hoef je dat echt niet weg te gooien. Je kunt er prima broodkruim van maken, wentelteefjes of een broodpudding. Dit keer ging ik voor een broodpudding met croissants en voor de zomerse touch wat blauwe bessen en frambozen. Het is echt supersimpel te maken, want in 15...

recept

In de categorie 'leuke uitdagingen' gingen we op een zaterdagavond aan de slag met krab. Ik kan je vertellen dat het best een werkje was. Het koken zelf niet, want gewoon een minuut of 6 in water met zeezout, maar daarna komt het meeste werk: het schoonmaken van de krab. Na een tutorial op Youtube g...

recept

Gesponsord - Over minder dan 3 maanden is het zover.... the big 3-0, oftewel: ik word 30. Slik. Best even een momentje. De eerste grijze haren zijn al gesignaleerd, de rimpels gelukkig nog niet ;-). Hoe ik het precies ga vieren moet ik nog even bedenken. In eerste instantie dacht ik, "ik ga het gewo...

recept

De oplettende kijker is het misschien al opgevallen, maar ik ben dol op mijn zelfgemaakte teriyakisaus. De zalm in teriyakisaus is dan ook echt een klassieker hier in huis die regelmatig op tafel komt. Gewoon zo met wat rijst en groente of in een salade. Ook met kip maak ik weleens teriyaki, maar no...

recept

Deze maaltijd is heerlijk fris en licht en is ook nog eens razendsnel klaar. De bulghur hoef je alleen maar te wellen in kokend water en hoef je dus niet te koken. Intussen maak jij de salsa en bak je de tonijn heel kort. De tonijn schroei je alleen dicht zodat deze van binnen nog mooi rauw is. Een ...

recept

Geïnspireerd door het ijs van Professor Grünschnabel sloeg ik zelf aan het experimenteren. Ik heb geen ijsmachine, maar wilde wel heel graag ijs maken. Joeehoee, het is gelukt. Het ijs was verbazingwekkend lekker! De kokosmelk zorgt ervoor dat het ijs super romig is én het zorgt voor een lekkere ...

recept

Laatst maakte ik zelf hele lekkere flatbreads van o.a. kikkererwtenmeel (besan roti). Dat recept ga ik nog een keertje met jullie delen, vandaag alvast de combinatie die ik ermee maakte. Je kunt voor dit gerecht flatbreads maken, maar je kunt ze ook gewoon in de winkel kopen. In dat geval is het een...

recept

Ook wel 'laab' of 'laap'. Dit gerecht wordt in Laos en delen van Thailand gegeten en zoals bij veel (Aziatische) gerechten zijn er talloze manieren om dit gerecht te maken. De larb wordt vaak met varkensvlees gemaakt, maar ook weleens met kip. Het gerecht is weer eens wat anders dan anders en door d...

recept

Een tijdje terug werd ik uitgenodigd door het Hard Rock Café in Amsterdam om hun hamburgers te komen proeven. Tijdens de World Burger Tour hebben ze diverse hamburgers uit allerlei verschillende landen. Ook een Griekse burger. Dit bracht mij op het idee om er een geheel eigen versie van te maken. D...

recept

Fatteh blijft toch een van mijn all time favourites. Dit gerecht wordt in het hele Midden-Oosten gemaakt en kent talloze variaties. Ik heb er een hoop geproefd, maar voor mij blijft deze ultieme ‘classic’ toch het lekkerste.

recept

Sinds een tijdje ben ik gek op de Vietnamese keuken! Het is vol van smaak en tegelijkertijd fris. Vaak vind je in de Vietnamese gerechten kruiden als munt en koriander en ook vaak vissaus. Een van mijn Vietnamese favorieten is nog altijd de springroll (rijstvel loempia), maar ook een lekker simpele ...

recept

Vind jij zalm ook zo lekker met een knapperig korstje? Van die lekker zachte zalm met een knapprig, kruidig korstje. Deze zalm is lekker fris met een korst van citroen, peterselie en panko. Panko is Japans broodkruim. Je kunt dit gewoon bij de supermarkt kopen en het maakt het net even dat beetje kn...

recept

Toen er vandaag (als dit online staat is dat dus gisteren ;-)) vrienden kwamen eten wilde ik iets lekkers klaarmaken wat bijzonder was, maar wat weinig effort kost. Met een drukke dag achter de rug vond ik het wel zo leuk om niet ook nog eens heel lang in de keuken te moeten staan. Deze Mexicaanse '...

recept

Een tijdje geleden maakte ik springrolls met onder meer kip en garnalen. Deze springrolls (of loempia's) worden gemaakt van rijstvellen en worden rauw gegeten. Lekker, makkelijk én gezond! Vandaag ga ik voor een lekker zomerse variant met mango, bosui en romaine sla én een lekkere pindasaus om de ...

recept

Gesponsord - Wist jij dat Nederlanders tot de top 10 kaaseters van de wereld horen? Vooral Goudse kaas is hier populair, maar de 'speciaalkazen' (of buitenlandse kazen) zijn steeds meer in opkomst. Fijn, want persoonlijk ben ik, naast van Hollandse kaas, ook fan van de specialkazen. Met een lekkere ...

recept

Helaas heeft mijn AH moestuintje het niet zo lang volgehouden. Ik droomde al van een mooie florerende moestuin op mijn balkon, maar helaas. Echt groene vingers heb ik (nog) niet. Dus nu kopen we vaak een muntplant om zo toch altijd de beschikking te hebben over verse munt. Voor in de munt thee, maar...

recept

Een tijdje terug konden jullie via Facebook meedoen aan een winactie en gaf ik 2 keer het boek 'Indisch koken - tasty happiness' weg. Zelf kreeg ik ook een exemplaar waarover je binnenkort meer zult lezen. Een van de recepten waar mijn ook meteen op viel waren de sajoer boontjes. Een bekend gerecht ...

recept

Afgelopen september waren we in het sprookjesachtige Marrakesh. Eén van de dingen die je daar niet mag missen is de 'souk d'épices', oftewel de kruidenmarkt. Met een volle tas verlieten we de kruidenmarkt weer. Behalve dat hete en plaatje is om te zien, kun je hier zo ontzettend veel kruiden krijg...

recept

Fattoush en Tabouli staan bekend als dé twee Libanese salades. Als je uit eten gaat staan deze samen met de hummus bijna verplicht op tafel. En gelukkig maar, want het is ontzettend lekker en gezond....

recept

Een paar weken terug waren we op het Living Lettuce event van Love My Salad waarop we niet alleen zagen hoe sla wordt verbouwd en geteeld, maar we gingen uiteraard ook aan de slag met het eindproduct. We werden opgewacht in de Rotterdamse Fenix Food Factory waar we met een ouderwetse schoolbus vertr...

recept

De sushi bowl is al een tijdje een trend. Het is ideaal als je sushi lekker vindt, maar geen zin hebt in gedoe. De sushi bowl is veel sneller klaar dan 'echte sushi' en is daarom perfect om eens te proberen als je zin hebt in sushi, maar niet zo veel tijd hebt. Je kunt uiteraard variëren met de ing...

recept

Een burrito voor ontbijt? Really? In de VS is het een gebruik dat al langer bestaat. Waarom het een ontbijt burrito is? Omdat het elementen zijn die je normaal in een ontbijt zou kunnen eten, maar dan allemaal samen in één burrito. Nouja, het zijn vooral ingrediënten die je in een Amerikaans ontb...

recept

Toen ik op Buzzfeed het idee voor een taco aardappel voorbij zag komen, was ik verkocht! De smaak van een taco gecombineerd met gepofte aardappel. What's not to like? Ik gaf er mijn eigen draai aan en gebruikte zo zoete aardappels die ik pofte. De vulling is lekker simpel maar toch helemaal op smaak...

recept

Ben jij meer van de groene asperges of de witte asperges? Grappig dat ze allebei zo anders zijn, vind je niet? De groene asperges zijn knapperig en nootachtig en de witte juist zacht en delicaat. Beide kan ik wel waarderen, maar omdat Jerôme echt niet van witte asperges houdt en ik dus voor hem spe...

recept

Heb je je ooit afgevraagd wat je allemaal met miso kan behalve er soep van maken? Je kunt deze lekker gemarineerde zalm ermee maken! Miso is een Japanse pasta die wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en is een goede smaakmaker. Je koopt de miso onder meer bij de Aziatische toko. Wij aten bij d...

recept

Wat is de ultieme Koningsdag traktatie? Een oranje tompouce? Of wat dacht je van een oranjekoek? De oranjekoek is niet overal even bekend, maar met zijn mooie oranje kleur én de sinaasappelsmaak waar de oranjekoek zijn naam aan dankt is het zeker een leuke traktatie voor de oranje gekleurde dagen. ...

recept

Heb jij in het weekend ook meer tijd om in de keuken te staan? Heb je ook zin in wat guilty pleasure? Maak dan deze wraps met smaakvolle, in abdijbier gekookte kippendijen! Koken met bier kan overheerlijk zijn en de Mexicanen laten ons zien hoe het moet. Trek je schort aan en zet je sombrero op, wan...

recept

Al maandenlang staat het op de planning om iets met burrata te maken. Toen ik naar huis fietste en een traiteur zag die burrata verkocht, kon ik me dan ook niet meer inhouden. Een salade met burrata it is! Voor diegene die deze kaas nog niet kennen, het is mozzarella ingespoten met room. Het lijkt d...

recept

Zin in quesedillas? Ik maakte al eerder makkelijke tonijn quesedillas, quesedillas met kip en avocado en quesedillas met kip en ananas. Nu is het eens tijd voor wat vega quesedillas, met bonen. Lekker en voedzaam! De quesedillas kun je gewoon zo eten of met guacamole of sour cream....

recept

Courgetti was vorig jaar al een hit, maar ook in 2016 zul je hem veelvuldig blijven zien. Vooral nu het weer wat beter wordt en men ook weleens behoefte heeft aan iets lichter eten. Mocht je geen idee hebben wat courgetti is: het is 'spaghetti' gemaakt van courgette. Je maakt het door met een spiraa...

recept

Als je van rabarber houdt, moet je er altijd snel bij zijn. Het rabarber seizoen is namelijk kort. Toen ik rabarber zag liggen, nam ik het dan ook meteen mee. En al snel bedacht ik me dat het lekker zou zijn om er een kwarktaart van te maken. Leuk is dat je de rabarber in de gehele taart gebruikt. O...