recept

Er leek even geen einde te komen aan de winter, maar gelukkig, het zonnetje laat zich weer zien en de temperaturen lopen langzaam aan op. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor lekkere salades. Deze salade op basis van krieltjes is supermakkelijk, maar o zo lekker! De makreel, gegrilde paprika en...

recept

Het lijkt net een brood, maar dat is het niet. Gehaktbrood ziet er uit als een brood, maar dan van gehakt. Sterker nog, je snijdt er ook plakken van. Die plakken eet je warm of koud bij je maaltijd. Wat het lekkerste is, is 's avonds het warm bij de maaltijd eten en de leftovers dan volgende dag als...

recept

Bananenbrood is en blijft een hit! Het is een heerlijk en gezond tussendoortje of zelfs een ontbijt. Ik maakte al allerlei varianten, variërend van speculaas bananenbrood tot blauwe bessen bananenbrood. Grassig Nu ben ik de laatste tijd weer helemaal van de matcha, groene thee poeder uit Japan. H...

recept

De lente is nu echt in zicht, maar je weet het: maart roert zijn staart. En dat hebben we de afgelopen tijd natuurlijk gemerkt. Voor die dagen waarop het nog regenachtig en guur is, is dit de perfecte soep. Ook als je je net niet helemaal fit voelt, is dit een echte powersoep met pittige gember en p...

recept

Ik hoor je denken: "TLV?" TLV staat voor Tel Aviv, de hippe hotspot in het Midden-Oosten en tevens de naam van het nieuwe boek van Jigal Krant, culinair journalist. Jigal woont deels in Amsterdam, deels in Tel Aviv. Ik keek al een aantal weken uit naar het verschijnen van dit boek als liefhebber van...

recept

Zijn er nog meer stoofvlees fans? Ik schreef laatst al over mijn liefde voor stoofvlees. Ik kon er gewoon nog geen genoeg van krijgen en maakte daarom 'pappardelle al ragù'. Dikke pastalinten met zachtgestoofd vlees. Een heerlijke combinatie! Een van de bekend pasta al ragu recepten uit Italië is ...

recept

'Nem cuốn', 'Bánh tráng cuốn', of 'Gỏi cuốn', oftewel spring rolls. Een lekker licht gerecht gemaakt van rijstvellen en gevuld met van alles. Als je de spring rolls bij een Vietnamees restaurant bestelt krijg je vaak een houder met rijstvellen, waar je de vellen ook vochtig in kunt maken e...

recept

Ik ben geen onwijze vleeseter, maar een van mijn favoriete gerechten met vlees is toch wel stoofvlees. Tijdens onze laatste verjaardag (Jerôme en ik vieren het altijd samen omdat er maar 6 dagen tussen onze verjaardagen zit), maakten we een grote pan stoofvlees en serveerden dat samen met frites. D...

recept

Met mijn Indiase roots ontkom ik er niet aan om een authentieke Curry Madras op myfoodblog te zetten. De Curry Madras dankt zijn naam aan de plaats Madras, waar de Britse handelaren in 1640 aan land kwamen in India. Deze bekende curry is een explosie aan smaken met veel kruiden en specerijen, kokosm...

recept

Een tijdje terug legde ik het verschil al uit tussen burrito's, fajita's, enchilada en taquito's bijvoorbeeld. Het leek me leuk weer eens tquito's te maken. Dit zijn zachte taco's die met van alles kunnen worden gevuld en vervolgens worden gebakken. Ze worden ook wel eens flauta's genoemd en als je ...

recept

Hier op de blog kun je inmiddels bijna 1.000 recepten vinden op allerlei manieren gegroepeerd. Zo is er ook een categorie 'Ierse recepten'. Maar tot nu toe stond daar schrikbarend weinig in. Vandaag breng ik daar verandering in met een Ierse stoofpot. Wat zijn de eerste dingen waar je aan denkt als ...

recept

Soms hoeft het echt niet zo ingewikkeld te zijn. En ook ik recycle wel eens recepten. Inmiddels staan er bijna 1.000 recepten op myfoodblog.nl en vragen mensen zich af: hoe verzin je constant wat nieuws? Een van de dingen die ik daarvoor doe, is mijn klassiekers in een geheel nieuw jasje gooien. Mij...

recept

Er staan inmiddels veel recepten op het blog, heel veel zelfs. Bijna 1.000. Dus soms komt het voor dat ik iets maak en er dan later achter kom dat ik het al eerder heb gemaakt. Dat gebeurde me bijvoorbeeld al eens met rode kool. Soms is het identiek, dan post ik het niet, maar soms is het weer een n...

recept

De eerste arepas die ik ooit at, at ik 10 jaar geleden. Ik had Colombiaanse vriendinnen die iets klaarmaakten uit hun thuisland. Arepas dus. Ik geloof niet dat ik sinds die tijd nog arepas heb gegeten, maar ineens dacht ik eraan om die eens te maken. Arepas zijn een soort dikke maïspannenkoeken die...

recept

'Back to normal'. Dat is zo'n beetje het thema in de maand januari. Na een maand van overdaad in december, gaan we weer op de gezonde tour. En daar past deze salade perfect bij! Boerenkool werd al een aantal jaar geleden aangewezen als superfood toen superfood nog een hippe term was. De superfoods z...

recept

Gezonde, voedzame ingrediënten. Een perfect recept voor de start van het jaar. Hoeveel mensen zijn er die gezonder willen eten dit jaar? Ik denk dat het voor vel mensen één van hun goede voornemens zal zijn. Beter eten, minder uit pakjes en zakjes, afvallen of minder suiker eten. Afvallen hoef i...

recept

Dhal curry is een Indiase curry gemaakt met splitlinzen. Het is een traditionele curry die al eeuwenlang wordt gegeten. Hij is door de splitlinzen gelig van kleur, volledig vegetarisch en zelfs veganistisch en heel erg voedzaam. Bovendien is het ook nog eens een low budget recept. Eigenlijk dus...

recept

Toen ik deze soep laatst voorbij zag komen, trok deze meteen mijn aandacht. Hij ziet er zo gezellig uit. Zwarte bonen zien er misschien niet direct gezellig uit, maar de peper, paprika, selderij en koriander zorgen voor zulke mooie kleuren. Bovendien staat het ook garant voor een bak vol smaak. Lett...

recept

Soms heb ik even weinig inspiratie om te koken. Een van de dingen die ik dan nog weleens wil doen, is kijken van welke keukens we nog weinig recepten op het blog hebben staan. De Zuid-Amerikaanse keuken is er zo een. We hebben bijvoorbeeld wel een geweldig lekkere chimichurri, een quinoasalade en ee...

recept

Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst! Dit is echt een superlekker en makkelijk gerecht. Juist de verschillende kruiden geven het de smaak en het fijne is dat je kruiden echt superlang goed kunt houden. De kruiden die hier in gaan zijn kruiden die in veel Mexicaanse, maar bijvoorbeeld ...

recept

Vandaag staat er een heerlijk, makkelijk noodle recept voor jullie klaar. Een variant op bami goreng. Supersnel klaar en dit keer gemaakt met kalkoenspekjes van Dindesse. Snelle bami Eerder maakte ik voor Dindesse een lekkere pasta carbonara en een andijvie stamppot. Gelukkig zijn de kalkoenspekje...

recept

Ik heb het even opgezocht, maar het is maar liefst 3 jaar geleden dat ik voor het laatst meedeed aan een Foodblogswap. Ik zal dus even kort uitleggen wat het concept is: elke maand kun je je opgeven om iets te maken van een andere foodblog. Iemand anders kookt vervolgens weer iets van jouw blog. Je ...

recept

Een van de kruidenpasta's die ik altijd zie liggen in de supermarkt is die van Ajam Paniki. Het is een zogenaamde boemboe waarvan je een Indonesisch kipgerecht kunt maken. Een boemboe is een kruidenpasta en boemboe's vormen vaak de basis voor Indische gerechten. Ik besloot om voor dit bekende kipger...

recept

Sinterklaas is weer in 't land en dat moet gevierd worden! Ik heb snel mijn Sinterklaas favorieten een make-over gegeven, ik bakte een paar weken verse kruidnoten (die natuurlijk al binnen een paar dagen op waren...). En ik maakte afgelopen week voor de verandering eens een hartig Sinterklaas recept...

recept

Een paar weken geleden kreeg ik een bak verse mosselen vergezeld van een kookboek van Bart van Olphen waarin de mossel centraal staat. Ik kon niet wachten en dus stond een paar uur later de pan met mosselen al op ;-)! Het broodje met mosselen en tartaarsaus maakte ik 's middags, maar daarna had i...

recept

We gaan vandaag weer voor een lekker Aziatisch gerecht met rijst en dit keer biefstukreepjes. De biefstukreepjes kun je in de winkel als reepjes kopen of je kunt zelf een biefstuk in reepjes snijden. Met dit gerecht ben je supersnel klaar, dus laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst. Tha...

recept

Ik had zin om weer eens een poke bowl te maken, maar dan anders. Al eerder maakte ik een lekkere poke bowl met rijst, zalm en mango. Dit keer wilde ik het eens over een andere boeg gooien. Ik ging voor een basis van quinoa: dat maakt deze bowl extra gezond. Quinoa poke bowls zijn een frisse, smaa...

recept

Door mijn Indiase roots zou je misschien verwachten dat er vaak Indiaas eten op tafel staat. Dat valt eigenlijk wel mee (of tegen, net hoe je het wilt zien ;-)). Soms vind ik Indiaas eten wat zwaar. Maar af en toe, heb ik ineens zin in zo'n heerlijke Indiase maaltijd zoals deze tofu curry korma, die...

recept

Een poosje terug probeerde ik in Amsterdam The Lebanese Sajeria (aanrader overigens!), wat mij inspireerde om de volgende, van origine Palestijnse, klassieker na te maken met een twist met Za’atar. Het is niet moeilijk om de msakhan zelf te maken, maar het kost wel wat meer tijd dan de doordeweeks...

recept

We zijn vanavond weer in razend tempo klaar met deze Singaporese hokkien noodles. Dit gerecht kun je met allerlei pakjes en zakjes maken, maar waarom zou je? Het is net zo snel om het zelf helemaal 'van scratch' te maken. Bovendien hoef ik je niet uit te leggen dat het veel lekkerder is ;-). Wij ate...

recept

Vandaag hebben we weer een leuke kookvideo voor jullie opgenomen! Uit de vragenlijst die ik enkele dagen geleden online zette, zag ik veel vraag naar video's. Komt dat even goed uit! In de kookvideo ga ik je laten zien hoe je heel gemakkelijk zelf kipnuggets maakt. Zonder friteuse! Deze nuggets maak...

recept

Een chutney is een zoete, kruidige compote die je bij je maaltijd kunt eten. Vaak past het goed bij Aziatisch eten, bijvoorbeeld bij gerechten uit de Indiase keuken. Ik maakte al eens eerder een lekkere mango chutney. Nu is het oktober en natuurlijk volop pompoen seizoen. Zoals je misschien al ha...

recept

Hebben jullie mijn persoonlijke update gelezen? In deze update vertelde ik dat ik ontslag heb genomen en nu fulltime ondernemer ben! Gelukkig stonden mijn collega's en ik even stil bij mijn laatste werkdag met een gezellige afscheidsborrel én cadeaus. Een van de cadeautjes was een persoonlijk recep...