recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

We gaan morgen naar de kersthoofdgerechten, maar eerst: een verrassend en eenvoudig bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Ik ging voor bietenwafels, omdat ze toch wat groenten bevatten, ze hebben een leuk roze kleurtje en het is net weer even wat anders dan de reguliere aardappelkroketjes, rösti ro...

recept

Gisteren konden jullie genieten van een panna cotta voorgerecht. Vandaag hebben we wederom een simpel voorgerecht. Ondanks de moeilijke Franse naam ;-). Een millefeuille is een soort Franse tompouce. Vaak is deze hartig, maar voor kerst maken we deze hartige variant met een frisse makreelsalade.

recept

We begonnen deze week met een Mexicaans gerecht, chili sin carne. Vervolgens daalden we af naar Zuid-Amerika voor een zalm ceviche en vandaag gaan we weer voor een Mexicaanse stijl recept. Tex-Mex is misschien de beste benaming voor dit fusion gerecht met kip, avocado, feta en wraps. It's a wrap W...

recept

Vandaag staat er een heerlijk, makkelijk noodle recept voor jullie klaar. Een variant op bami goreng. Supersnel klaar en dit keer gemaakt met kalkoenspekjes van Dindesse. Snelle bami Eerder maakte ik voor Dindesse een lekkere pasta carbonara en een andijvie stamppot. Gelukkig zijn de kalkoenspekje...

recept

Wat doe je als je veel, heel veel uien hebt? We dachten meteen aan 1 ding: uiensoep! En dan specifiek aan de Franse uiensoep die je vast wel kent. Een lichtzoete smaak van gekarameliseerde uien, zachte uien en bovenop een gegratineerd stukje stokbrood. Zoals het hoort! Deze uiensoep is verrassend...

recept

Het is een beetje 'hate it or love it' met aubergines heb ik altijd het idee. Zelf houd ik ontzettend van aubergines, maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die het helemaal niks vinden. Zit jij nog in 'team #hateit ;-)? Check dan even hier de redenen om toch aubergines te gaan eten. Deze scho...

recept

Sajoer boontjes zijn heerlijke knapperige sperziebonen met een pittige, kruidige saus. Het is een Indonesisch gerecht wat inmiddels ook in Nederland vaak wordt gegeten. Bijvoorbeeld als onderdeel van een rijsttafel. Of gewoon als bijgerecht bij een Indonesisch diner. Ik was helemaal vergeten da...

recept

Ik heb het even opgezocht, maar het is maar liefst 3 jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan een Foodblogswap. Ik zal dus even kort uitleggen wat het concept is: elke maand kun je je opgeven om iets te maken van een andere foodblog. Iemand anders kookt vervolgens weer iets van jouw blog. Je ...

recept

Sinterklaas is weer in 't land en dat moet gevierd worden! Ik heb snel mijn Sinterklaas favorieten een make-over gegeven, ik bakte een paar weken verse kruidnoten (die natuurlijk al binnen een paar dagen op waren...). En ik maakte afgelopen week voor de verandering eens een hartig Sinterklaas recept...

recept

Een paar weken geleden kreeg ik een bak verse mosselen vergezeld van een kookboek van Bart van Olphen waarin de mossel centraal staat. Ik kon niet wachten en dus stond een paar uur later de pan met mosselen al op ;-)! Het broodje met mosselen en tartaarsaus maakte ik 's middags, maar daarna had i...

recept

Ik had zin om weer eens een poke bowl te maken, maar dan anders. Al eerder maakte ik een lekkere poke bowl met rijst, zalm en mango. Dit keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien. Ik ging voor een basis van quinoa: dat maakt deze bowl extra gezond. Quinoa poke bowls zijn een frisse, smaa...

recept

Door mijn Indiase roots zou je misschien verwachten dat er vaak Indiaas eten op tafel staat. Dat valt eigenlijk wel mee (of tegen, net hoe je het wilt zien ;-)). Soms vind ik Indiaas eten wat zwaar. Maar af en toe, heb ik ineens zin in zo'n heerlijke Indiase maaltijd zoals deze tofu curry korma, die...

recept

Een poosje terug probeerde ik in Amsterdam The Lebanese Sajeria (aanrader overigens!), wat mij inspireerde om de volgende, van origine Palestijnse, klassieker na te maken met een twist met Za’atar. Het is niet moeilijk om de msakhan zelf te maken, maar het kost wel wat meer tijd dan de doordeweeks...

recept

Jaloersmakend, dat waren de beelden die ik gisteren zag van de lunch met Jamie Oliver. Ter ere van zijn nieuwe boek (en een nieuw restaurant in Rotterdam), bracht de man himself een bezoek aan ons kikkerlandje. En daar was een handjevol foodies voor uitgenodigd. Helaas zat ik er niet bij, maar ik he...

recept

Toen ik op de Amerikaanse site Skinny Taste Korean Rice bowls zag, wist ik meteen dat ik hier ook een variant op wilde maken. Het is namelijk een erg eenvoudig idee wat me ook nog eens lekker leek! Het idee is dat je eigenlijk gewoon alles in één kom ('bowl' dus) serveert. De rijst kook je en het ...

recept

Waarom niet eens hartige muffins maken? Het idee kreeg ik door dit recept op BBC Good Food. Deze hartige muffins zijn heel erg leuk en lekker om te maken. De combinatie komijn, feta en courgette is verrassend en zorgt voor een bijzondere smaak. Deze muffins zijn super luchtig en zijn een lekker tuss...

recept

Op Myfoodblog.nl doen ovenschotel het altijd erg goed. Ik snap dat wel, want is is vaak lekker makkelijk en in de tijd dat je eten in de oven staat, kun je eventjes wat anders doen. De shepherd's pie is een klassieke Engelse ovenschotel met gehakt en aardappelpuree. Met deze variant krijg je ook de ...

recept

Dat december feestmaand is, weet iedereen. Maar er is meer dan Sinterklaas en Kerst. Bijvoorbeeld Chanoeka, het Joodse Lichtenfeest. Omdat de Joodse jaartelling anders werkt dan de westerse kalender, valt het ergens in december, maar niet op een vaste dag of dagen. Dit jaar valt het vroeg, maar het ...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Toen ik vorige week een flesje truffelolie opgestuurd kreeg van Liquido d'Oro, werd ik meteen blij! Ik ben namelijk gek op truffel. Verse truffel en truffelmayonaise worden hier regelmatig gebruikt, dus ik was ook erg benieuwd naar deze olijfolie met een vleugje truffel.  Het liefst had ik hem uitg...

recept

Vijgen zijn sowieso lekker, maar vijgen en kaas is echt een 'match made in heaven'. Met heel weinig effort maak je deze lekkere naan 'pizza's' met daarom wat spinazie, vijgen en taleggio kaas. Om het af te maken honing en tijm. Een lekkere snack, maar ook een heerlijk hoofdgerecht. Eet er bijvoorbee...

recept

Oh, wat ben ik blij met mijn staafmixer! Naast sausjes, dipjes en smoothies, kan ik er ook heerlijke soepen mee maken. En dat is fijn, want a) lekker makkelijk en b) je krijgt ineens weer een hele vitamineboost. In ieder geval wel bij de soepjes die ik maak. Dit keer werd het een Aziatische wortelso...

recept


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-meta-overview.php on line 90

Al heel lang wilde ik een lekkere citroencake maken. Zo'n lekker frisse, luchtige en zachte cake. Met deze citroencake is dat vrij aardig gelukt! Voor het recept gebruik je geen boter en melk, maar ricotta. Zo krijg je een heerlijk volle smaak, zonder dat de cake zwaar wordt.