recept

Soms heb je gewoon zin in een goede, ouderwetse hutspot. Om hem een iets moderner jasje te geven, maakte ik er lekkere gehaktballen Italiaanse stijl bij, met Italiaanse kruiden en een beetje Parmezaanse kaas. En, zoals dat hoort bij een stamppot: een kuiltje met jus! Wil je een minder traditionele h...

recept

Ik begin eindelijk weer een beetje in mijn flow te komen! De verbouwing is nog steeds niet helemaal achter de rus, maar ik heb inmiddels weer meer zin en energie om nieuwe gerechten te bedenken én uit te werken. Overigens wil dit niet zeggen dat we de afgelopen maanden niet goed hebben gegeten, ik ...

recept

De laatste tijd staan er geregeld gerechten met wraps op tafel, van de Mexicaanse lasagne en 'gewone' wraps tot aan burritos. Het leuke van koken met wraps is dat je ze echt met van alles kunt vullen. Ik kijk dan ook vaak even wat er in de kast ligt en dat kan ik vaak wel verwerken in het gerecht. D...

recept

Het kwik is flink gedaald en ik zie overal al schaatsende mensen voorbij komen. Aan schaatsen heb ik een hele bijzondere herinnering, want zo'n 5 jaar geleden ging ik met Jerôme schaatsen op onze allereerste date. Nu, 5 jaar later, zijn we verloofd en gaan we komend voorjaar trouwen. Hoewel veel me...

recept

Vandaag een lekker simpel en voedzaam recept: pita broodjes gevuld met kikkererwten, paprika, hummus en spinazie. Kikkererwten in blik heb ik altijd in mijn voorraadkast staan. Zo kan ik hummus maken, kikkererwtencurry en bijvoorbeeld dit gerecht. Kikkererwten zitten bovendien boordevol vezels en ei...

recept

Ik maakte al eerder een tortillataart: een soort lasagne met in plaats van lasagnevellen tortillawraps en een Mexicaanse vulling. Tortilla taarten zien er super leuk en gezellig uit en zijn dan ook perfect om te serveren als je gasten op het eten krijgt. Fijn is ook dat ze heel eenvoudig te maken zi...

recept

Een van mijn 'go to' recepten toen ik net kon koken was risotto. Op de een of andere manier was het een beetje naar de achtergrond verdwenen en had ik al heel lang geen risotto meer gemaakt. Toen ik in mijn kast een restje risottorijst vond en in de vriezer doperwten en garnalen was 1 en 1 2. Door h...

recept

Ik heb even opgezocht waarom een buddha bowl een buddha bowl heet en ik heb een hele plausibele verklaring gevonden: de kom zit zo vol dat het doet denken een aan dikke buddha buik. True story, aldus Urban Dictionary. Ik heb ook een andere theorie gevonden, namelijk dat dit al door boeddhistische mo...

recept

Het komt regelmatig in het nieuws dat de meeste mensen te weinig groenten binnenkrijgen. Een recept zoals deze is perfect om ongemerkt heel veel groentes binnen te krijgen en daarmee vitamines! Ik heb de lasagne vellen vervangen door plakjes groenten waardoor hij echte boordevol groentjes zit! Al ee...

recept

Een tijdje terug viel het boek 'Pasta' op mijn deurmat, een boek met de lekkerste pasta recepten van Spaghetteria. Over Spaghetteria schreef ik al eerder. Ik vind het een tof concept en kom regelmatig bij de vestiging in Utrecht. Des te leuker dat ze nu een boek hebben uitgebracht met hun favorieten...

recept

Deze soep doet heel luxe aan, maar is toch wel erg makkelijk maken. Het voordeel van de garnalen die ik gebruikte, is dat ze in de diepvries lekker lang houdbaar zijn. Het is dus een heel fijn ingrediënt om in je vriezer te bewaren. Bij deze bisque gebruik je de gehele garnaal: de schaal van de gar...

recept

Deze schotel maakten mijn vrienden en ik op een avondje Risken voor bij het borrelen, en iedereen was zo lyrisch over de schotel dat het allereerst daarna nog vaker is herhaald, en ten tweede zonde zou zijn om niet met jullie te delen. Dus, hier komt ie. De hoeveelheden zijn een beetje afhankelij...

recept

Vorige week stond er ineens een koerier van de Jumbo bij mijn werk op de stoep met een reusachtig groot pakket. Mijn collega's waren, net als ik, natuurlijk reuze nieuwsgierig wat er in zat. Van alles om te gebruiken bij het kerstdiner, samengesteld door chef Jonathan Zandbergen. Enkele van de ingre...

recept

Deze kiprollades maakte ik in de afgelopen jaren al een aantal keer, maar gek genoeg heb ik nooit het recept hier gepubliceerd. Tijdens het myfoodblog kerstdiner maakte ik de rollades weer. Het is een heerlijk en feestelijk gerecht wat perfect past op je kersttafel! De vulling is door de feta romig ...

recept

De eerste keer dat ik dit recept uitprobeerde, was ik op slag verliefd. Zo ook iedereen voor wie ik het eens heb gemaakt. Hij is perfect als voor- of tussengerecht met de feestdagen omdat je hem vooraf in de koelkast kan laten marineren en hij daarna nog maar tien minuten de oven in hoeft en klaar i...

recept

Daar zijn we weer! Na een lange tijd wordt het weer eens tijd om een blogje te schrijven voor jullie. Een paar weken geleden kwam Judith met het bericht om met de gastbloggers een kerstdiner met zijn allen te gaan maken. Hier hadden wij wel oren naar en zijn met zijn alle gaan brainstormen over wat ...

recept

Als ik denk aan Italiaans eten, denk ik aan pasta's, pizza's, ijsjes, gnocchi en vakantie. Wat mij betreft was een van de beste foodie reisbestemmingen waar we zijn geweest Rome, maar ook in bijvoorbeeld Toscane en Sicilië hebben we ontzettend lekker gegeten. Vaak met een lekker glas wijn erbij voo...

recept

Steeds vaker kiezen mensen er bewust voor om enkele dagen per week vegetarisch te eten. Het is een vraag die ik dan ook regelmatig krijg: wat zijn lekkere vegetarische recepten? Er zijn gelukkig heel veel vegetarische gerechten te vinden! Vandaag deel een lekker makkelijk vega recept voor vegetarisc...

recept

Gesponsord - Abonnementen zijn er op food gebied steeds meer. Je kunt een abo nemen voor de dagelijkse boodschappen, voor bijzondere lekkernijen, maar ook voor bijvoorbeeld bier. Beer in a Box is een concept voor iedereen die van bier houdt én graag nieuwe dingen ontdekt. 'De Beer' selecteert elke ...

recept

Beef Shanghai is een lekker gerecht bestaande uit rundvleesballetjes, groenten en een lekkere, smakelijke saus. Dit wil je proberen! Zonder pakjes en zakjes Beef Shanghai is een gerecht wat je misschien wel kent van de bekende pakjes en zakjes, maar wist je dat je dit gerecht ook gewoon zelf kunt ...

recept

Een van de meest klassieke combinaties met broccoli is toch wel die met zalm. En wat past er dan weer heel goed bij zalm? Juist ja, avocado! Deze 3 toppers gebruikten wij in een lekkere soba noodle bowl, samen met soba noodles en een fijne Japanse dressing. Soba noodles bevatten als hoofdbestanddeel...

recept

Frites, wie is er niet gek op? Ik heb vandaag een lekker en gezond alternatief, namelijk pastinaak frites uit de oven. Makkelijk zelf te maken en lekker met bijvoorbeeld ketchup of truffel mayo. Eet er een stukje kip bij en wat rode kool!...

recept

Uit Marrakesh namen we vorig jaar flink wat kruiden en specerijen mee: saffraan, paprikapoeder, ras-el-hanout en kurkuma onder anderen. Ik vind het altijd een feestje om met deze kruiden te koken aangezien ze me meenemen naar verre windstreken. Zo ook deze Bombay Chicken van Jamie Oliver. Zoals je m...

recept

Al eerder schreef ik over saffraan en hoe dit bijvoorbeeld in de Midden-Oosterse keuken wordt gebruikt. Een van de toepassingen is de klassieke Perzische rijstpudding: Sholeh Zard. Een rijstpudding met de rijke smaken van kardemom, saffraan, rozenwater en pistachenoten. Nu we binnenkort gaan verhuiz...

recept

Vloeibare pepernoten. Zo laat deze pepernotendrank zich het beste omschrijven. Een leuk alternatief voor de warme chocolademelk en minstens zo makkelijk! Na wat experimenteren kwam ik erachter dat je het beste volle melk als basis kunt gebruiken. Zo wordt de drank lekker romig. De kruiden geven het ...

recept

Een vis taart? Een visschotel, een ovenschotel met vis? Ik vond het allemaal niet echt de lading dekken en dus noem ik het toch maar, geheel on-Nederlands, een fish pie. Een lekkere ovenschotel met een basis van zachte kabeljauw en een laagje aardappelpuree die je extra op smaak brengt met pittige c...

recept

Wat een cliché, maar zo waar: wat is het jaar weer snel gegaan! Het is bijna het einde van het jaar en dat betekent dat het bijna weer tijd is voor Sinterklaas. Sinterklaas vind ik ondanks het gedoe er rond omheen de laatste jaren nog altijd één van de gezelligste feesten van het jaar. Niet in de...

recept

Dit is echt een 'gouwe ouwe'. Ik denk dat ik dit recept al sinds mijn studententijd maak. Niet gek, want het is superlekker, voedzaam en vooral ook snel te maken. Kun je geloven dat je in een kwartier tijd zo'n lekker pastaatje op tafel hebt? Zelf gebruik ik meestal volkoren pasta, omdat dit meer vo...

recept

De groenten kun je roosteren op de barbecue, maar ook in de oven. Door ze eerst te roosteren krijgt de soep een diepere smaak. Leg je ze eerst op de barbecue, dan krijg je bovendien ook nog eens een rokerige smaak! Ik gebruikte tomaat en paprika, maar varieer vooral lekker. Zoete aardappel en pompoe...

recept

Wat is jouw favoriete stamppot? Binnenkort deel ik hier mijn favorieten! Vooral als de dagen korter en kouder worden, vind ik het lekker om zo af en toe eens een stamppotje te eten. Vaak kun je ze in één pan maken en zijn ze eenvoudig te maken. Ideaal! Zo ook deze stamppot met pompoen en zuurkool....

recept

Met een paar ingrediënten kun je al heel ver komen. Deze Chinese roerbak met kip en paksoi bijvoorbeeld is zo simpel en toch heel erg smakelijk! Je eet het bij gebakken rijst, witte rijst of bijvoorbeeld Chinese bosui pannenkoekjes. Het recept voor de Chinese bosui pannenkoekjes deel ik binnenkort ...

recept

Lekker, taco's! Eén voor één haal ik de taco's uit de verpakking die ik net in de supermarkt heb gehaald. Eén voor één blijken ze in duizend stukjes te liggen. En wat doe je dan? Ik brak de taco's toen nog maar wat verder. Vullen kon immers niet meer, dus bedacht ik maar een taco salade met de...

recept

Dit keer niet een recept van mijzelf, maar een recept dat Betty van Bettyskitchen.nl met jullie deelt! Deze gezellige dame heeft een fijne foodblog waarop je lekkere inspiratie kunt opdoen. Het leek ons leuk om een recept te 'ruilen',  dus vandaag deelt Betty een recept met jullie, de lezers van My...

recept

Gesponsord - Heb jij ook altijd tijdgebrek in de keuken? Ik wel! Als er een shortcut is, weet ik hem ook altijd te vinden. Tot vermaak van mijn omgeving. Ik houd er gewoon van om dingen snel te doen en vooral op doordeweekse dagen als ik hongerig thuis kom, wil ik gezond eten, maar ook snel! Gelukki...